Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Μέρκελ - Η απόψή μας...

Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου ολοκληρώθηκε! Δυστυχώς για την Ελλάδα οι πολύωρες αναφορές στα ΜΜΕ θα συνεχίσουν να υπάρχουν! Αυτή τη φορά απολογιστικά! Τι έδωσε, τι έμαθε, τι υποσχέθηκε, τι πήρε...
Μη βιαστείτε να πείτε "ουκ αν λάβεις..." γιατί η κα Μέρκελ πήρε από την επίσκεψή της στην Αθήνα! Μη ξεχνάμε ότι βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο! Η απαίτηση της επίσκεψης ήταν εσωτερικό θέμα! Έπρεπε να δείξει στους δικούς  της ψηφοφόρους ότι πρώτιστη επιλογή της παραμένει ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Χώρας της.   Μιας Χώρας που τα οικονομικά προβλήματα των Νοτίων εταίρων της, κέρδη και μόνον κέρδη της αποφέρουν. Δεν είναι μόνον τα θετικά εμπορικά ισοζύγια με τις προαναφερόμενες χώρες αλλά και τα πολύ αυξημένα επιτόκια δανεισμού που η ΕΚΤ ορίζει. Πείθονται λοιπόν και οι Γερμανοί ψηφοφόροι και μάλιστα πολύ εύκολα μιας και οι οικονομικές απολαβές της χώρας τους είναι κατά πολύ αυξημένες και βέβαια αυτό μεταφράζεται αυτόματα σε δική τους οικονομική ανάταση. Πήρε ακόμα και πολλές εγγυήσεις! Οι Γερμανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με σαφή Κυβερνητική υποστήριξη σε ότι αφορά τα Δημόσια έργα και ακόμα και η ίδια αμαρτωλή SIEMENS πήρε συγχωροχάρτι και όλα βαίνουν καλώς. Η μεγάλης έκτασης δυνατότητα παραγωγή ρεύματος με τα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα (που να βρει ήλιο η Γερμανία) αλλά και η φθηνή μεταφορά του στη Γερμανία είναι πλέον εξασφαλισμένη και μάλιστα θα βασιστεί σε Γερμανική τεχνολογία και KNOW HOW.
Μπορείτε όμως να πείτε το "δρυός πεσούσης..." μιας και η παραπαίουσα οικονομικά Ελλάδα προσφέρεται για κάθε τέτοιου είδους εκμετάλλευση. Με ανεργία στο 25% του ενεργού πληθυσμού της και με σχεδόν 50% στους νέους κάτω από τα 30 δεν αποτελεί εκ των πραγμάτων βορά των Οικονομικών αγορών (δεν το διακαιούται) αλλά αποτελεί εύκολο θύμα των οικονομικών προστατών της που από τα μνημόνια που υπέγραψε απορρέουν (ΔΝΤ, ΕΚΤ). Το χρήμα λένε δεν έχει πατρίδα! 
Υποσχέθηκε κάτι; Συμπάθεια και τίποτε παραπάνω! Τα λόγια της αλλά και πολύ περισσότερο το ύφος της κάποια πράγματα έδειχναν! Και ήταν αυτά που πίσω απ' τις κλειστές πόρτες στον Έλληνα Πρωθυπουργό είπε! Μέτρα, αναδιάρθρωση, περικοπές, ξανά μέτρα... Δεν υποσχέθηκε καν την παραμονή της Χώρας στην Νομισματική Ένωση!  Απλά την ευχήθηκε! Είναι τα λόγια που εύκολα οι Διπλωμάτες λένε ακόμα και αν δεν τα πιστεύουν! 
Έμαθε κάτι; Πολλά και χρήσιμα! (Καρα)τσεκάρισε και είναι έτοιμη πλέον για τις δικές της ενέργειες πως το Ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λύση! Το πρόγραμμα δεν βγαίνει! Όλα τα σενάρια που η Τρόϊκα είχε σχεδιάσει έχουν αποτύχει παταγωδώς! Η για έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεση, το ψηλό ποσοστό ανεργίας αλλά και το προβλεπόμενο στα 181% το 2020 εξωτερικό χρέος, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια! Ένα νέο "κούρεμα"  αλλά και ένα τρίτο πακέτο στήριξης φαίνεται πλέον αναπόφευκτο! Η ίδια θα γυρίσει για την κατάλληλη προετοιμασία... Και μην νομίσετε ότι θα μοιραστεί τις δικές της πληροφορίες με άλλους εταίρους της... Ούτε Ολλανδία, ούτε Δανία, ούτε Νορβηγία την ενδιαφέρουν! Ούτε η Ευρωπαϊκή ενοποίηση την ενδιαφέρει: Αυτά είναι για τις συναντήσεις με τους πελάτες της! Θα οργανώσει τις Γερμανικές Τράπεζες και Επιχειρήσεις έτσι ώστε η οικονομική περαιτέρω Γερμανική επικράτηση να είναι και εύκολη και δεδομένη!  Και μην ξεχνάμε την έντεχνη τοποθέτηση της για το από που προέρχεται!
Καλή Πολιτικός! Φάνηκε πως δίνει αρκετά ενώ στην ουσία δεν έδωσε τίποτε! Λάθος μου! Έδωσε! Έδωσε στήριξη στην τρικομματική κυβέρνηση της Ελλάδας που η ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων κινδυνεύει να την ρίξει στα τάρταρα όχι μόνον μιας εκλογικής αποτυχίας αλλά μιας κομματικής εξαέρωσης όλων των κομμάτων που  την στηρίζουν! Δεν έχει σημασία όμως! Αυτοί κυβέρνησαν! Αυτοί έγιναν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί! Όλα τ' άλλα ελάχιστα τους ενδιαφέρουν!  Η συχνή επίκληση της ανάγκης για την διάσωση της χώρας αποτελεί τμήμα της συνολικής προπαγάνδας που οι διάφοροι θεωρητικοί τους επιβάλλουν και χρησιμοποιούν!
Η Ιστορία σαν ένας πραγματικός αντικειμενικός κριτής θα παρουσιάσει αρκετά χρόνια μετά όλα αυτά που εμείς οι θνητοί και σ' αυτό το θέμα ποτέ δεν μάθαμε έγκαιρα. Όλοι εμείς όμως που ανήκουμε στις κατηγορίες που πάντα θίγονται θα πρέπει να ζήσουμε στο πετσί μας και πάλι μέτρα, περικοπές και όλα αυτά που από τις αποφάσεις κάποιων πουλημένων ή αδαών Ελλήνων Πολιτικών προκύπτουν. Καληνύχτα Ελλάδα! Καληνύχτα Ευρώπη!
Ο Ασβός.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...