Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δάκρυα και υπερηφάνια!!!

Ποιές σκέψεις άραγε περνούν από το μυαλό του περήφανου τσολιά! Τι σκέφτεται άραγε αυτές τις ώρες που το ίδιο το κράτος τον βαράει και ο ίδιος πρέπει να είναι εκεί! Ναι ΕΚΕΙ!!!


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ

Ο Ζακ Ντελπλά, επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.
«Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα», αναφέρει γλαφυρά ο κ. Ντελπλά και συνεχίζει: «Μόνο που η Ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και τώρα βαρύνεται με τα χρέη του».

«Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από όσα χρωστούν οι Έλληνες στη Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα τότε θα καταρρεύσουν όλοι», καταλήγει ο Ζακ Ντελπλά.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Τον επικήδειο του ευρώ γράφει το Spiegel με φόντο την ελληνική σημαία

Πολύ εύκολα ξεχνάει η Γερμανία τον δικό της ρόλο στην ιστορία! Τη Γερμανική σημαία έπρεπε να έχουν βάλει! Ας θυμηθούν την ενοποίηση της Ανατολικής αλλά και τα δεδικασμένα πολεμικά δάνεια! Αμ πως Her! - Ο Ασβός 
Βερολίνο, Γερμανία
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ξαφνικά και αναμενόμενα» κυκλοφορεί τη Δευτέρα το νέο τεύχος του Spiegel. Στον υπότιτλο απεικονίζεται το ευρώ με με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Το Spiegel υποστηρίζει ότι η Οικονομική και Νομισματική Ένωση εξελίσσεται στο μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης.

Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το ευρώ αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν.

«Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα. Πρόκειται για λάθος δρόμο» σημειώνει.

Tο Spiegel εκτιμά ότι η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει, ενώ προειδοποιεί ότι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι ανάστατοι με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους.

Παράλληλα, σε άλλο άρθρο του Spiegel αναφέρεται ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί πρόταση για δανειακή βοήθεια έως 120 δισ. ευρώ που θα συμπληρώνεται με ομόλογα του προσωρινού ταμείου σταθερότητας EFSF για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών.

Τα ομόλογα αυτά, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, θα διοχετευτούν στη συνέχεια από την ελληνική κυβέρνηση στις τράπεζες, οι οποίες θα μπορούν να καταθέσουν τους τίτλους ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Σόιμπλε θέλει να παρακάμψει τις αντιρρήσεις της ΕΚΤ, εξαιτίας των οποίων έχει αποτύχει μέχρι τώρα το σχέδιο εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σημειώνει το Spiegel.

Προκειμένου ο μηχανισμός διάσωσης EFSF να διαθέτει επαρκή μέσα για περαιτέρω βοήθεια, το χρηματοδοτικό του πλαίσιο θα πρέπει να διευρυνθεί, για να είναι πράγματι δυνατή η εκταμίευση των 440 δισ. ευρώ, που είχαν αποφασιστεί αρχικά ως αποθεματικό του μηχανισμού.

Επιπλέον, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διπλασιάσουν τις εγγυήσεις τους για τον EFSF, που σημαίνει ότι το μερίδιο της Γερμανίας θα αυξηθεί από τα 123 στα 246 δις ευρώ.

Μέρκελ: «Να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος»

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο περιοδικό Super Illu, λέει ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η καγκελάριος εκτιμά ότι η κρίση χρέους που διέρχονται σήμερα η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία είναι αποτέλεσμα προηγούμενων λαθών.

Υπογραμμίζει δε ότι εκείνο που προέχει είναι να αντιμετωπιστούν σημαντικές παραλείψεις και λάθη του παρελθόντος.

Η ίδια διευκρινίζει πάντως ότι η Ευρώπη είναι σήμερα πολύ καλύτερα εξοπλισμένη για κάτι τέτοιο.
Newsroom ΔΟΛ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα επεισόδια και ο ανασχηματισμός στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου

Πρώτο θέμα στην επικαιρότητα των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, ο διεθνής Τύπος αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ στον επικείμενο ανασχηματισμό και τις αποφάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στο BBC News ο κεντρικός τίτλος είναι "Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει το νέο υπουργικό συμβούλιο".



Ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Η Ευρώπη προειδοποιεί για την οικονομική κρίση, λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα", σχολιάζοντας ότι η κρίση χρέους τους τελευταίους 18 μήνες στην Ελλάδα έφερε την κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης, ενώ στο κέντρο σημειώνονταν επεισόδια με διαδηλωτές και την αστυνομία.




"Φόβοι από το ελληνικό χρέος βουλιάζουν τη Wall Street, αναμένονται περισσότερες απώλειες" είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters.



Οι Financial Times έχουν ως κεντρικό άρθρο τους τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με τίτλο "Ο διχασμός βαθαίνει την ελληνική κρίση χρέους" ενώ στο άρθρο σχολιάζεται ότι καθώς οι συνομιλίες συναίνεσης αποτυγχάνουν, στην Αθήνα ξεσπούν βίαια επεισόδια.



"Μαζικές διαδηλώσεις και ελληνική κρίση" έχει ως υπέρτιτλο η γερμανική Bild, ενώ φέρει κεντρικό τίτλο "Ο Παπανδρέου προσφέρει την παραίτησή του". Επίσης, η Bild αναφέρεται στον σημερινό ανασχηματισμό και τη ψήφο εμπιστοσύνη που θα ζητήσει η κυβέρνηση.



Και το Bloomberg αναφέρεται στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπόυργός μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, ενώ και το CNN αφιερώνει επίσης, σχετικό άρθρο.






Οι New York Times έχουν τίτλο "Μπροστά στο αδιέξοδο, ο Έλληνας ηγέτης ανακοινώνει ανασχηματισμό κυβέρνησης" και το Sky News "Ο Έλληνας πρωθυπουργός σχηματίζει νέα κυβέρνηση εν μέσω ταραχών".





H ισπανική El Pais δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Ο Παπανδρέου κάνει ανασχηματισμό μετά την απόρριψη της συναίνεσης από την αντιπολίτευση". Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα "δεκάδες τραυματίστηκαν και προσήχθησαν στην τρίτη γενική απεργία στην Ελλάδα μέσα στον χρόνο. Ο πρωθυπουργός κάνει ανασχηματισμό την Πέμπτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Η αντιπολίτευση απορρίπτει την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και ζητεί εκλογές".







 Πηγή:

Θέατρο στην Αθήνα, τρόμος στις Βρυξέλλες!

Πολιτικό θέατρο για να περάσει το νέο μνημόνιο, έστω και μόνο με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στήνει η κυβέρνηση, ενώ οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με τρόμο τις εξελίξεις και παραμένουν έτοιμες να χορηγήσουν όπως - όπως στην Αθήνα την πέμπτη δόση, για να αποφύγουν την κατάρρευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, που βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο παραδέχονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Αυτό που φαινόταν ως πολιτικό δράμα υψηλής έντασης χθες το πρωί, με τον πρωθυπουργό να περνά την πύλη του προεδρικού Μεγάρου και χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, μέχρι το βράδυ είχε εκφυλισθεί σε άλλη μια πολιτική κωμωδία “made in Greece”: για λίγες ώρες η χώρα έζησε τα... γεννητούρια κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», με τον πρωθυπουργό να τελεί ατύπως σε παραίτηση, αλλά αργά το βράδυ βρέθηκε και πάλι με μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο «τιμόνι», τη σύνθεση της οποίας δεν γνώριζε ούτε ο Πρωθυπουργός, αφού σήμερα θα τη σχηματίζει, για να ζητήσει αμέσως μετά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Πολύ πιθανή είναι, πάντως, η απομάκρυνση του αρχιτέκτονα των δύο μνημονίων, Γ. Παπακωνσταντίνου, μια θυσία που θα έχει στόχο να εκτονώσει τις εντάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να εξασφαλισθεί ευκολότερα η θετική ψήφος των βουλευτών, σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το κείμενο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες δυσκολεύονται να κατανοήσουν, παρότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα, τις ιδιαιτερότητες αυτού του κατεξοχήν ελληνικού πολιτικού θεάτρου, το οποίο παρακολουθούν με έκδηλη αμηχανία και με την υποψία ότι όλοι οι χθεσινοί ελιγμοί του πρωθυπουργού έγιναν για να δικαιολογηθεί εκ των προτέρων η αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ευρύτερη συναίνεση που ζητούσαν επιτακτικά οι Βρυξέλλες για το νέο μνημόνιο.
Το τελευταίο διάστημα όλοι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και  των ισχυρών ευρωπαϊκών πρωτευουσών ζητούσαν από την Αθήνα ισχυρές πολιτικές εγγυήσεις για την εφαρμογή του νέου μνημονίου, σχεδόν εκβιάζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας να προωθήσουν τα σκληρά μέτρα με κάποιου είδους διακομματική συμφωνία, ή ακόμη και σχηματισμό κυβέρνησης κοινής αποδοχής. Μάλιστα, η έγκριση του μνημονίου και από τα δύο κόμματα εξουσίας είχε αναγορευθεί από τις Βρυξέλλες σε βασικό όρο όχι μόνο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αλλά και για την έγκριση του νέου δανείου διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία.
Μετά τη χθεσινή ιλαροτραγωδία, οι Βρυξέλλες παίρνουν ένα σαφές μήνυμα από το ελληνικό πολιτικό σύστημα: ευρύτερη συναίνεση στο νέο μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει, όσες προσπάθειες και αν -φανεί ότι- κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στην καλύτερη περίπτωση, η Ευρώπη καλείται να δώσει τα νέα δάνεια στη βάση ενός μνημονίου που θα έχει εγκριθεί μόνο από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση, αν μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση αναδείξει νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Όμως, όσο το ελληνικό πολιτικό σύστημα εγκυμονούσε χωρίς αποτελέσματα, η πίεση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος είχε γίνει τόσο ισχυρή, που πλέον οι κυβερνήσεις εμφανίζονται έτοιμες να εγκρίνουν όπως - όπως την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, γνωρίζοντας ότι το ευρώ δεν μπορεί να αντέξει ένα «ελληνικό ατύχημα» μέσα στον Ιούλιο.
Καθώς η Moodys απειλούσε να υποβαθμίσει τις τρεις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες, ενώ η Ιρλανδία προειδοποιούσε ότι θα «κουρέψει» τα χρέη των δύο μεγάλων προβληματικών τραπεζών της σε γερμανικές, κυρίως, τράπεζες και καθώς η έξοδος κεφαλαίων από την περιφέρεια της ευρωζώνης και από το ίδιο το ευρώ έπαιρναν χθες δραματικές διαστάσεις, ο εκπρόσωπος του «σκληρού» επιτρόπου Όλι Ρεν ανακοίνωνε ότι η παροχή της πέμπτης δόσης στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη!
Το δε ΔΝΤ έκανε πίσω στις απαιτήσεις του να «κλειδώσει» τώρα το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας και το «μεγάλο πακέτο» νέων δανείων διάσωσης και γνωστοποίησε στις Βρυξέλλες ότι δεν έχει αντίρρηση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, παίρνοντας μόνο μια πολιτική δέσμευση των Ευρωπαίων ότι κάτι θα κάνουν για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία στους επόμενους 12 μήνες.
Είναι σαφές πλέον ότι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές «λεπτομέρειες», όπως ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η Ευρώπη θα προσφέρει και πάλι χρηματοδότηση στην Ελλάδα, για να αποφύγει μια «έκρηξη» στο προβληματικό τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης. Το μόνο που ζητάει πλέον -και σε αυτό θα αρκεσθεί προς το παρόν- είναι μια «κολοβή» έγκριση του νέου μνημονίου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πολύ γρήγορα, βέβαια, και το νέο μνημόνιο θα έχει την ατυχή κατάληξη του προηγούμενου, αλλά το μόνο που απασχολεί τώρα τους αξιωματούχους των Βρυξελλών είναι κερδίσουν έστω και λίγους μήνες, μέχρι να βρουν πώς θα συνδυασθεί η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την αποφυγή κατάρρευσης των τραπεζών. Πριν λυθεί αυτή η δύσκολη εξίσωση, όλες οι απειλές προς την Ελλάδα για διακοπή χρηματοδοτήσεων θα είναι κενές περιεχομένου...

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πάγκαλος: Για όλα φταίει το «γρηγορόσημο»

Κύριε Πάγκαλε, εύκολα μπορώ να σου υποδείξω αρκετούς τέτοιους! Ενδιαφέρστε μήπως; - Ο Ασβός
Οι τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσω youtube.
Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στις 24 Μαϊου, ο κ. Θ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης και αν υπάρχει έστω και ένας τότε θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα.
«Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό, τι αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, υποστήριξε ότι θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης.
«Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι’ αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!», σημείωσε, επεξηγώντας το αλησμόνητο "μαζί τα φάγαμε".
Η διαφθορά στο Δημόσιο, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, προέκυψε από τους πολίτες που πληρώνουν «γρηγορόσημο», για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους, ενώ ο ίδιος είδε τη γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του Κώστα Σημίτη.
«Υπάρχουν, άραγε, κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;» διερωτήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
 
Πηγή: Newscode.gr

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

"Να ψηφιστεί από 180 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο"

"Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι", τονίζει σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο ερώτημα αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά: "Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο".

Σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές, ενώ όσον αφορά στο δημοψήφισμα επισημαίνει πως δε νοείται δημοψήφισμα με "απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης".

Συμπληρώνει επίσης, πως το μείζον δεν είναι η τύχη ενός κυβερνητικού στελέχους, αλλά να μην παραμείνει η χώρα σε κρίση επί μακρόν.

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως το Μνημόνιο θα πετύχει τελικά τους στόχους του, ενώ ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζεται για να " σταλούν μηνύματα που να αλλάζουν την ατμόσφαιρα".

Εκφράζει την εκτίμηση πως ο σκληρός πυρήνας του προγράμματος θα κρατήσει μέχρι το 2015, κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως λέει, για τις επόμενες δεκαετίες απαιτείται πιστή εφαρμογή της εξίσωσης, που είναι "υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, βατό επιτόκιο δανεισμού και πρωτογενή πλεονάσματα".

Όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, στη συνέντευξη του στο "Πρώτο Θέμα", ο κ. Βενιζέλος, τονίζει χαρακτηριστικά πως "οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει - ας μην το κρύβουμε - και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά".

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χωρίς λόγια!!!



Σοκ Παπανδρέου: Είπα στους τροϊκανούς ότι είμαστε ανίκανοι.

Μετά από διεφθαρμένους μας είπε και ανίκανους ο πρωθυπουργός της χώρας. Θυμάστε πιστεύουμε όλοι τότε που ο κ. Παπανδρέου είχε πει σε ξένο τηλεοπτικό δίδκτυο, ότι υπάρχει μια συστημική διαφθορά στην Ελλάδα από επάνω μέχρι κάτω; Ε, τώρα είπε ότι υπάρχει και ανικανότητα.

Μεταφέρουμε αυτούσιο μέρος του διαλόγου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ Παπανδρέου και Παναγιωτακόπουλου, από την εφημερίδα Real.gr,  όταν ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι η επιτροπή από την τρόικα "αγγίζει τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας". "Είναι ένα είδος εθνικής υποτέλειας" όπως είπε χαρακτηριστικά:


Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εγώ ζήτησα τεχνογνωσία. Από την αρχή άλλωστε όταν οι τροϊκανοί ζητούσαν διάφορα πράγματα εγώ τους έλεγα ότι είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε. Μετά άρχισαν να το καταλαβαίνουν και αυτοί ότι είμαστε ανίκανοι.
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω διαφορετική αντίληψη για τον ελληνικό λαό, δεν είναι ανίκανος ή άχρηστος. 
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: (Σε έξαλλη κατάσταση) Είμαι πρωθυπουργός και να σέβεσαι αυτά που λέω. Να ανακαλέσεις. 
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω διαφορετική άποψη για τον ελληνικό λαό. Και η τεχνογνωσία κατ’ ουσίαν σημαίνει πολιτική υποταγή.
 

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 300 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

1.ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

2.ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

3.ΤΟΥΣ κκ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριοι,

μετά ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 5/6/2011 στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σας δίδετε η λαϊκή εντολή , αφ' ενός να μην υπογράψετε κανένα νέο μνημόνιο αφ' ετέρου άμεσα να πράξετε τα κατωτέρω για να σταματήσει η.... γενοκτονία που συντελείται με τις πράξεις σας.

Βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι εκτελείτε ΑΝΩΘΕΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

αλλά ευελπιστούμε (ματαίως;) ότι έστω και την τελευταία στιγμή,

θα συνειδητοποιήσετε ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει (εξ αιτίας αυτών των εντολών) και να θυμηθείτε ότι είσαστε πρώτα και πάνω απ όλα ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

και όχι μέλη των διαφόρων κλειστών λεσχών .

Σας προσφέρεται η τελευταία ευκαιρία να πράξετε τα κάτωθι :

α) να προσέλθετε

άπαντες εντός των τριών επομένων ημερών στο χώρο ΤΩΝ “300 ΕΛΛΗΝΩΝ”

επί του πεζοδρομίου απέναντι από την γωνία της Μεγάλης Βρετανίας για να προσυπογράψετε για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος

-όπως μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει περισσότεροι των 100.000 πολιτών-

με τα κάτωθι αιτήματα :

Κατάργηση του μνημονίου

Άρνηση του χρέους σαν προϊόν εξαπάτησης ( Λογιστικός Έλεγχος για πραγματικό)

Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Αναγνώριση της ΑΟΖ του Αιγαίου

Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική λαϊκή Εθνοσυνέλευση .

Από την συγκεκριμένη ενέργεια εξαιρούνται οι βουλευτές ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ και ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ που έχουν ήδη υπογράψει τα ανωτέρω.

Όπως είναι φυσικό η εφαρμογή των ανωτέρω με τον καθημερινό έλεγχο από τους πολίτες, αυτών που θα εκλεγούν , δεν θα επιτρέψει να ξαναβρεθούμε στην τωρινή κατάσταση .

Θεωρούμε αυτονόητο και ως λογικό επακόλουθο αυτής της ενέργειας σας ,

να επιστρέψετε στην Βουλή και να τιμήσετε την υπογραφή σας.

β) επειδή είστε παράνομοι,

εφαρμόζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και διατηρώντας την βουλευτική σας ασυλία (υπάρχει νόμος πιο πάνω από το Σύνταγμα ?)

καταπατώντας το Σύνταγμα και την βασική του αρχή,

ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,

σας δίδετε η ευκαιρία να διαλέξετε :

'Η να επιστρέψετε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ κάθε περιουσιακό στοιχείο που αρκετοί από εσάς (νυν και τέως) έχετε αποκτήσει κατά την διάρκεια της θητείας σας, εκμεταλλευόμενοι την ασυλία σας απέναντι στις παρανομίες σας κατά την διαχείριση της εξουσίας 'Η να θέσετε αυτοβούλως εαυτόν εκτός κάθε είδους ασυλίας σας, ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών, δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, όπου και θα πρέπει να αποδείξετε πως αποκτήσατε τα περιουσιακά σας στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στα εισοδήματα σας .

Φυσικά εξυπακούεται ότι όλη, ελεγκτική ή δικαστική διαδικασία, θα είναι ταχύτατη σε καθημερινή βάση προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς κωλύματα ή καθυστερήσεις και δεν θα “λιμνάσει” σε κάποιο συρτάρι.

Άπαντες δε προς τους οποίους μεταβιβάσατε περιουσιακά στοιχεία,

μη δικαιολογημένης νόμιμης προέλευσης, θα εμπλακούν ως αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος.



Η επιλογή δική σας !

Αφ'ενός η ψήφος των 172 βουλευτών και αφ'ετέρου η μη παραίτηση όλων των υπολοίπων από εσάς, είχαν σαν αποτέλεσμα με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1

την εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας .

Για δεύτερη φορά με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 θα εκχωρήσετε την Εθνική Κυριαρχία και επομένως θα έχετε διαπράξει δυο φορές Εσχάτη Προδοσία .



Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να απέχουν από τα καθήκοντα τους , ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προδοσία σας .

Η αδράνεια, τους καθιστά συμμέτοχους, στο μεγαλύτερο έγκλημα κατά του Ελληνικού Έθνους.

Τέλος τα σώματα ασφαλείας, τόσο τα αστυνομικά όσο και τα στρατιωτικά,

θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι υπάρχουν για να προστατεύουν τον ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και όχι να στρέφονται εναντίον τους, προστατεύοντας ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας . ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Γιατί όλοι με τις πράξεις τους κρίνονται και όχι με τα λόγια .

ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Εθνική Κυριαρχία Τέλος...

Ένα βλέπουμε σίγουρο! Ειδικά και μετά από αυτό! Η Ελλάδα θα είναι πολύ μικρότερη σε έκταση στην επόμενη 10ετία! Εθνική Κυριαρχία Τέλος...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τελικά γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη που πρέπει να σωθεί; Και τελικά που οφείλονται όλα αυτά τα χρήματα παγκοσμίως;...

Rank↓ Country↓ External debt[2]
US dollars↓
Date↓ Per capita[3][4]
US dollars↓
% of GDP[5][6]↓
 World (Added) 59,090,000,000,000 31 December 2010 est. 8,731 95%
1  United States 14,392,451,000,000 30 September 2010[7] 46,577 97%
 Euro symbol.svg Eurozone 14,166,135,000,000 3rd quarter of 2010[8] 43,110 120%
 Flag of Europe.svg European Union 13,720,000,000,000 30 June 2010[9] 27,382 83%
2  United Kingdom 8,981,000,000,000 30 June 2010 144,757 398%
3  Germany 4,713,000,000,000 30 June 2010 57,646 143%
4  France 4,698,000,000,000 30 June 2010 74,410 188%
5  Netherlands 2,344,296,360,000 3rd quarter of 2010[10] 226,503 344%
6  Japan 2,246,000,000,000 30 June 2010 17,546 51%
7  Norway 2,232,000,000,000 30 June 2010[11] 113,174 861%
8  Italy 2,223,000,000,000 30 June 2010 est. 39,234 124%
9  Spain 2,166,000,000,000 30 June 2010 52,588 157%
10  Ireland 2,131,000,000,000 30 June 2010 [12] 515,671 1224%
11  Luxembourg 1,892,000,000,000 30 June 2010 [13] 4,028,283 4636%
12  Belgium 1,275,601,020,000 3rd quarter of 2010[14] 126,188 322%
13  Switzerland 1,190,000,000,000 30 June 2010 182,899 364%
14  Australia 1,169,000,000,000 31 December 2010 est. 42,057 131%
15  Canada 1,009,000,000,000 30 June 2010 24,749 75%
16  Sweden 853,300,000,000 30 June 2010 72,594 241%
17  Austria 755,000,000,000 30 June 2010 97,411 226%
 Hong Kong 754,631,000,000 3rd quarter of 2010[15] 92,725 233%
18  Denmark 559,500,000,000 30 June 2010 110,216 274%
19  Greece 532,900,000,000 30 June 2010 49,525 165%
20  Portugal 497,800,000,000 30 June 2010 47,632 201%
21  Russia 480,200,000,000 30 November 2010 est. 2,611 21%
22  People's Republic of China 406,600,000,000 31 December 2010 est. 7,000 7%
23  Finland 370,800,000,000 30 June 2010 68,180 200%
24  Korea, South 370,100,000,000 31 December 2010 est. 29,842 25%
25  Brazil 310,800,000,000 31 December 2010 est. 1,129 14%
26  Turkey 270,700,000,000 31 December 2010 est. 3,884 45%
27  Poland 252,900,000,000 31 December 2010 est. 5,279 47%
28  India 237,100,000,000 31 December 2010 est. 187 18%
29  Mexico 212,500,000,000 31 December 2010 est. 1,646 20%
30  Indonesia 155,900,000,000 31 December 2010 est. 651 28%
31  Hungary 134,600,000,000 31 December 2010 11,667 70%
32  Argentina 128,600,000,000 31 December 2010 est. 2,706 35%
33  United Arab Emirates 122,700,000,000 31 December 2010 est. 26,202 56%
34  Iceland 124,090,000,000 3rd quarter of 2010[16] 10,670 35%
35  Romania 108,900,000,000 31 December 2010 est. 4,459 59%
36  Ukraine 97,500,000,000 31 December 2010 est. 2,275 90%
37  Kazakhstan 94,440,000,000 31 December 2010 est. 5,987 85%
38  Republic of China (Taiwan) 91,410,000,000 31 December 2010 est. 3,452 21%
39  Israel 89,680,000,000 31 December 2010 est. 11,649 43%
40  Czech Republic 86,790,000,000 31 December 2010 est. 7,318 39%
42  Chile 84,510,000,000 31 December 2010 est. 3,586 38%
43  Saudi Arabia 82,920,000,000 31 December 2010 est. 2,839 20%
44  Thailand 82,500,000,000 31 December 2010 est. 990 25%
45  South Africa 80,520,000,000 30 June 2010 1,497 26%
46  Qatar 71,380,000,000 31 December 2010 est. 51,856 75%
47  New Zealand 191,008,000,000 December 2010 [17] 33,418 127%
48  Malaysia 62,820,000,000 31 December 2010 est. 1,738 25%
49  Philippines 61,850,000,000 31 December 2010 est. 576 33%
49  Colombia 61,777,400,000 3rd quarter of 2010[18] 1,052 21%
50  Croatia 59,700,000,000 31 December 2010 est. 13,390 94%
51  Slovakia 59,330,000,000 30 June 2010 9,706 55%
52  Pakistan 57,210,000,000 31 December 2010 est. 318 31%
53  Kuwait 56,810,000,000 31 December 2010 est. 9,191 29%
54  Venezuela 55,610,000,000 31 December 2010 est. 1,517 13%
55  Iraq 52,580,000,000 31 December 2010 est. 1,610 76%
56  Slovenia 51,570,000,000 30 June 2010 27,282 112%
57  Malta 41,020,000,000 30 June 2010 9,080 45%
58  Sudan 37,980,000,000 31 December 2010 est. 927 66%
59  Latvia 37,280,000,000 31 December 2010 est. 16,811 145%
60  Bulgaria 36,150,000,000 31 December 2010 est. 6,511 105%
61  Lebanon 34,450,000,000 31 December 2010 est. 5,473 63%
62  Vietnam 33,450,000,000 31 December 2010 est. 355 34%
63  Peru 33,290,000,000 31 December 2010 est. 1,032 24%
64  Cyprus 32,860,000,000 31 December 2008 est. 41,648 129%
65  Serbia 32,310,000,000 31 December 2010 est. 4,297 74%
66  Egypt 30,610,000,000 31 December 2010 est. 371 15%
67  Lithuania 27,600,000,000 31 December 2010 est. 10,924 98%
68  Belarus 24,800,000,000 31 December 2010 est. 3,007 57%
69  Bangladesh 24,460,000,000 31 December 2010 est. 141 25%
70  Morocco 22,690,000,000 31 December 2010 est. 633 22%
71  Estonia 22,125,000,000 31 December 2010 est. 16,510 114%
72  Singapore 21,660,000,000 31 December 2010 est. 4,042 11%
73  Cuba 19,750,000,000 31 December 2010 est. 1,698 34%
74  Tunisia 18,760,000,000 31 December 2010 est. 1,500 39%
75  Monaco 18,000,000,000 2000 est. 565,043
76  Angola 17,980,000,000 31 December 2010 est. 741 19%
77  Sri Lanka 17,970,000,000 31 December 2010 est. 961 47%
78  Guatemala 17,470,000,000 31 December 2010 est. 534 20%
79  Ecuador 14,710,000,000 31 December 2010 est. 941 23%
80  Bahrain 14,680,000,000 31 December 2010 est. 10,462 54%
81  Panama 13,850,000,000 31 December 2010 est. 3,475 49%
82  Uruguay 13,390,000,000 31 December 2010 est. 3,770 40%
83  Dominican Republic 13,090,000,000 31 December 2010 est. 1,312 25%
84  Iran 12,840,000,000 31 December 2010 est. 166 3.7%
85  Jamaica 12,660,000,000 31 December 2010 est. 4,260 97%
86  Korea, North 12,500,000,000 2001 est. 582
87  Cote d'Ivoire 11,600,000,000 31 December 2010 est. 565 54%
88  El Salvador 11,450,000,000 31 December 2010 est. 1,976 55%
89  Nigeria 11,020,000,000 31 December 2010 est. 64 6%
90  Costa Rica 9,126,000,000 31 December 2010 est. 1,744 27%
91  Oman 8,829,000,000 31 December 2010 est. 2,522 14%
92  Bosnia and Herzegovina 7,996,000,000 31 December 2010 est. 2,102 49%
93  Kenya 7,935,000,000 31 December 2010 est. 215 24%
94  Syria 7,682,000,000 31 December 2010 est. 374 15%
95  Tanzania 7,576,000,000 31 December 2010 est. 174 32%
96  Yemen 7,147,000,000 31 December 2010 est. 264 25%
97  Burma 7,145,000,000 31 December 2010 est. 123 27%
98  Ghana 6,483,000,000 31 December 2010 est. 253 38%
99  Libya 6,378,000,000 31 December 2010 est. 1,025 11%
100  Bolivia 6,130,000,000 31 December 2010 est. 523 30%
101  Zimbabwe 5,772,000,000 31 December 2010 est. 496 132%
102  Jordan 5,522,000,000 31 December 2010 est. 1,121 29%
103  Macedonia 5,520,000,000 31 December 2010 est. 2,648 59%
104  Armenia 5,227,000,000 30 June 2010 1,368 51%
105  Mauritius 5,043,000,000 31 December 2010 est. 3,565 52%
106  Congo, Republic of the 5,000,000,000 2000 est. 1,722 155%
107  Turkmenistan 5,000,000,000 2009 est. 934 31%
108  Mozambique 4,990,000,000 31 December 2010 est. 197 42%
109  Nepal 4,500,000,000 2009 161 36%
110  Paraguay 4,346,000,000 31 December 2010 est. 513 22%
111  Cambodia 4,338,000,000 31 December 2010 est. 298 38%
112  Trinidad and Tobago 4,303,000,000 31 December 2010 est. 1,589 10%
113  Congo, Democratic Republic of the 4,300,000,000 2009 est. 164 100%
114  Ethiopia 4,289,000,000 31 December 2010 est. 51 13%
115  Uzbekistan 4,236,000,000 31 December 2010 est. 130 11%
116  Moldova 4,146,000,000 31 December 2010 est. 1,113 73%
117  Algeria 4,138,000,000 31 December 2010 est. 97 2%
118  Nicaragua 4,030,000,000 31 December 2010 est. 743 76%
119  Senegal 3,885,000,000 31 December 2010 est. 216 22%
120  Kyrgyzstan 3,738,000,000 30 June 2010 653 68%
121  Honduras 3,540,000,000 31 December 2010 est. 423 23%
122  Zambia 3,495,000,000 31 December 2010 est. 277 25%
123  Georgia 3,381,000,000 31 December 2009 771 31%
124  Cameroon 3,344,000,000 31 December 2010 est. 147 13%
125  Azerbaijan 3,221,000,000 31 December 2010 est. 269 6%
126  Liberia 3,200,000,000 2005 est. 930 606%
127  Laos 3,085,000,000 2009 est. 484 55%
128  Guinea 3,072,000,000 31 December 2009 est. 290 70%
129  Somalia 3,000,000,000 2001 est. 393
130  Madagascar 2,973,000,000 31 December 2010 est. 99 24%
131  Benin 2,894,000,000 31 December 2009 est. 135 22%
134  Uganda 2,888,000,000 31 December 2010 est. 62 13%
135  Mali 2,800,000,000 2002 240 84%
136  Afghanistan 2,700,000,000 2008 96 23%
137  Gabon 2,374,000,000 31 December 2010 est. 2,078 28%
138  Namibia 2,373,000,000 31 December 2010 est. 569 13%
139  Botswana 2,222,000,000 31 December 2010 est. 910 14%
140  Niger 2,100,000,000 2003 est. 178 79%
141  Burkina Faso 2,002,000,000 31 December 2010 est. 128 23%
142  Tajikistan 1,997,000,000 31 December 2010 est. 260 34%
143  Mongolia 1,860,000,000 2009 690 44%
144  Chad 1,749,000,000 31 December 2008 est. 177 27%
145  Sierra Leone 1,610,000,000 2003 est. 311 163%
146  Albania 1,550,000,000 2004 497 21%
147  Papua New Guinea 1,548,000,000 31 December 2010 est. 366 29%
148  Seychelles 1,374,000,000 31 December 2010 est. 14,706 163%
149  Malawi 1,213,000,000 31 December 2010 est. 78 24%
150  Burundi 1,200,000,000 2003 167 202%
151  Central African Republic 1,153,000,000 2007 est. 270 68%
 West Bank 1,300,000,000 2007 est. 552
152  Belize 1,010,000,000 2009 est. 2,982 70%
153  Guinea-Bissau 941,500,000 2000 est. 722 203%
154  Bhutan 836,000,000 2009 1,239 66%
155  Equatorial Guinea 832,000,000 31 December 2010 est. 136 1%
156  Guyana 804,300,000 30 September 2008 1,049 42%
157  Barbados 668,000,000 2003 2,456 25%
158  Montenegro 650,000,000 2006 939 24%
159  Lesotho 647,000,000 31 December 2010 est. 233 36%
160  Maldives 589,000,000 2009 est. 1,707 43%
161  Gambia, The 530,000,000 31 December 2010 est. 438 170%
162  Suriname 504,300,000 2005 est. 1,011 28%
163  Swaziland 497,000,000 31 December 2010 est. 520 18%
164  Haiti 494,000,000 31 December 2010 est. 48 7%
165  Saint Vincent and the Grenadines 479,000,000 2010 2,084 54%
 Aruba 478,600,000 2005 est. 4,935 21%
166  Djibouti 428,000,000 2006 573 56%
167  Antigua and Barbuda 359,800,000 June 2006 4,388 36%
168  Grenada 347,000,000 2004 3,402 74%
169  Bahamas, The 342,600,000 2004 est. 1,067 6%
170  Cape Verde 325,000,000 2002 722 53%
171  Sao Tome and Principe 318,000,000 2002 2,193 349%
172  Saint Kitts and Nevis 314,000,000 2004 6,408 79%
173  Eritrea 311,000,000 2000 est. 87 44%
174  Saint Lucia 257,000,000 2004 1,586 32%
176  Comoros 232,000,000 2000 est. 420 115%
177  Dominica 213,000,000 2004 3,000 75%
178  Samoa 177,000,000 2004 994 47%
179  Solomon Islands 166,000,000 2004 355 44%
 Bermuda 160,000,000 FY99/00 2,560
 Cook Islands 141,000,000 1996 est. 7,756
180  Fiji 127,000,000 2004 est. 150 5%
181  Marshall Islands 87,000,000 2008 est. 1,377 54%
182  Vanuatu 81,200,000 2004 383 22%
183  Tonga 80,700,000 2004 791 33%
 New Caledonia 79,000,000 1998 est. 404
 Cayman Islands 70,000,000 1996 2,078
 Faroe Islands 68,100,000 2006 1,409
184  Micronesia, Federated States of 60,800,000 FY05 est. 563
 Greenland 58,000,000 2009 1,007
 British Virgin Islands 36,100,000 1997 1,897
185  Nauru 33,300,000 2004 est. 2,599
186  Kiribati 10,000,000 1999 est. 120 14%
 Montserrat 8,900,000 1997 14,958
 Anguilla 8,800,000 1998 818
 Wallis and Futuna 3,670,000 2004 244
 Niue 418,000 2002 est. 196
187  Brunei 0 2005 0 0%
188  Liechtenstein 0 2001 0
 Macau 0 2009 0 0%
189  Palau 0 FY99/00 0