Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Guardian: «Κάτι δυνατό κάπνισαν στο Eurogroup»!

Guardian: «Κάτι δυνατό κάπνισαν στο Eurogroup»!

Αυτό ακριβώς είναι το σημερινό απόσπασμα από δημοσίευμα της Guardian σχετικά με την μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία έδωσε το πράσινο φως για το νέο πακέτο.

Guardian: «Κάτι δυνατό κάπνισαν στο Eurogroup»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να κάπνισαν κάτι πολύ δυνατό για να φτάσουν σε αυτή την απόφαση.
«This is theoretically possible, although it does suggest that whatever eurozone finance ministers were smoking in their all-night marathon talks it must have been something strong».
Η Guardian στο ίδιο πλαίσιο με τις περισσότερες εφημερίδες αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν εξασφαλίζει την σωτηρία της Ελλάδας απλά αναβάλει την χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από το ευρώ.
IMAGE1

Επίσης ο αρθρογράφος επισημαίνει πως το νέο πρόγραμμα θα προκαλέσει βαθύτερη ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία.
"Μοιάζει τόσο απλό. Το θαύμα που πρέπει να γίνει στο Αιγαίο, είναι να σταματήσει αμέσως η ύφεση και να ακολουθήσουν χρόνια ανάπτυξης από το 2014. Να δεχθούν οι Έλληνες τους εξευτελιστικούς όρους και να εγκριθεί η συμφωνία από τα κοινοβούλια Γερμανίας, Ολλανδίας και Φινλανδίας. Τέλος, θα πρέπει hedge funds, ιδιώτες και τράπεζες να δεχθούν το κούρεμα 53% στα ομόλογα που κατέχουν" τονίζει και προσθέτει:

"Αυτό θεωρητικά είναι πιθανό, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που κάπνιζαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων, πρέπει να ήταν πολύ δυνατό".

«Θα αρχίσει η κουβέντα για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Αυτό όμως δεν θα έρθει. Την επόμενη φορά οι εταίροι θα δείξουν στην Ελλάδα την έξοδο" καταλήγει ο Guardian.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ρουμπινί:«Χρεοκοπήστε και βγείτε από το ευρώ»

Δεν φαίνεται να πιστεύει και πολύ την χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Ρουμπινί:«Χρεοκοπήστε και βγείτε από το ευρώ»
Ο γνωστός και ως Dr. Doom, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα.

Ο Ρουμπινί δήλωσε ότι κατανοεί τις τρομερές δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα, όμως το νέο δάνειο δεν λύνει το πρόβλημα αφού το χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο.

«Ότι περπατάει ως χρεοκοπία είναι χρεοκοπία», ανέφερε, εκτιμώντας ότι και τα CDS θα ενεργοποιηθούν.

Τι προτείνει

Ο γνωστός οικονομολόγος αναφέρει ότι η συνταγή του ΔΝΤ δεν είναι η λύση στο πρόβλημα και μόνο η ανάπτυξη είναι η λύση για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητα της.

Η μόνη λύση ουσιαστικά είναι η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση για να αυξηθούν οι εξαγωγές και να μειωθούν οι εισαγωγές.

Φυσικά αυτή η αλλαγή δεν θα είναι χωρίς θυσίες, όμως με αυτόν τον τρόπο έλυσε το πρόβλημα της και η Αργεντινή, υποστήριξε ο κ.Ρουμπινί.

Τέλος επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν σε μια οικονομία με τόση ύφεση.

Μ. Θεοδωράκης: Το μνημόνιο είναι παράνομο

Συνέντευξη στην εφημερίδα Athens News έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος για μια ακόμα ήταν καταπέλτης...

Μ. Θεοδωράκης: Το μνημόνιο είναι παράνομο
Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε παράνομο το μνημόνιο, χουντικούς τους πολιτικούς της «Βουλής της εθνικής μειοψηφίας», ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει...
Αναλυτικότερα:
- Γιατί θεωρείτε την υπερψήφιση του νέου μνημονίου προδοσία, και τι μπορεί να κάνει ο λαός να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση;
Μ.Θ. Στα 2009 η Ελλάδα βρισκόταν σε ένα επίπεδο, ας πούμε 100. Σε δύο χρόνια η Τρόικα, το ΔΝΤ και η Κυβέρνηση μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ (όπως το ομολόγησε και ο κ. Παπαδήμος πρόσφατα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί δεν διερωτώνται πώς γίνεται η κάθοδος προς το Χάος, όταν κάθε τόσο μας λένε ότι η Ευρώπη μας στέλνει τόσες και τόσες δεκάδες δισεκατομμύρια; Πού πήγαν αυτά; Πού πάνε; Θα σας το πω εγώ: Όπως έρχονται, ξαναγυρίζουν πίσω στους δανειστές μας, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται το κράτος με νέα χρέη και τόκους. Και έτσι το ΑΕΠ από 13% έφτασε στα 160% που δεν ξεπληρώνεται ούτε σε 100 χρόνια! Αν προσθέσουμε και τα νέα 130 δισεκατομμύρια του κ. Παπαδήμου, το ΑΕΠ θα εκτιναχθεί στα 180%, γεγονός που δεν συνέβη έως σήμερα σε κανένα άλλο κράτος και για μας σημαίνει 150 χρόνια δεμένοι χειροπόδαρα πάνω στον πάσαλο του Χρέους και των τόκων. Και σας ρωτώ: Με ποιο δικαίωμα κόμματα ουσιαστικής μειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ του 6% και η Ν.Δ. του 20% αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και μάλιστα για 100 χρόνια; Κάτι τέτοιο ούτε ολόκληρος ο σημερινός λαός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τις επόμενες γενιές... Ειδικά για την Εθνική Ακεραιότητα!
- Ποιες ήταν οι σκέψεις σας για τις αγορεύσεις στην βουλή, και από τους υποστηρικτές του μνημονίου και τους αντιπάλους;
Μ.Θ. Δεν με ενδιαφέρει μια Βουλή εθνικής μειοψηφίας. Μιας και όλοι μαζί είναι κάτω του 50% των ψηφοφόρων. Συνταγματικά είναι παράνομοι και πραξικοπηματίες όπως οι Χουντικοί.
- Η άτακτη χρεοκοπία θα ήταν καλύτερη από τα μέτρα του μνημονίου; Τι συνέπειες θα είχε μια άτακτη χρεοκοπία για τις μεσαίες και ασθενέστερες τάξεις; Θα ήταν καλύτερα από το μνημόνιο;
Μ.Θ. Πώς είναι δυνατόν να μιλά κανείς για χρεοκοπία σαν μελλοντικό γεγονός, όταν σήμερα ζούμε ήδη μέσα στην απόλυτη χρεοκοπία; 423..000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, η ανεργία καλπάζει πάνω από τις 20 μονάδες. Δεν βλέπεις τον κόσμο που ψάχνει στα σκουπίδια και κοιμάται στα πεζοδρόμια; Δηλαδή αυτοί οι ίδιοι (Τρόικα, Κυβέρνηση) που μας οδήγησαν ενσυνείδητα στην χρεοκοπία, διατείνονται σήμερα ότι θέλουν να μας σώσουν από την χρεοκοπία! Αν είναι δυνατόν !
Με το νέο Μνημόνιο νομιμοποιούν το Μνημόνιο 1, που δεν ψηφίστηκε από 180 βουλευτές. (Εκτός του ότι όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Καθηγητής κ. Κασιμάτης, ούτε οι 300 βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να διαπραγματεύονται την εθνική μας ακεραιότητα). Άρα είναι παράνομες όλες οι πράξεις που έγιναν εις εφαρμογήν του. Άρα και η Τρόικα, η κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί που αποφάσιζαν κατά την περίοδο αυτή, είναι όλοι παράνομοι. Όλες οι αποφάσεις, ενέργειες και πράξεις, παράνομες! Και να είστε βέβαιοι ότι μια μέρα θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν.
- Γιατί δεν μπορέσατε να ενώσετε τον λαό σε αντι-μνημονιακό μέτωπο, και τι προσδοκίες έχετε από το νέο σχήμα «Ελλάδα»;
Μ.Θ. Καλέσαμε, ο Μανώλης Γλέζος κι εγώ, τον Λαό να πλημμυρίσει την Αθήνα και το έκανε. Πόσοι ήταν; Εκατοντάδες χιλιάδες. Τρομοκρατημένη η Εξουσία έριξε τα δηλητηριώδη αέρια, τα πρώτα-πρώτα κατ' ευθείαν επάνω μας για να μας σκοτώσουν. Ο Γλέζος λιποθύμησε και έπεσε. Εγώ τα πρώτα λεπτά είδα το Χάρο με τα μάτια μου, γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όμως αργότερα συνήλθα και επέστρεψα στο πόστο μου. Μπροστά στα ΜΑΤ που φύλαγαν τη Βουλή. Τότε τους είπα με τη ντουντούκα: «Μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να κάνουμε «ντου». Αυτό θα το κάνουμε αργότερα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι». Και τότε άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες «μπόμπες» κάθε είδους. Από τους καπνούς και τα αέρια σκοτείνιασε ο τόπος. Σώθηκα γιατί είχα μάσκα, ενώ ο Γλέζος βρισκόταν στο Ιατρείο. Έτσι η Ε.ΛΑ.Δ.Α. πάει καλά και να είστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποί έγινε.
- Η αριστερά μπορεί από μόνη της να αντιστρέψει το μνημόνιο;
Μ.Θ. Όχι μόνο η Αριστερά αλλά ΟΛΟΣ ο Λαός. Από την Πατριωτική Αριστερά έως την Πατριωτική Δεξιά. Η Πατρίδα. Η Ελλάδα. Ενωμένοι όλοι μαζί σε μια γροθιά μια μέρα θα διώξουμε ανάξιες κυβερνήσεις, Τρόικες και Μέρκελ - Σαρκοζί.
Η Ελλάδα είναι πλούσια. Ο Λαός μας εργατικός. Τι μας λείπει; Η ουσιαστική Εθνική Ανεξαρτησία. Από το τέλος του Εμφυλίου, από το 1950 για όλα τα μεγάλα θέματα αποφασίζουν οι Αμερικανοί. Διπλωματία, Άμυνα, Οικονομία, Πολιτική. Τι είναι τα Κόμματα Εξουσίας; Αυτά που έχουν την ευλογία των ΗΠΑ και έχουν ορκιστεί να κρατάνε την Αριστερά στη γωνία. Σήμερα όμως άρχισε να ξυπνά η Πατριωτική Αριστερά. Αυτή που έσωσε την Ελλάδα από τους Ναζί και πάλεψε πρώτη τη Χούντα και τελικά έφερε τη Δημοκρατία. Όσο γι' αυτό, είμαι σε θέση να γνωρίζω την κρυμμένη αλήθεια... Επανέρχομαι στα δύο κόμματα Εξουσίας. Δεν είναι τάχα οι ηγεσίες τους που μας οδήγησαν στον υπερβολικό δανεισμό, σε φαινόμενα διαφθοράς, στην υπαγωγή μας στο ΔΝΤ κι από κει (2010) στη σημερινή καταστροφή; Κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά ο ελληνικός λαός, που τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, τον Γιωργάκη και από το 44% του 2009 το κατέβασε στο 6%. Αυτή είναι η λαϊκή ετυμηγορία και η απόδειξη ότι ο Λαός μας άρχισε να γνωρίζει, να ξυπνά και να διαδηλώνει.
- Είναι σημαντικό ότι όλο το χρέος υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο;
Μ.Θ. Είναι κατ΄' αρχήν ντροπή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτοί που το αποφάσισαν, θα μείνουν στην ιστορία σαν οι νέοι ραγιάδες.
- Για την χρεοκοπία φταίνε οι έλληνες, οι Γερμανοί με την εμμονή τους στην άγρια λιτότητα, ή η παντοδυναμία των αγορών; Πού βλέπετε να βαδίζει η Ευρώπη με την αντιμετώπιση της κρίσης;
Μ.Θ. Η μόνη μεγάλη Κρίση είναι η Κρίση του διεθνούς Καπιταλισμού, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την διεθνή Μάφια των κολοσσών του χρηματοπιστωτικού χρήματος. Του άϋλου χρήματος. Που ως φαίνεται έχει εξαγοράσει τη σημερινή ηγεσία της Ευρώπης. Που δεν ξέρει ακόμα ότι βάζει τη θηλιά στον λαιμό της. Σήμερα απειλεί και φέρεται σαν θύτης. Αύριο όμως θα είναι κι αυτή (ΟΛΗ η Ευρώπη) θύμα, όπως κι εμείς.
- Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το πολιτικό σύστημα μετά τις διαγραφές δεκάδων βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;
Μ.Θ. Μετά το 6% του ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε σίγουρα την ίδια πτώση και στη Νέα Δημοκρατία. Πιθανόν θα βγουν νέα κόμματα, βασικά από τους ίδιους ανθρώπους, με τα ίδια μυαλά. Δηλαδή την παραδοχή της εθνικής μας εξάρτησης και της παρουσίας της ξένης ουσιαστικής κυβέρνησης. Το ισχύον πολιτικό Σύστημα μοιάζει με μια αμαξοστοιχία, που τρέχει επάνω σε ράγες που μας έχουν βάλει οι ξένοι και που οδηγούν προς την κατεύθυνση που θέλουν οι ξένοι. Τι σημασία λοιπόν έχει αν γεμίσουν τα βαγόνια με νέα κόμματα; Αν αλλάζει και ο Μηχανοδηγός-Πρωθυπουργός; Το τραίνο δεν γυρίζει ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Δεν έχει τιμόνι. Και σ' αυτό ειδικά το τραίνο τόσο η ταχύτητα όσο και το φρένο καθορίζεται από τους ξένους. Και ως προς το σήμερα γνωρίζουμε προς τα πού μας οδηγούν οι ξένοι. Προς το απόλυτο χάος. Δηλαδή πολύ πιο βαθειά από το σημερινό ΜΗΔΕΝ.
Επομένως για μας μόνο μια σωτήρια λύση υπάρχει: Να κόψουμε τις ράγες και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες, δικές μας, αυτές που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εάν κάποτε θα έχει τη δύναμη να πάρει τη Μοίρα του στα χέρια του.
- Οι καταστροφές στην Αθήνα πιστεύετε ότι ήταν βάσει σχεδίου ή έκφραση αυθόρμητης οργής; Βλέπετε κίνδυνο μεγάλης κοινωνικής έκρηξης;
Μ.Θ. Οπωσδήποτε έγιναν βάσει σχεδίου, για να τρομάξει ο Λαός. Αν δεν ήταν τα ΜΑΤ με τα αέρια και τη βία, θα είχαμε ένα εκατομμύριο γύρω από τη Βουλή. Μαζί με τα ΜΑΤ, χέρι-χέρι, μας πολεμούν και οι κουκουλοφόροι. Ακολουθούν οι συμμορίες, οι κλέφτες, τα κατακάθια της κοινωνίας που επωφελούνται, που κλέβουν και καίνε. Έτσι η εικόνα γίνεται εφιαλτική, ώστε να σκεπαστεί και να εξαφανιστεί κάτω από το νέφος και τις φλόγες η πραγματική πραγματικότητα. Δηλαδή οι εκατοντάδες χιλιάδες των ελεύθερων πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά. Κι αυτό ακριβώς, δηλαδή ο συγκρατημένος θυμός - αγανάκτηση - οργή - αποφασιστικότητα είναι που τρομάζει την Εξουσία που προσπαθεί να τα κουκουλώσει με κάθε τρόπο. Ακόμα και προ παντός με την καταστροφή. Έτσι ο μόνος υπεύθυνος γι' αυτή την κόλαση είναι η σημερινή πολιτική ηγεσία. Η Κυβέρνηση!

Τι έγραψε ο Παπαδιαμάντης για τους κυβερνώντες το 1896


Τις ημύνθη περί πάτρης;
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια ταέπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι ‘γυφτοχαρατζήδες’, τώρα σε ‘αθεώνουν’ οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.
Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν ‘φούρνους με καρβέλια’, δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.
Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού.
Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, (1851-1911) εφημερίδα Ακρόπολις, 1896
Η αργία εγέννησε την πενίαν.

Η πενία έτεκεν την πείναν.

Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.

Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.

Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.

Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.

Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου»
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Εμποροι των Εθνών»

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

“Αυτή η συμφωνία δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία”

Για μια επώδυνη συμφωνία που μόνο δεινά θα φέρει στην ελληνική κοινωνία και δεν πρόκειται να καταστήσει το χρέος βιώσιμο κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ “αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες” καθώς σύντομα “οι μισθοί και οι συντάξεις θα συρρικνωθούν κι άλλο. Τα σχολειά και τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν. Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν θα έχει πρόσβαση σε σημαντικά αγαθά μαζικής κατανάλωσης”

Ο Αλέξης Τσίπρας καυτηριάζει τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού με προτεραιότητα στην αποπληρωμή των χρεών και ειδικά την πρόβλεψη για συνταγματική κατοχύρωσή της λέγοντας πως πρόκειται για “μια πρόβα τζενεράλε για τη συνταγματοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του νεοφιλελευθερισμού”

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας “είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν. Δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός. Υπογράφει μία κυβέρνηση εξ ονόματός του που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή η συμφωνία, λοιπόν, δεσμεύει μόνο τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Δεν δεσμεύει την ελληνική δημοκρατία, δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία, προφανώς και δεν δεσμεύει την αριστερά”

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Guardian: Ο αντιστασιακός Μ. Γλέζος καταγγέλλει τις περικοπές

Τις απόψεις του Μανώλη Γλέζου φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Guardian: Ο αντιστασιακός Μ. Γλέζος καταγγέλλει τις περικοπές
Με τίτλο «Ο ήρωας της Αντίστασης καταγγέλλει τις περικοπές της ΕΕ» και υπότιτλο «Ο Μανώλης Γλέζος επιτίθεται στα μέτρα λιτότητας», η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην έκκληση του Μ. Γλέζου προς τους διαδηλωτές να «ανατρέψουν ένα σάπιο σύστημα».
«Οδηγώντας τον αγώνα σε ένα πολύ διαφορετικό είδος πολέμου, ο Αριστερός αγωνιστής υποστηρίζει ότι το έθνος του έχει μετατραπεί σε «πειραματόζωο» μέτρων λιτότητας, στα οποία καμία χώρα δεν έχει ανοσία», αναφέρει.
«Έχουμε γίνει το πειραματόζωο των πολιτικών και κυβερνήσεων των οποίων ο μόνος Θεός είναι το χρήμα», δήλωσε ο κ. Γλέζος, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρωνόταν έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε περισσότερες από 20 πόλεις του εξωτερικού, σε μια μαζική επίδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης για τους Έλληνες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού δράματος.
Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, η κρίση και τα μέτρα λιτότητας ξεκίνησαν μεν στην Ελλάδα, αλλά θα επηρεάσουν και άλλα κράτη, ενώ η αλληλεγγύη σημαίνει ότι οι άνθρωποι αντιδρούν.
«Είμαστε τόσο ευγνώμονες γι αυτήν τη χειρονομία αλληλεγγύης στο εξωτερικό. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να τους πάρουν την τύχη από τα χέρια τους», προσέθεσε.
Σχολιάζοντας τη δημοσκοπική άνοδο της Αριστεράς, ο κ. Γλέζος επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι να δούμε μεγάλες αλλαγές».
«Υπάρχει πολύ οργή, αλλά δεν επιθυμούμε να δούμε αίμα στους δρόμους. Αυτό που συμβαίνει είναι μια εξέγερση των ιδεών, μια εξέγερση στον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο, στην άρνησή τους να υποβληθούν στις αδικίες της ΕΕ και του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Γλέζος εκτιμώντας ότι όλα αυτά θα γίνουν πιο σαφή με τις εκλογές, τον Απρίλιο.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Χατζημαρκάκης: «Τον Ιούλιο θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη»

Χατζημαρκάκης: «Τον Ιούλιο θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη»Αποκάλυψη σοκ έκανε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, καθώς υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο.
Σε συνέντευξη του στο Αθήνα 9.84 ο κ.Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο προβλέπει την διατήρηση της Ελλάδας μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη , αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της. «Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Adriano Celentano: Αυτή την Ευρώπη θέλουμε; Οπλισμένη μέχρι τα αυτιά!

O μεγάλος Ιταλός καλιτέχνης που όλοι έχουμε ακούσει συγκινημένος αναφέρεται στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί και τον ωμό εκβιασμό που κάνουν στην Αθήνα! BRAVO!

Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να χρεοκοπήσει!

Πριν από δύο χρόνια οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί πίστευαν ακόμη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Δεν διέθεταν καμία εμπειρία στη διαχείριση μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Και δεν συμβουλεύτηκαν τους σχεδιαστές πολιτικής που προέρχονταν από άλλα μέρη του κόσμου οι οποίοι είχαν διαχειριστεί ανάλογες κρίσεις κατά τις παρελθούσες δεκαετίες. Έτσι, έμπλεοι άγνοιας και αλαζονείας, κατέληξαν να επαναλάβουν τα λάθη των άλλων. Θεώρησαν ότι αυτοί ήταν οι έξυπνοι και κατέληξαν στην πρόταση περί ‘επεκτατικής δημοσιονομικής σύσφιξης’. Και πίστεψαν ότι η εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό χρέος, το λεγόμενο PSI, πράγματι θα βοηθούσε.

Αφού δεν κατάφεραν να διδαχτούν από τα λάθη των άλλων, τώρα πλέον ορισμένοι Ευρωπαίοι αρχίζουν να διδάσκονται από τα δικά τους λάθη. Σε κάποιες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά οι σχεδιαστές πολιτικής αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι μια παταγώδης αποτυχία. Έχουν χάσει πια την εμπιστοσύνη τους στους Έλληνες πολιτικούς. Και τη στιγμή που η Ελλάδα εισέρχεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης και είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί ξανά φέτος υπό την επιρροή των νέων μέτρων λιτότητας, εκείνοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Καθώς όμως αποφεύγουν εγγενώς τους κινδύνους, τείνουν να κολλάνε στις διαδικασίες. Νιώθουν ότι πρέπει να παριστάνουν ότι παίρνουν στα σοβαρά το νέο ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας και ταυτόχρονα να δίνουν την εντύπωση ότι νοιάζονται για τα συμφέροντα των δικών τους φορολογουμένων. Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου κατέληξαν σε μια συμφωνία που, τουλάχιστον τυπικά, ικανοποιεί τα αιτήματα των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών. Το ελληνικό Κοινοβούλιο την ενέκρινε. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την αποδέχτηκαν. Σε μια άλλη χωριστή διαδικασία, οι ομολογιούχοι της Ελλάδας κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για το PSI.

Υπάρχει βεβαίως το εμπόδιο του γερμανικού Κοινοβουλίου που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη συμφωνία καθώς η κοινή γνώμη στη Γερμανία καθίσταται όλο και πιο νευρική στην προοπτική ενός ακόμη μάταιου ελληνικού προγράμματος ύψους 130 δις ευρώ. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι το ελληνικό πρόγραμμα στο τέλος θα εγκριθεί. Θα ακολουθήσει μια περίοδος γαλήνης και μετά από μερικούς μήνες θα γίνει σαφές ότι οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων απλά επιδείνωσαν την ύφεση. Οι Ευρωπαίοι σχεδιαστές πολιτικής θα ανακαλύψουν επίσης ότι μέσα σε ένα τόσο οικτρό οικονομικό περιβάλλον ακόμα και οι νέοι περιορισμένοι στόχοι για τις ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών και συμμετοχών του ελληνικού δημοσίου δεν έχουν κανένα στοιχείο ρεαλισμού. Το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6.8% το 2011 και θα συνεχίσει την πτώση του με ανάλογους ρυθμούς, ανεξαρτήτως των ευρωπαϊκών ανακοινώσεων, και το 2012. Πριν περάσει πολύς καιρός θα έρθει ένας γύρος ‘κουρεμάτων’.

Κι αυτό δεν είναι καν το πιο απαισιόδοξο σενάριο. Το σενάριο αυτό υποθέτει πως οι Έλληνες πολιτικοί θα στηρίξουν ως επί το πλείστον τη νέα συμφωνία. Αλλά με τις απεργίες και τις παραιτήσεις υπουργών που συνόδευσαν την έγκριση του δευτέρου μνημονίου, δεν ξέρουμε  αν ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που είναι ο πιο πιθανός νικητής των εκλογών του Απριλίου, θα ακολουθήσει την παρούσα στρατηγική. Από πολιτική σκοπιά αυτό είναι πολύ αμφίβολο. Για ένα νέο πρωθυπουργό που έχει μπροστά του μια τετραετή θητεία είναι μεγάλος ο πειρασμός να τραβήξει το καλώδιο και να ρίξει όλες τις ευθύνες στους προκατόχους του. Στη συνέχεια θα έχει τέσσερα χρόνια για να ανοικοδομήσει την Ελλάδα από τα συντρίμμια της εξόδου από το ευρώ. Στην πραγματικότητα θα ήταν πολιτικά  πολύ πιο επικίνδυνο για τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που και ο ίδιος λέει ότι δεν θα έχει αποτελέσματα και να κρατήσει την Ελλάδα σε ύφεση για ολόκληρη την τετραετία της θητείας του ή και πέρα από αυτήν από το να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Αλλά προς χάριν του επιχειρήματος, ας υποθέσουμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ παραμένει πιστός στο πρόγραμμα και αποφεύγεται η παγίδα του χρέους. Ότι όλα στην Ελλάδα πηγαίνουν όπως επισήμως σχεδιάστηκαν. Θα είναι αυτό το τέλος της ελληνικής κρίσης; Σε αυτή την περίπτωση ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας θα έπρεπε να πέσει από το σημερινό 160% σε 120% του ΑΕΠ ως το τέλος της δεκαετίας.

Αλλά κι αυτό το νούμερο είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο στόχος του 120% οφείλεται σε πολιτική επιλογή και δεν έχει καμία οικονομική λογική. Δεν είναι τυχαίο που αυτός είναι ο λόγος του ιταλικού χρέους. Αν το 120% είναι βιώσιμο για την Ελλάδα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία.

Αλλά οι δυο οικονομίες διαφέρουν πάρα πολύ. Στην Ελλάδα η οικονομία έχει καταρρεύσει. Για να ανοικοδομηθεί χρειάζεται μια λειτουργική οικονομική υποδομή, μια σύγχρονη αγορά απασχόλησης και ένα λιγότερο πελατειακό πολιτικό σύστημα. Μόνο αν γίνουν όλα αυτά θα αρχίσουν να εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα οι χρηματοπιστωτικές αγορές. Αλλά όλα αυτά μπορεί να πάρουν ολόκληρες δεκαετίες.

Επομένως, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση όπου όλα πάνε κατά το σχέδιο, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη. Κανονικά το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να μειωθεί σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα – κοντά στο 60% – για  να έχει η χώρα κάποιες πιθανότητες να βγει απ’ την κρίση. Τα ποσοστά αυτά όμως σημαίνουν ότι πρέπει να γίνουν διαγραφές στο μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδας που βρίσκεται στα χέρια των ξένων πιστωτών, δηλαδή και στο χρέος του επίσημου τομέα.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι θα ήταν καλύτερα αν οι Ευρωπαίοι έδιωχναν πλέον την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και χρησιμοποιούσαν αυτά τα κεφάλαια για να σώσουν την Πορτογαλία. Αυτό είναι λάθος. Το καλύτερο θα ήταν να αναγνωριστεί η οικτρή κατάσταση και των δύο αυτών χωρών, να τους επιτραπεί να χρεοκοπήσουν μέσα στη νομισματική ένωση και στη συνέχεια να σχηματιστεί ένα πραγματικά μεγάλο ταμείο διάσωσης για να βοηθήσει την ανοικοδόμησή τους και στην προστασία των υπόλοιπων κρατών μελών.

Αυτό το σχέδιο θα στοιχίσει πανάκριβα. Αλλά το να αγνοήσουμε την πραγματικότητα για άλλα δύο χρόνια, θα είναι καταστροφικό.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πιέζουμε τους 'Ελληνες να...

«Η Ελλάδα είναι σαν ένα άρρωστο μωρό», επισημαίνει ο Κρίστοφερ Πρόμπιν, διευθυντής οικονομικών της αμερικανικής εταιρείας οικονομικών συμβούλων State Street Global Advisors με έδρα τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως «πρέπει να του επιτρέψουμε να γιατρευτεί, αν και οι πληγές δεν θα επουλωθούν ποτέ εντελώς».
Οι ειδικοί συμφωνούν πως το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου η χώρα να ορθοποδήσει, αλλά δεν είναι το μόνο που πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, ειδικά όταν διακυβεύεται μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Τα νέα μέτρα θα είναι ένας αέρας ανακούφισης, αλλά δεν επαρκούν για να λύσουν τα θεμελιώδη προβλήματα της Ελλάδας», επισημαίνει η Νατάσα Βαλά, οικονομολόγος της Goldman Sachs, υποστηρίζοντας πως «πιέζουμε τους Έλληνες να κάνουν ανέφικτα πράγματα. Είναι, χωρίς αμφιβολία, το μέγιστο λάθος».
«Το πρόβλημα της Ελλάδας αφορά την αναδιάταξη της οικονομία της, αφού η χώρα δεν παράγει αρκετά και χρειάζεται εξωτερικά κεφάλαια», τονίζει ο Χεσούς Καστίγιο της γαλλικής τράπεζας Natixis, επισημαίνοντας πως «για να αποκαταστήσει η Ελλάδα τη βιομηχανική παραγωγή, πρεέπει ταυτόχρονα να αυξηθούν και οι εξαγωγές της, ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική, μια διαδικασία που απαιτεί χρήματα και χρόνο. Ωστόσο, η τρόικα επιλέγει μια διαδικασία πιο γρήγορη και πιο επίπονη, που εμπεριέχει τη μείωση της εσωτερικής ζήτησης».
Το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί για την ώρα είναι ανεπαρκές για την αντιμετώπιση του προβλήματος μακροπρόθεσμα, καταλήγουν οι οικονομολόγοι.

Πηγή: Το Βήμα

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

12-02-2012 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

στορικά κτίρια της Αθήνας. Καταστήματα, τράπεζες και ότι άλλο βρίσκεται στο δρόμο τους καταστρέφουν οι κουκουλοφόροι.

Οι φωτογραφίες που στέλνουν τα πρακτορεία μιλούν από μόνες τους.

Οι φωτιές καίνε κτίρια στις οδούς: Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ιπποκράτους, Αμερικής, Αιόλου και Μπενάκη











































ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS ΚΑΙ EUROKINISSI
ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: NEWSIT

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι «Anonymous» ξεκινούν την επανάσταση

Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Ένα καινούριο βίντεο από τους «Anonymous» αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι «Anonymous» ξεκινούν την επανάσταση
 Το νέο βίντεο έχει διάρκεια περίπου 10 λεπτά, και σε αυτό μιλάνε για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με ιδαίτερα σκληρή γλώσσα.
Γίνεται λεπτομερής αναφορά στα κονδύλια των κομμάτων, στις επιχορηγήσεις που έπαιρναν, και τώρα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στην «αδυναμία τους να αναλάβουν τη χώρα σε αυτή την δύσκολη περίοδο».
Δείτε παρακάτω, το νέο βίντεο των «Anonymous».


Χωρίς εισοδήματα,συντάξεις και σπίτια

Για κοιτάξτε κάτι κ---παιδα που κουνάνε και το δάκτυλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο-ασβός
Το Μνημόνιο 2 και η δανειακή σύμβαση που οδηγεί σε μόνιμη και όχι συνήθη χρεοκοπία την Ελλάδα, σε 50 σελίδες αγγλικού κειμένου, παρεδόθη σήμερα το πρωί στα επιτελεία των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Χωρίς εισοδήματα,συντάξεις και σπίτιαΤους δόθηκαν ελάχιστες ώρες να το μελετήσουν και μηδενικά περιθώρια να το διαπραγματευθούν.

Η κατάληξη και το διακύβευμα είναι ένα ναι ή ένα όχι. Τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό απολύτως συγκεκριμένα και προσωρινά, με δεδομένο ότι στο ίδιο το κείμενο προβλέπονται και επόμενα μέτρα. Στο τελεσίγραφο της τρόικας, ζητείται από το πολιτικό σύστημα, που εμπλέκεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου , να προσυπογράψει το τέλος της χώρας και την παράδοση της , μαζί με τις περιουσίες και την μοίρα των Ελλήνων στους πιστωτές. Βρετανικές πηγές σχολιάζουν σήμερα , σχετικά, ότι ούτε στην εποχή των κανονιοφόρων , δεν είχαν μπει στο τραπέζι τέτοιες προτάσεις.

Κατάρρευση εισοδημάτων και ασφαλιστικών ταμείων

Ο στόχος της τρόικας είναι να ανοίξει καταλυτικά όλα τα ζητήματα. Επιχειρεί με μείωση του βασικού μισθού κατά 22% , που συμπαρασύρει μαζί του όλες τις κλίμακες αποδοχών προς τα κάτω.
Επίσης ραγδαίες μειώσεις επικουρικών συντάξεων από 150 ευρώ και πάνω, που σημαίνει σε συνδυασμό με την καλπάζουσα ύφεση που θα ακολουθήσει κατάρρευση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. Ο πρώτος υπολογισμός από την μείωση της παρούσα του βασικό/υ μισθού είναι σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ , απώλειες της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ.
Απώλειες μη αναστρέψιμες που θα οδηγήσουν και στις επόμενες μειώσεις συντάξεων , κύριων και επικουρικών αλλά και στην δραστική περικοπή σε φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα Ταμεία.
Μην αγνοούμε το γεγονός ότι προβλέπεται όλα τα ταμεία να γίνουν ένα, οπότε αυτό το ένα ταμείο στη συνέχεια θα χρεοκοπεί και τα δεδουλευμένα των Ελλήνων , για συντάξεις και περίθαλψη θα καταλήξουν στη διάθεση ιδιωτικών ασφαλιστικών funds και οργανισμών , ολλανδικής προέλευσης και άλλων, με την μεγάλη μερίδα της νοσοκομειακής υποδομής του ΕΣΥ.

Η ιδιωτικοποίηση του κράτους και οι 300.000 απολύσεις

Στο τελεσίγραφο της Τρόικας περιλαμβάνονται 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων άμεσα με στόχο τις 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το ζήτημα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων , από την κατηγορία αυτών αορίστου χρόνου και με ουσιαστικά ποσοτικά κριτήρια, σε σχέση με έκτακτα μέτρα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα είναι υφεσιακή.
Από πρότερες τοποθετήσεις της τρόικας είναι γνωστό ότι αρχικός στόχος απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 ήταν 300.000, άρα στην λογική της προσαρμογής των δαπανών στην υφεσιακή πορεία της χώρας, ο στόχος των 300.000 θα επικαιροποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα απολύσεων θα γίνει πιο ασφυκτικό.

Η χωρίς στρατηγική μαζική απόλυση δημοσίων υπαλλήλων , χωρίς πλάνο ανασυγκρότησης του κράτους, κατάργησης για παράδειγμα των 28.000 Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή της κατάργησης του θεσμού των συμβασιούχων ή της πλήρους ιδιωτικοποίησης του καθεστώτος εργασίας των ΔΕΚΟ, σημάνει μια σειρά καθοριστικών επιπτώσεων.

Πρώτον πλήρης αποδιάρθρωση του κράτους και των υπηρεσιών του. Άμεση επίπτωση η ανάληψη της συγκέντρωσης φορολογίας, αστυνόμευσης, στρατιωτικής άμυνας, νοσοκομείων, σχολείων , περιφερειακής διοίκησης από ιδιωτικές εταιρείες, με την εισήγηση και καθοριστική επιλογή των Γάλλων, που επισήμως έχουν αναλάβει την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Ρέππα.
Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος του ελληνικού εγχώριου πληθυσμού αντί να βρίσκει εργασία στο Δημόσιο, θα προσλαμβάνεται αντί 200ή 300 ευρώ στις ιδιωτικές εταιρείες, ενώ από τη φορολογία του θα της πληρώνει για τις υπηρεσίες που παρέχουν στην Ελλάδα.

- Δεύτερον θα καταρρεύσει ολοσχερώς το ασφαλιστικό σύστημα και το συνταξιοδοτικό σκέλος του , αφού δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η επίπτωση των απολύσεων , τόσο μαζικών και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα , ως προς την απώλεια των εισφορών, σε συνδυασμό μάλιστα και από την κάθετη πτώση μισθών , που στην διάρθρωση του βασικού επιχειρείται. Φυσικά θα καταργηθούν και τα επιδόματα ανεργίας, μαζί με το σύνολο του επονομαζόμενου «δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης».

- Τρίτον θα καταρρεύσει ολοσχερώς το τραπεζικό σύστημα το οποίο από τα προηγούμενα χρόνια είναι στηριγμένο , ως προς τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στην μονιμότητα και τις ασφαλείς αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Φυσικά θα ακολουθήσει «ντόμινο» στις τιμές των ακινήτων, άρα και της περιουσίας των Ελλήνων.

- Τέταρτον δεν θα πρέπει να περιφρονούμε την φοροδοτική ικανότητα των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων , του κομματισμού του κράτους και της συνδικαλιστικής τους κυριαρχίας έχουν προνόμια, μειωμένη αποτελεσματικότητα, επιβαρύνουν τις δημόσιες δαπάνες, αλλά και στα εισοδηματία τους , βασίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός

Η απεθνικοποίηση της Ελλάδας

Η νέα δανειακή σύμβαση συσχετίζεται με τον ειδικό λογαριασμό που ανακοίνωσαν οι Μέρκελ- Σαρκοζί , αλλά και με το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη νέα δανειακή η Ελλάδα συμφωνεί να αποπληρώνει πρώτα τα τοκοχρεολύσια των δανείων της και μετά μισθούς, συντάξεις, το κόστος της λειτουργίας του κράτους.

Ταυτόχρονα δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, νερό , τα τυχερά παιχνίδια, έχουν ήδη παραχωρηθεί στη διάθεση των πιστωτών, ενώ τους επόμενους μήνες οι πιέσεις αφορούν τα «φιλέτα» της ΔΕΗ. Άρα μετά τη νέα δανειακή , με τα τοκοχρεολύσια να φθάνουν τα 17 δισ. ευρώ τον χρόνο , την ύφεση να καλπάζει και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του κράτους, πλην της φορολογίας να έχουν παραχωρηθεί από την «πλαϊνή» διαδρομή, οι πιθανότητες να υπάρχει δυνατότητα να αποπληρώνεται το χρέος , χωρίς να λαμβάνονται όλο και πιο επαίσχυντα μέτρα σε βάρος μισθών , συντάξεων και κρατικής δομής είναι μηδαμινές.

Τα μέτρα δεν θα λαμβάνονται στη βάση των επισκέψεων της τρόικας ,αλλά με αυτόματη διαδικασία και στην λογική της αναγκαιότητας για να πληρώνονται μισθοί , συντάξεις και οι υποχρεώσεις του κράτους στο εσωτερικό.

Οι οικονομικές ζώνες και το τέλος των επενδύσεων

Σχετικά με τον τομέα ξένων επενδύσεων , αυτές θα εξελίσσονται εντός των ειδικών φορολογικών και οικονομικών ζωνών, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει όφελος για το ελληνικό δημόσιο , ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές, Έλληνες ή οικονομικοί μετανάστες θα εργάζονται με 200- 300 ευρώ , χωρίς εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστικές καλύψεις .Φυσικό είναι ότι οι ζώνες αυτές , ύπο ξένη διαχείριση και έλεγχο θα αποκλείσουν κάθε άλλου τύπου επένδυση στην Ελλάδα, με διαφορετικούς όρους.

Κατάσταση μόνιμη χρεοκοπίας

Τέλος μετά το PSI, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων της Ελλάδος θα έχει περάσει στην διάθεση των κρατών της ευρωζώνης, αντί για τους ιδιώτες δανειστές που είναι σήμερα. Σε Αγγλικό μάλιστα και όχι Ελληνικό δίκαιο.
Το όφελος του ελληνικού δημοσίου υπολογίζεται σε 30 δισ. ευρώ και όχι 100 δισ. ευρώ, όπως προπαγανδίζεται ,ενώ εάν με νομοθετική ρύθμιση υποχρεωθούν μέρος των ιδιωτών πιστωτών να συμμετάσχουν η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας και θα ενεργοποιηθούν τα CDS.

Με τα παραπάνω δεδομένα δεν θα συζητάμε για χρεοκοπία ως μια φάση της οικονομίας, αλλά για την απόλυτη και μόνιμη χρεοκοπία, που συνοδεύεται με πλήρη απεθνικοποίηση της Ελληνικής επικράτειας και κατάσταση εξαθλίωσης για τους πολίτες.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γ.Βαρουφάκης: «Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τη δική μας χρεωκοπία»

«Δεν πτωχεύει μία χώρα. Μόνο μία επιχείρηση πτωχεύει» λέει στον realfm 97.8 ο Γιάννης Βαρουφάκης και προειδοποιεί: «Είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες»...

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι το μόνο ζήτημα για το οποίο υπάρχει σοβαρό θέμα είναι το τραπεζικό σύστημα και η ενδεχόμενη κατάρρευσή του υπό την απειλή ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

«Διαφωνώ. Οι δανειστές φοβούνται πιο πολύ από εμάς τη χρεωκοπία. Αν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες θα συμπαρασύρουν τις Γαλλικές και τις Ιταλικές ενώ υπάρχει και νομικό πρόβλημα αφού η ΕΚΤ τυπώνει εκατοντάδες δις ευρώ και τα παρέχει σε εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας πατσαβούρια ως εχέγγυα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει και επίσημα σε πτώχευση και η ΕΚΤ από κοινού με τον EFSF να προχωρήσουν στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου το Δημόσιο να συνεχίσει να λειτουργεί με τους δικούς του πόρους.

«Δεν πτωχεύει μία χώρα, μία επιχείρηση πτωχεύει και είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζοντας μάλιστα πως ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως το συγκεκριμένο δάνειο δεν είναι βιώσιμο.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή


Ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, εαν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας.

Από την ανταπόκριση δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές.
''Οι προθεσμίες πάνε και έρχονται εδώ πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι πάει και έρχεται και η υπομονή της ΕΕ για την Ελλάδα. Πραγματικά, έχει αρχίσει και μειώνεται πάρα πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι ήταν κρίσιμο να βρεθεί συμφωνία στις συζητήσεις για το χρέος μέχρι το τέλος της χθεσινής μέρας, το τέλος της Κυριακής, όμως δεν έγινε''.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταφέρει, αναρωτώμενος, το κλίμα από την Αθήνα.

''Έμεινε τίποτα για να περικοπεί μετά από τόσα προγράμματα αναπροσαρμογών του προϋπολογισμού και δομικών προσαρμογών. Έμεινε τίποτα στον δημόσιο τομέα ή αλλού για να περικοπεί στην Ελλάδα;
Είναι πολύ καλή η ερώτηση. Θα πω αυτά που λένε οι Έλληνες. Λένε ότι έχουν ξεζουμιστεί χωρίς έλεγχο, πέρα από τις δυνατότητές τους και ξεζουμίζονται τώρα εδώ μετά από δύο χρόνια λιτότητας.

Σε αυτή τη χώρα η ανεργία είναι στο 20% και διπλάσια μεταξύ των νέων. Ο κόσμος εδώ λέει ότι απλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλες μειώσεις στους μισθούς ή με τις αυξήσεις φόρων.

Και αφού σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι υιοθέτησαν ή τουλάχιστον δεν αντέδρασαν στις παράλογες εμμονές του Βερολίνου που μιλούσαν για τεμπέληδες Έλληνες, τώρα φοβούνται ότι η κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί στην Ελλάδα αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα θα είναι τεράστια, με απώτερο τον φόβο βέβαια ότι αυτές οι αντιδράσεις θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Έλληνες ήδη αισθάνονται ξεζουμισμένοι από τη λιτότητα, υπάρχει ο φόβος ότι αν περάσουν αυτού του είδους τα μέτρα, η μείωση του κατώτατου μισθού και των δώρων, θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας, πολύ μεγαλύτερη από ότι είδαμε τους τελευταίους μήνες και κανένα κόμμα πραγματικά δεν θέλει να φανεί ότι στηρίζει τα μέτρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές''.

Anonymous - Message To Greece (GREEK SUBTITLES)



Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητάει ο ηγούμενος Εφραίμ από τον Κώστα Βαξεβάνη

Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τον ορισμό του τι σημαίνει "ΘΡΑΣΟΣ"!! Νομίζω ότι είναι το ίδιο και για του "ιερωμένους"... Μη κάνεις πίσω Κώστα!!! - Ο Ασβός...
Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητάει ο ηγούμενος Εφραίμ από τον Κώστα Βαξεβάνη, σε αγωγή που κατέθεσε εναντίον του.Την ανακοίνωση είχε κάνει πριν λίγες μέρες ο ίδιος στο Twitter του, κάνοντας μάλιστα ειρωνικά λόγο για «άνθρωπο υπεράνω χρημάτων, συγχωρητικό και θυσιαζόμενο».
 

Με αυτό το μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο γνωστός δημοσιογράφος γνωστοποίησε την αγωγή που του έστειλε ο Εφραίμ, ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ!

Απαντάει, λοιπόν, ο Κώστας Βαξεβάνης:

"Η αγωγή που αναφέρεται ακόμη και σε δημοσιεύματα πριν από 3 χρόνια, φτάνει τις 48 σελίδες και υποστηρίζει πως έχει συκοφαντηθεί, ενώ έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψή του. Αν και η αγωγή δεν μπορεί να σταθεί νομικά, αφού όσα έχουν γραφτεί στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα, δύο πράγματα είναι σημαντικά. Πρώτο: δεν γίνεται αγωγή και στα μέσα ενημέρωσης που φιλοξένησαν τις αποκαλύψεις αλλά μόνο στον Κώστα Βαξεβάνη.

Δεύτερο: γίνεται πρόχειρα και εσπευσμένα μετά την εκπομπή για το Βατοπέδι που προβλήθηκε στην ΕΡΤ και συντονίζεται με προσπάθειες που γίνονται για μία ακόμη φορά να κοπεί η εκπομπή. Ο Εφραίμ καταφεύγει σε αγωγές αλλά αρνείται κατ' επανάληψη να απαντήσει στα ντοκουμέντα που βγάζουμε παρά τις προσκλήσεις μας. Κάνει, λοιπόν, μια απέλπιδα προσπάθεια να καμφθεί όποια δημοσιογραφική προσπάθεια γίνεται για την αποκάλυψη του σκανδάλου και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, κυρίως των πολιτικών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

To trailer για το δεύτερο μέρος της εκπομπής "Το Βατοπαίδι σε νούμερα"

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Α. Τσίπρας: Όταν τα πάρουν όλα, θα μας χρεοκοπήσουν!

Οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα της χώρας κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή: newsbomb

Α. Τσίπρας: Όταν τα πάρουν όλα, θα μας χρεοκοπήσουν!
Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ουνιτά», ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο οργανωμένο σχέδιο της τρόικας που ζητά νέα, σκληρά μέτρα, ελάχιστη σχέση έχει «με το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων. Αυτό που θέλουν είναι να διαλύσουν την αγορά εργασίας, να κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά το κοινωνικό κράτος και να πουλήσουν σε ιδιώτες -δηλαδή στους εαυτούς τους- κάθε πλουτοπαραγωγική δυνατότητα της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, η ύφεση τους είναι εξαιρετικά χρήσιμη».
Μάλιστα, εκτιμά ότι οι η τρόικα οδηγεί την πολιτική της από τη μία αποτυχία στην άλλη, εκτιμώντας ότι «όταν δεν θα έχουν τίποτα πια να μας πάρουν, θα μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία».
Ένωση της Αριστεράς
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τάχθηκε υπέρ της ένωσης της Αριστεράς, η οποία θα «πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, γιατί η χώρα χρειάζεται ριζική στροφή στην πολιτική της και αυτή τη στιγμή τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου βυθίζονται μαζί με την αποτυχία των μνημονίων».
Προϋπόθεση για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου είναι να δείξει η Αριστερά «εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στη δύναμη της κοινωνίας και βέβαια να ξεπεράσει την τάση της να εγκλωβίζεται σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις».
Οι αιτίες της κρίσης
Ερωτηθείς για τις αιτίες της κρίσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τη λεηλασία του δημόσιου συμφέροντος «τις εργολαβίες της Ολυμπιάδας, των αμυντικών δαπανών, τη φορολογική ασυλία του κεφαλαίου και την κακή απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν για σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε, απορρίπτει τη «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, θύμα της οποίας είναι η Ελλάδα του μνημονίου. Ειδικότερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνυφαίνεται ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός με την προσπάθεια της Γερμανίας να αξιοποιήσει την κρίση για να επιβάλει την πολιτική και οικονομική ηγεμονία της στην Ευρώπη».

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πάγκαλος: «Ακαταλόγιστοι οι πολίτες – Αναρχοαυτόνομος ο Τσίπρας»

Πηγή: realnews.gr










Νέα επίθεση εναντίον των κομμάτων της Αριστεράς εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Χαρακτηρίζει «ακαταλόγιστους του Έλληνες πολίτες» και «σταλινική» την Αλέκα Παπαρήγα.

Σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Θ. Πάγκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θριαμβολογούν οι επικεφαλής των τριών κομμουνιστικής προέλευσης κομμάτων για την αύξηση της πολιτικής τους επιρροής.

Λίγο πιο πάνω από το 10% ο καθένας, 30% όλοι μαζί! Τέτοιο θαύμα είχαμε να το δούμε από το 1958! Είναι πραγματικά ο Έλληνας πολίτης ακαταλόγιστος και παραζαλισμένος από τα προβλήματα της εποχής και επέλεξε την αυτοκτονία ή υπάρχει πράγματι και βρέθηκε στον τόπο μας η κομμουνιστική λύση στα σύγχρονα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης; Μήπως δηλαδή σε αυτόν τον τόπο, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, βρυκολάκιασε ο κομμουνισμός με τη μία ή την άλλη μορφή και επήλθε η αρχή του τέλους του καπιταλισμού, ξεκινώντας, όπως θα είχε ονειρευτεί ο Καρλ Μαρξ, από τον πιο σκληρό πυρήνα του, δηλαδή την νομισματική ευρωζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;»

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει επίσης πως τα τρία κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν κανένα σημείο επαφής.

«Σταλινική μέχρι το κόκκαλο η πρώτη, ευρωπαϊστής και σχεδόν σοσιαλδημοκράτης ο δεύτερος, αναρχοαυτόνομο οργισμένο νιάτο ο τρίτος. Είναι πάντως πολύ πιθανό ότι οι δημοσκοπήσεις θα επαληθευθούν μέχρι ενός σημείου, ότι δηλαδή ένας στους τέσσερις Έλληνες θα επιλέξει την καταδίκη του πολιτικού συστήματος μέσα από τον πολιτικό ευνουχισμό, δηλαδή καθιστώντας ανενεργή την ίδια του την ψήφο. Με τον ίδιο τρόπο που άλλοι ψηφίζουν λευκό ή απέχουν από την ψηφοφορία».

Ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από συνέδριο

Συνέδριο θέσεων κι όχι προσωποπαγή ηγεσία προτείνει ο Θόδωρος Πάγκαλος για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ με άρθρο-παρέμβαση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Είχα κάποτε γράψει ότι ένα προσωποπαγές ΠΑΣΟΚ μετά την απομάκρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου θα ήταν μία κωμωδία. Όλοι καταλαβαίνουν πιστεύω για ποιο λόγο θυμάμαι συχνά αυτές τις ημέρες εκείνη τη διαπίστωσή μου», υπογραμμίζει ο κ. Πάγκαλος.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ανοικτό συνέδριο θέσεων και αφού αποφασιστεί το πολιτικό και ιδεολογικό του πλαίσιο, τότε να εκλεγεί νέα ηγεσία που θα το εκφράσει. «Στο τέλος του συνεδρίου η εκλογή της κεντρικής επιτροπής θα μπορούσε να γίνει με απλή αναλογική, ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που θα συγκέντρωνε κάθε τέτοια πρόταση θέσεων με την εκλογή ανάλογου αριθμού υποστηρικτών από αυτούς που την υπογράφουν. Έτσι, στην κεντρική επιτροπή -το κοινοβούλιο του κόμματος- θα είχαν θέσεις όλες οι απόψεις, αλλά θα υπερίσχυαν οι πλειοψηφούσες απόψεις που θα αναδείκνυαν και την ηγεσία του κόμματος. Ένα τέτοιο ανοικτό κόμμα, συγκροτημένο γύρω από ιδεολογικές θέσεις και πολιτικοποιημένο δε θα μπορούσε βέβαια να επιλέξει και να υποδείξει λάθος υποψηφίους για τις εκλογές, σε κάθε επίπεδο, από το τοπικό έως το πανελλήνιο.

Έχουμε άραγε την ικανότητα να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη; Και αν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε θα προσπαθήσουμε άραγε να αλλάξουμε εμφάνιση και ουσία ή απλώς θα πετάξουμε τον καθρέφτη στα σκουπίδια;», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποδίδει την κρίση που διέρχεται το κόμμα στην πολυδιάσπαση του σε αντιμαχόμενες ομάδες, στην εξάλειψη κάθε μορφής ιδεολογικής συναντίληψης, στην βαθμιαία κατάργηση κάθε είδους συντροφικής αλληλεγγύης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται εκτενώς και στο πολιτικό σύστημα της χώρας επαναφέροντας την πρότασή του που έχει κάνει από την δεκαετία του ΄90 για αλλαγή του εκλογικού συστήματος με προσαρμογή του γερμανικού για να εξαλειφτεί η φαυλοκρατία που ακόμη υπάρχει. «Επανέρχομαι συστηματικώς στην αδήριτη ανάγκη να εφαρμοστεί στη χώρα ένα μεικτό εκλογικό σύστημα:

- Εκατό βουλευτές θα εκλέγονται με απόλυτα απλή αναλογική σε μία ενιαία πανελλαδική περιφέρεια ή δύο έως τρεις περιφέρειες, αν αυτό είναι συνταγματικώς επιβεβλημένο, από λίστες που θα αποφασίζουν τα κόμματα ή από ανεξάρτητους υποψήφιους. Με αυτό το σύστημα ένας ανεξάρτητος που θα εξασφαλίσει 1% πανελλαδικά θα μπει στη Βουλή.

- Διακόσιοι θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες που θα συγκροτηθούν με ισοδύναμη εκλογική βάση ή στον πρώτο γύρο με απόλυτη πλειοψηφία ή στο δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πλειοψηφησάντων. Οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους δύο κάλπες και επομένως θα μπορούνε να ψηφίσουν πανελλαδική λίστα ενός κόμματος και βουλευτή για την μονοεδρική άλλου κόμματος».