Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αυξάνεται το έλλειμμα – έρχονται νέα μέτρα

Κοντά στο 10% του ΑΕΠ αναμένεται να κινηθεί το έλλειμμα του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες.
Η διαρροή των πληροφοριών συμπίπτει χρονικά με την αποστολή των επίσημων στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος (EDP), ενώ τα τελικά στοιχεία θα ανακοινωθούν από την Eurostat σε λίγες ημέρες.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το στενό οικονομικό επιτελείο γύρω από τον υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει εικόνα για τα στοιχεία που αποστέλλει αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς η Στατιστική Αρχή είναι πλέον πλήρως ανεξάρτητη και δεν ενημερώνει για τα στατιστικά δεδομένα που θέτει στην κρίση της Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για έλλειμμα 9,4% το 2010 αναθεωρήθηκε επί τα χείρω από την τρόικα κατά 0,2% με αποτέλεσμα η εκτίμηση για το έλλειμμα 2010 να φτάνει πλέον στο 9,6%, αλλά όχι και στο 10%.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η καταγραφή των υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης ως το τέλος του 2010, οι οποίες σύμφωνα με το όριο που έθεσε η τρόικα πρέπει να εξυπηρετούνται μέσα σε 90 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Μαρτίου που βρισκόμαστε υπάρχει πλέον σαφέστερη εικόνα για τα χρέη των νοσοκομείων και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επίσης για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. 

Τα παραπάνω οδηγούν όπως όλα δείχνουν τον τελικό «λογαριασμό» κοντά σε έλλειμμα που θα φτάσει το 10% του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει μέτρα για να καλύψει τις «μαύρες τρύπες».

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έκαναν και επίσημα “γκρίζα ζώνη” το Καστελόριζο

Τα πράγματα έγιναν ακριβώς είχε “προβλέψει” το newsit στις 17/3, οι Τούρκοι διεθνοποίησαν τη διαφορά με την Ελλάδα και κατάφεραν να “πείσουν” την ώρα που η ελληνική πλευρά κοιμάται ύπνο βαθύ!

Πηγή:newsit

Για δεύτερη φορά υποχρέωσαν ιταλικό πλοίο να τους δώσει λογαριασμό για το που πάει και τι κάνει χωρίς κανένα δικαίωμα, παρεμβαίνοντας σε μια περιοχή η οποία ανήκει στην Ελλάδα και θα έπρεπε να ελέγχεται από την Ελλάδα.
Στις 16/3 οι Τούρκοι έστειλαν μια κορβέτα ανοιχτά του Καστελόριζου και ζήτησαν από ιταλικό ερευνητικό που εκείνη την ώρα βρισκόταν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις συντεταγμένες 33.946ο 28.190ο να σταματήσει τις έρευνες, γιατί κινείται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας!
Καλό είναι να θυμόμαστε επίσης ότι το ιταλικό σκάφος δρούσε για λογαριασμό του Ισραήλ... Στην επιστροφή του λοιπόν από το Ισραήλ, κάνοντας το ταξίδι αντίστροφα, την περασμένη Τρίτη 22/3
και ενώ, όπως διαβεβαίωσε το ιταλικό ΥΠΕΞ τις ελληνικές Αρχές, δεν έχει ζητήσει άδεια ερευνών και από την Τουρκία, η Τουρκία εκδίδει αναγγελία με τις συντεταγμένες του δρομολογίου που θα ακολουθήσει το πλοίο, ενέργεια που προϋποθέτει ότι ο κυβερνήτης του πλοίου υπέβαλε σχετικό αίτημα.
Η τουρκική NAVTEX 206/11 ανακοινώνει ότι το R/V «Ogs Explora» θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 μέχρι τις 24 Μαρτίου στο τόξο που διαγράφεται από συγκεκριμένες συντεταγμένες, που ξεκινά από την Κύπρο, διέρχεται νοτίως του Καστελόριζου και φτάνει μέχρι νοτίως της Καρπάθου και της Κρήτης.
Όλη αυτή η περιοχή περιλαμβάνει, εκτός της κυπριακής και μεγάλο μέρος ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την οποία όμως και εμπράκτως αμφισβητεί η Τουρκία.
Με λίγα λόγια κάποιος δέχθηκε πως η Τουρκία έχει δικαιώματα στην περιοχή, εμμέσως πλην σαφώς εκτός της Τουρκίας μια ακόμη χώρα δέχθηκε ότι η περιοχή μπορεί και να έχει ... δυο αφεντικά.
Τι επιχειρεί και φαίνεται να το πετυχαίνει η Τουρκία; να βάλει σφήνα μεταξύ ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ να κόψει το τόξο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας την ώρα που γίνονται οι τελευταίες έρευνες πριν ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τα γιγαντιαία κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο που φτάνουν ως ανοιχτά του Καστελόριζου...
Όλα αυτά τα διαβλέπουν όλοι οι... αδαείς εκτός, φαίνεται, από την ελληνική κυβέρνηση που αντί δυναμικής αντίδρασης στην πρώτη πρόκληση των Τούρκων στις 16/3 αντιδρά για μια ακόμη φορά... χαλαρά και με διάβημα διαμαρτυρίας...

Νέο κρούσμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης εκτός συνόρων - Τα άκουσε για την Κερατέα και το Μνημόνιο ο Π. Γερουλάνος! Δείτε το βίντεο


- Σήκωσαν πανό σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου και διαμαρτυρήθηκαν στ' αγγλικά
- Κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την υπόθεση του ΧΥΤΑ αλλά και για το Μνημόνιο
- Τους διαμαρτυρόμενους ειρωνευόταν συνεχώς η βουλευτής Κατ. Μπατζελή


Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον τα περιστατικά αποδοκιμασίας μελών της κυβέρνησης αλλά και μεμονωμένων πολιτικών. Μετά την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκι μετά από πορεία, την επίθεση από αγνώστους στον Κώστα Σημίτη κοντά στο γραφείο του και τις 2 επιθέσεις που έχει δεχθεί, η μια φραστική και η άλλη με γιαούρτια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σήμερα είχαμε άλλο ένα κρούσμα.

'Ολα έγιναν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη για την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα.

Στον χώρο της εκδήλωσης βρισκόταν και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Ξαφνικά οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα και ύψωσαν πανό με το οποίο αποκαλούσαν βάρβαρους την ΕΕ το ΔΝΤ και την κυβέρνηση.

Ο διαδηλωτής σε άπταιστα αγγλικά μίλησε κυρίως για την Κερατέα και όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή.
Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση της πρώην υπουργού και νυν βουλευτού, Κατερίνας Μπατζελή, η οποία όλη την ώρα ειρωνευόταν το νεαρό που έκανε την παρέμβασή του. Μάλιστα τον ειρωνευόταν στ' αγγλικά.

2.989,28€ ο λογαριασμός κινητού του Πάγκαλου που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!

Τα λόγια είναι περιττά, οι αποφάσεις «μιλάνε» από μόνες τους! Ιδού αναγνώστες μας ο λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου του Πάγκαλου που αποφασίστηκε το μήνα Φεβρουάριο να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός! Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ξέρετε ο «μαζί τα φάγαμε», χρέωσε το κινητό του με 2.989,28€. Δεν αντιλέγουμε ότι ένας αντιπρόεδρος έχει πολλά τηλεφωνήματα να κάνει, αλλά αναρωτιόμαστε: δεν τους έχει μιλήσει κανείς για «οικονομικά πακέτα;.
Εάν του Πάγκαλου το κινητό, το μήνα, κοστίζει μέσο όρο τρία χιλιάρικα, όσο δηλαδή 3 μισθοί στο δημόσιο, γιατί δεν του κόβουμε το κινητό και να κρατήσουμε 3 εργαζόμενους στις θέσεις τους; Να απολύουμε τον κοσμάκη κύριε Παπανδρέου ξέρουμε, να «μαζέψουμε» τους Υπουργούς μας ξέρουμε;
Εάν υποθέσουμε ότι ο υπουργός σας, κύριε Παπανδρέου, εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία και χρέωνε τόσο το κινητό του, αναλογικά με τον «πενιχρό» (φαινομενικά) υπουργικό μισθό του, ή θα τον είχαν απολύσει, ή θα τον έβαζαν να τον πληρώσει από την τσέπη του. Αλλά τι να περιμένει κανείς κύριε Παπανδρέου από την κυβέρνηση σας; Αξιοκρατία, λογική, οικονομία; Εδώ υπογράψατε την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας και ετοιμάζεστε να ξεπουλήσετε 50 δισ. ευρώ περιουσία του ελληνικού λαού, με τα 3 ψωροχιλιάρικα θα ασχολείστε;

Πλησιάζει η ώρα κύριε Παπανδρέου που ο ελληνικός λαός θα ζητήσει πίσω και τα κλεμμένα και τα σπαταλημένα και τα ξεπουλημένα (εάν προλάβετε να τα ξεπουλήσετε που πολύ χλωμό το βλέπουμε…)
Πηγή: tsantiri.gr

Μαθητική παρέλαση με απόντες Υπουργούς και Κυβερνητικούς Βουλευτές!!!

Ο φόβος φυλάει τα... λέει μια λαϊκή παροιμία!! Και οι περισσότεροι Υπουργοί και Κυβερνητικοί Βουλευτές φοβούνται να παρευρεθούν στις επίσημες εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο! Και δεν έχουν άδικο! Η προτροπή του Προθυπουργού να βγουν από τα γραφεία τους μάλλον θα πέσει στο κενό! Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να παραμείνουν μέσα - έστω και αν χάσουν - την ευκαιρία της τηλεοπτικής διαφήμισης! 
Που είναι οι Υπουργοί; Ωέοο!!!! Που είναι οι Βουλευτές; Ωέεοοο! Χρόνια σας Πολλά!!!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κόστος εμπλοκής στο θέμα της Λιβύης

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώτην ημέρα θα κοστίσει στη χώρα μας και φυσικά στην τσέπη του Έλληναφορολογούμενου η εμπλοκή μας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.  
Εν μέσω οικονομικής κρίσης η Ελλάδα ενδέχεται να ξοδέψει πολλάεκατομμύρια ευρώ για την διάθεση και την τήρηση ετοιμότητας μιαςφρεγάτας,ενός ιπτάμενου ραντάρ, ελικοπτέρων και 4 F-16, δεδομένου ότισύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το κόστος ανέρχεται σετουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, το ποσόαυτό θα πολλαπλασιαστεί όταν το ΝΑΤΟ αποφασίσει ότι θα εμπλακείδυναμικά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Καντάφι.
 Η χώρα μας ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ υποχρεούται να συνδράμει στιςόποιες ενέργειες αποφασιστούν εν καιρώ στις περιοχές της Λιβύης.Βέβαια, τα έξοδα είναι υπέρογκα για μια “χρεωμένη” χώρα σαν....... τη δικήμας, αν αναλογιστεί κανείς το κόστος των καυσίμων για τα μαχητικάαεροσκάφη και τα ελικόπτερα, καθώς και τα “λειτουργικά έξοδα” για τηνφρεγάτα, ενώ δεν είναι μικρό το κόστος των “φύλλων πορείας” και τωνημερησίων αποζημιώσεων, όπως αποκαλούνται οι “υπερωρίες” των Ελλήνωναξιωματικών της Αεροπορίας ( 2000 ευρώ περίπου έκαστος),που έπειτα από εντολή του ΥΕΘΑ έχουν μετασταθμεύσει στην στρατιωτική βάση της Σούδας από άλλες μονάδες.
 Έξοδα για καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά των γαλλικών καιιταλικών αεροσκαφών που αναμένεται να εγκατασταθούν στη Σούδα και σεάλλες νοτιοδυτικές μονάδες τη χώρας μας καθώς και τα έξοδα “κίνησης”,στέγασης και σίτισης των αξιωματικών από Γαλλία και Ιταλία που θαφιλοξενηθούν στις μονάδες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 800.000 ευρώ την ημέρα.
 Σε περίπτωση ,δε, που “σηκωθούν” ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έπειτααπό εντολή είτε για αναχαίτιση είτε για υποστήριξη, το συνολικό κόστοςθα αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο. Ενδεικτικά, ένα μαχητικό αεροσκάφοςκαταναλώνει καύσιμα κόστους 20.000 ευρώ την ώρα για να βρεθεί στον αέρα και να αναχαιτίσει.
 Το Πεντάγωνο εν αναμονή των αποφάσεων του ΝΑΤΟ.
 Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο έκανε μια ουσιαστικήκαι επί της αρχής έγκριση του στρατιωτικού σχεδίου, το πρωί τηςΚυριακής. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας το ΝΑΤΟ, αναμένεται να είναισε θέση να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις.
 Η συνδρομή της Ελλάδας
Η χώρα μας έχει δεσμευτεί να δώσει συγκεκριμένα: ένα ιπτάμενο ραντάρπου θα επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Λιβύης αλλά και ευρύτερα τηκεντρική Μεσόγειο, ένα ελικόπτερο Superpuma για έρευνα και διάσωση, μιαφρεγάτα με το ελικόπτερο της, η οποία βρίσκεται ήδη νοτιοδυτικά τηςΚρήτης.

Σενάρια για τη πορεία του Ελληνικού χρέους έως το 2020!

Ασβός: Ποιος ζεί - ποιος πεθαίνει!!! Λέει μια σοφή παροιμία!!!!!!!!
Έξι σενάρια για την πορεία του ελληνικού δημόσιου ως το 2020 παρουσιάζει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες, σύμφωνα με το ΔΝΤ, για τη μείωση του χρέους. Το χειρότερο σενάριο, όπως παρουσιάζεται στην έκθεση, σύμφωνα με την «Καθημερινή» είναι να καταπέσουν όλες οι εγγυήσεις του Δημοσίου, ακόμα και αυτές που έχουν δοθεί στις τράπεζες, με αποτέλεσμα το χρέος να ανέλθει το 2020 στο 200% του ΑΕΠ. Ωστόσο, ως πιθανότερο σενάριο από το ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις το μνημόνιο, παρουσιάζεται η Ελλάδα να έχε χρέος το 2020 που θα ανέρχεται στο 130% του ΑΕΠ. Στην έκθεση σημειώνεται ότι και σε αυτό το σενάριο «οι μεγάλες ανάγκες αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους κάθε χρόνο παραμένουν» και εκτιμάται ότι το χρέος για το 2012 θα ανέλθει στο 159% του ΑΕΠ από 153% που αναμένεται να φτάσει φέτος, για να ακολουθήσει στη συνέχεια πτωτική πορεία. Τα έξι σενάρια για το ελληνικό χρέος όπως αυτά παρουσιάζονται στην έκθεση είναι: Σενάριο ασθενέστερης ανάπτυξης: Στην περίπτωση που επιτευχθούν ρυθμοί ανάπτυξης 1% χαμηλότεροι από αυτούς που έχουν προβλεφθεί σε ετήσια βάση, το χρέος θα φτάσει το 2020 στο 173% του ΑΕΠ. Αντιθέτως, εάν οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι κάθε χρόνο κατά 1% υψηλότεροι, τότε το χρέος θα υποχωρήσει στο 92% του ΑΕΠ το 2020. Σενάριο κατάπτωσης εγγυήσεων: Εάν η κυβέρνηση αναγκαστεί να πληρώσει όλες τις εγγυήσεις που έχει δώσει το Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων και των 85 δισ. ευρώ που προβλέπονται για τις τράπεζες), τότε το χρέος θα φτάσει στο 199% του ΑΕΠ το 2020. Σενάριο αστοχίας στη μείωση του ελλείμματος: Σε αυτό το ενδεχόμενο προβλέπεται η μείωση του ελλείμματος, αλλά κατά 1% λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, εξαιτίας πολιτικών προβλημάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι το χρέος να διαμορφωθεί στο 142% του ΑΕΠ το 2020. Σενάριο αύξησης κόστους δανεισμού: Εάν τα επιτόκια αυξηθούν κατά 2%, εξαιτίας των αποφάσεων της Ευρώπης για τη νομισματική πολιτική, τότε το ελληνικό χρέος θα υποχωρήσει στο 141% του ΑΕΠ το 2020. Σενάριο πλήρης υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων: Σε αυτό προβλέπεται η επίτευξη του στόχου για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ έως το 2015. Αν η κυβέρνηση υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα τότε το χρέος θα μειωθεί στο 134% του ΑΕΠ το 2015, αντί για 151% που προβλέπεται σήμερα, και το 2020 θα διαμορφωθεί στο 112%. Στο τελευταίο σενάριο περιλαμβάνεται ένας συνδυασμός εξελίξεων. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στο σενάριο αυτό το έλλειμμα θα μειωθεί βάσει των στόχων που έχουν τεθεί, αλλά με δύο χρόνια καθυστέρηση. Θα υπάρξει ανάλογη καθυστέρηση στην επαναφορά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (λόγω καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις), θα καταπέσουν 10 δισ. ευρώ εγγυήσεις από τις τράπεζες, θα καθυστερήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού κατά 2%. Εάν συμβούν όλα αυτά, το χρέος θα φτάσει στο ανώτερο σημείο το 2015 (181% του ΑΕΠ) και θα υποχωρήσει στο 175% του ΑΕΠ το 2020.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Θερμό επεισόδιο και γιαουρτώματα με Πάγκαλο στα Καλύβια



Ασβός: Μείνετε μέσααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άγρια επίθεση και… γιαούρτωμα από εξαγριωμένους κατοίκους της Κερατέας δέχτηκε χτες το βράδυ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα κατοίκων της περιοχής, lavreotiki.com. O κ. Πάγκαλος, επισκέφτηκε αργά την Τετάρτη ταβέρνα στα Καλύβια για να δειπνήσει μαζί με τη σύζυγό του και φίλους. Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι, που αντιδρούν στη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής στην περιοχή, μπήκαν μες στη ταβέρνα και άρχισαν να φωνάζουν την γνωστή φράση «δεν τα φάγαμε μαζί». Αμέσως έφτασε στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ για να φυγαδεύσει τον κ. Πάγκαλο. Όταν όμως κατά την έξοδό του από την ταβέρνα, ο κ. Πάγκαλος προσπάθησε να αντιδράσει, οι κάτοικοι τον… γιαούρτωσαν! Η νέα επίθεση κατά Πάγκαλου αναρτήθηκε τη νύχτα σε ιστοσελίδα των κατοίκων της Κερατέας.
Άγρια επίθεση και… γιαούρτωμα από εξαγριωμένους κατοίκους της Κερατέας δέχτηκε χτες το βράδυ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα κατοίκων της περιοχής, lavreotiki.com.

O  κ. Πάγκαλος, επισκέφτηκε αργά την Τετάρτη ταβέρνα στα Καλύβια για να δειπνήσει μαζί με τη σύζυγό του και φίλους.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι, που αντιδρούν στη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής στην περιοχή, μπήκαν μες στη ταβέρνα και άρχισαν να φωνάζουν την γνωστή φράση «δεν τα φάγαμε μαζί».

Αμέσως έφτασε στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ για να φυγαδεύσει τον κ. Πάγκαλο.

Όταν όμως κατά την έξοδό του από την ταβέρνα, ο κ. Πάγκαλος προσπάθησε να αντιδράσει, οι κάτοικοι τον… γιαούρτωσαν!

Η νέα επίθεση κατά Πάγκαλου αναρτήθηκε τη νύχτα σε ιστοσελίδα των κατοίκων της Κερατέας.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Επίθεση με φρούτα και λαχανικά στον Σκανδαλίδη! (VIDEO)

-Τι θέλετε και βγαίνετε από τα κλουβιά σας! Αφού ξέρετε τι θα συμβεί!!! - Ασβός
Αγρότες «κέρασαν» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη με φρούτα και λαχανικά! Ο υπουργός έτυχε... θερμής υποδοχής από μια μεγάλη μερίδα αγροτών κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα με αφορμή τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου «Αστήρ» όπου και άδειασαν καφάσια με ζαρζαβατικά.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, αντιπροσωπεία των αγροτών από τους νομούς Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, παρέδωσαν ψήφισμα στον υπουργό με τα αιτήματά τους.
Για την ιστορία, το θέμα της συνεδρίασης ήταν «Αγροτική Ανάπτυξη και το καλάθι των αγροτικών προϊόντων στη Δυτική Ελλάδα».









Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά...



Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...

Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως.Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.

Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ’ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.

Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με...... τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και  την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. 

Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κoσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.

Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.

Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».

Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!

Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.

Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.

Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.

Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψε! ις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.

Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.