Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δράμα: Υπαρξη ζωής πριν από 9 εκατομμύρια χρόνια



Δράμα: Υπαρξη ζωής πριν από 9 εκατομμύρια χρόνια!
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη...
Μετά από αυτοψία στην περιοχή της Πλατανίας Δράμας και στον χώρο που υπέδειξαν ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, άλλα και κάτοικοι της περιοχής, επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συντονισμό της καθηγήτριας Γεωλογίας–Βιολογίας και Δρ. Παλαιοντολογίας κας Ευαγγελίας Τσουκαλά, διαπιστώθηκε η παρουσία απολιθωμένων οστών προϊστοριών ζώων, ηλικίας 5-9 εκατομμυρίων ετών.
Τα ευρήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση μέσα σε αργιλο-ασβεστικά ιζήματα. 
Η καθηγήτρια κ. Τσουκαλά στην επιστολή που απέστειλε στον Δήμο -Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πραγματική πολύ ενδιαφέρουσα παλαιοντολογική θέση από τις ελάχιστες στην Ανατολική Μακεδονία, τα απολιθωμένα ευρήματα παρουσιάσουν ποικιλία παλαιοπανίδας και πρόδρομα αποδίδονται σε δυο διαφορετικά είδη ιππαρίων ( μικρόσωμων βοοειδών μεγέθους γαζέλας, αντιλόπης και ένα είδος καμηλοπάρδαλης).
Η πρώτη εξέταση αποδίδει, ότι τα ζώα είναι ηλικίας 5 έως 9 εκατομμυρίων ετών».
Οι έρευνες θα συνεχιστούν στην περιοχή μιας και σε αυτήν φιλοδοξούν να έχουν και άλλα ευρήματα αυτής της περιόδου που κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη. Επίσης αποτελεί φυσική κληρονομιά της Πλατανίας Δράμας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής, και μπορούν να αναδειχτούν στο πλαίσιο μιας παλαιοντολογικής μουσειακής έκθεσης .
prionokordela

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκινητικό βίντεο με τη γέννηση δελφινιού



Τον γύρο του κόσμου κάνει το συγκινητικό βίντεο με τη γέννηση ενός δελφινιού, το οποίο φαίνεται να αναγνωρίζει αμέσως τη μητέρα του, σε καταφύγιο στη Χαβάη.

Στο βίντεο αρχικά φαίνεται η ουρά του δελφινιού, ενώ βρίσκεται ακόμα στο σώμα της μητέρας του.Με το που γεννιέται, το θηλυκό δελφινάκι ανεβαίνει στην επιφάνεια να πάρει την πρώτη του ανάσα και στη συνέχεια κολυμπά δίπλα στη μητέρα του.

Το βίντεο τραβήχθηκε στο καταφύγιο «Dolphin Quest» στη Χαβάη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγγίζουν και να κολυμπούν μαζί με τα θαλάσσια θηλαστικά.

Οι φροντιστές του πάρκου θα παρακολουθούν για το προσεχές διάστημα το νεογέννητο, καθώς όπως επισημαίνουν οι πρώτες 30 ημέρες είναι οι πιο επικίνδυνες.Αυτό είναι το πρώτο μωρό για την Keo, τη θαρραλέα μαμά που γέννησε ζωντανά στην κάμερα.

Στην άγρια φύση, το ποσοστό επιβίωσης των νεογέννητων από θηλυκά δελφίνια που γεννούν πρώτη φορά είναι 50%. Στα καταφύγια, το ποσοστό είναι ελαφρώς υψηλότερο.
ECONEWS

Καλή κίνηση... Μαζέψτε ψιλά...


Και στην λίστα του ΣΔΟΕ ο Μεϊμαράκης



Κατά τ' άλλα οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνουν εφορίες και χαράτσια!!!!!!!!!! - Ο Ασβός
Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Η λίστα

- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.

- Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

- Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

- Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

-Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

- Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

- Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

- Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007).

- Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.

- Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης.

- Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

- Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.

- Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.

- Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου.

- Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

- Ιωάννης Αθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρος, σε διάφορες εταιρίες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

- Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

- Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει. Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται.

- Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

- Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.

- Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.

- Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.

- Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

- Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών.

- Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός

- Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.

- Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

- Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. Ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

- Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.

- Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ (ΑΠΟ ΤΗΝ REAL NEWS)

Εξώδικη ενημερωτική επιστολή φέρεται να είχε στείλει στις 11 Απριλίου 2011, προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο επιχειρηματίας και πρώην συνέταιρος του Γιάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Real News.
Στην επιστολή, την οποία ο κ. Νικολόπουλος επισυνάπτει στην ερώτηση του, ο κ. Ζωγραφάκης κάνει λόγο για τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και βλάπτει οικονομικά το ελληνικό δημόσιο Κατηγορεί δε τον όμιλο Καρούζου για απάτες.
«Αυτό το οικονομικό έγκλημα διέπρατταν για πολλά χρόνια ωσότου βρέθηκε ένας έντιμος εφοριακός και δεν κατάφεραν να τον εξαγοράσουν. Τότε το έγκλημα αυτό έφτασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς με διάφορα νομικά κόλπα κατάφεραν επί δέκα χρόνια να δικάζονται και ποτέ να μην καταδικάζονται, ώσπου το ζεύγος Καρούζου προσέγγισε έναν πρώην υπουργό και έναν πρώην μεγάλο Αξιωματούχο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αυτοί οι δύο , οι καθένας από το πόσο του, κατάφεραν να βγάλουν λάδι το ζεύγος Καρούζου», αναφέρει σε κάποιο σημείο.
Στη συνέχεια ο κ. Ζωγραφάκης περιγράφει πως στήθηκε το «μεγάλο κόλπο», όπως το χαρακτηρίζει: «Προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην εξώδικη ενημερωτική επιστολή του. Ενώ, παρακάτω επισημαίνεται : «Όπως καταλαβαίνετε κύριε πρόεδρε όλα αυτά δεν τα διέπραξαν μόνοι τους είχαν και βοηθούς, και οι βοηθοί ήταν: Οι παλιοί που τους γλύτωσαν από την φυλακή, επίσης οι παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και οι νέοι όπως υπουργοί, βουλευτές (των προηγούμενων), Τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».
Στην επιστολή δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου,  οπότε είναι άγνωστο, αν η επιστολή είχε φτάσει στους βουλευτές.
O κ. Ζωγραφάκης αναφέρεται στον τότε υπουργό Οικονομικών,«Κ. Υπουργέ σας έχω στείλει τόσες καταγγελίες που όσο και αν προσπαθήσετε να με πείσετε ότι δεν έφτασε στα χέρια σας τίποτα, δεν μπορώ να σας πιστέψω. Το μόνο που κατάφερα με τόσες πολλές καταγγελίες είναι να δώσετε και παράσημα στον κύριο Καπελέρη μη τυχόν δεν μπορέσει να προστατεύσει καλά τους φοροφυγάδες».
Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε η Real News, ο Γιώργος Ζωγραφάκης σε ενημερωτική του επιστολή του προς το ΣΔΟΕ αναφέρει ότι «ο πραγματικός σκοπός του Ομίλου ήταν να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών», χωρίς να τους κατονομάζει. Ο πρώην συνέταιρος του κουμπάρου του Προέδρου της Βουλής, καταγγέλλει ότι ο Όμιλος είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» των χρημάτων που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες και στην συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό.






«ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΤΟ» ΑΝΤΙ «ΕΜΙΡΑΤΟ» Η ΕΛΛΑΔΑ...

Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Σχέδιο  για τον νέο υποθαλάσσιο εν μέρει Αγωγό Φυσικού Αερίου “ALEXANDER THE GREAT STREAM”, με τις συνδέσεις του σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη – Ένα έργο που θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και πολύ μεγάλο οικονομικό, εθνικό και γεωπολιτικό όφελος σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ θα διασφαλίσει οριστικά με άφθονη φθηνή και οικολογική ενέργεια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική ανάπτυξη


   Τεράστια θα είναι τα έσοδα και τα οφέλη Κύπρου και Ελλάδας και από τον εν μέρει υποθαλάσσιο, νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου που μπορεί να κατασκευασθεί, αλλά και του Ισραήλ και της Ευρώπης κυρίως, που θα εξασφαλίσει μια ασφαλή και αδιατάρακτη οδό ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο, μέσα από χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα!
   Την ώρα που η πραγματοποίηση του χερσαίου Nabucco θεωρείται μάλλον αβέβαιη, η κατασκευή του νέου Αγωγού «Μέγας Αλέξανδρος» (ALEXANDER THE GREAT STREAM), όπως τον ονομάσαμε, που θα τροφοδοτείται από τα νέα, φρέσκα και τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση! Πολύ περισσότερο επειδή σε αυτόν θα μπορούν να συνδεθούν οι αγωγοί της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Αιγύπτου και της Λιβύης, προσφέροντας για πάρα πολλές δεκαετίες φθηνή και οικολογική ενέργεια στην Ευρώπη!
   Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι εγκαταλείπεται διεθνώς η πυρηνική ενέργεια και θα κλείσουν σταδιακά αρκετά εργοστάσια και στην γηραιά ήπειρο, η οποία όμως αυξάνει ολοένα τις ανάγκες της σε ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα το τεράστιο σχετικά κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου (100 δολάρια) σε σχέση με ένα ισοδύναμο ενεργειακά «βαρέλι» φυσικού αερίου (15 δολάρια σε σημερινές του 2012 τιμές), θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση φυσικού αερίου, το οποίο εκτός από φθηνότεροείναι και εντελώς οικολογικό!
   Η κατασκευή του από κοινοπραξίες Ελλαδικών, Κυπριακών, Ισραηλινών και άλλων ξένων εταιριών, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς και θα ζωντανέψει την ελληνική οικονομία!
   Η σημασία του θα είναι ανεκτίμητη οικονομικά, εθνικά και γεωπολιτικά για όλους!
   Περισσότερο όμως για την ίδια την Ευρώπη, που θα έχει τον δικό της Ευρωπαϊκό καθαρά Αγωγό! Τον «Μέγα Αλέξανδρο»!
   Πόσο μάλλον που ο «Μέγας Αλέξανδρος» θα έχει να μεταφέρει τουλάχιστον 15 φορές περισσότερο φυσικό αέριο από εκείνο που υπάρχει στο Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν (1,2 τρισ. m) και σχεδιάστηκε αρχικά να μεταφερθεί στην Ευρώπη με τον Nabucco, καθώς οι συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου υπολογίζονται από τους Αμερικανούς σε σχεδόν 15 τρισ. m3, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα!


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ …ΥΔΡΙΤΗΣ
Ο «ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ» ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ
το υπερκαύσιμο του μέλλοντος
·    ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑ – οι ενεργειακές δεξαμενές μεθανίου: Το Φυσικό Αέριο (μεθάνιο κυρίως) συνδέεται με τα λεγόμενα υποθαλάσσια λασποηφαίστεια, τα οποία σχηματίζονται από την διέξοδο που προσπαθεί να βρει το αέριο μεθάνιο από τα σπλάχνα της γης, καθώς μέσα από ρήγματα του φλοιού επιχειρεί να βγει προς τα έξω όπως η λάβα ενός κανονικού ηφαιστείου, παρασύροντας υλικά του πυθμένα αλλά και σχηματίζοντας κρατήρες υδριτών!


Η ύπαρξη λασποηφαιστείων, τα οποία δημιουργούνται από την προσπάθεια του μεθανίου να ανέλθει στην επιφάνεια από τα έγκατα της γης, είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη φυσικού αερίου που αποτελείται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από αέριο μεθάνιο  - Τα ελληνικά λασποηφαίστεια ξεκινούν από Κεφαλληνία-Ζάκυνθο και φτάνουν ως τη Μεγίστη ακολουθώντας τη «Μεσογειακή ράχη». Σε άλλα σημεία εντοπίζονται στα «οικόπεδα» της Κυπριακής ΑΟΖ, αριστερά της «Αφροδίτης και των «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ», όπως και στον «Κώνο του Νείλου»


·   ΥΔΡΙΤΕΣ – οι κρατήρες του παγωμένου μεθανίου: Οι κρατήρες λοιπόν των λασποηφαιστείων, αποτελούνται από μεθάνιο που καθώς βγαίνει στον πυθμένα της θάλασσας, λόγω του μεγάλου θαλάσσιου βάθους, της μεγάλης πίεσης του νερού και της χαμηλής θερμοκρασίας παγώνει! Έτσι σχηματίζεται ένας πάγος, που αποτελείται από παγωμένα μόρια νερού, που έχουν όμως κυψέλες συμπυκνωμένου, στερεού μεθανίου, με πολύ μεγάλη πυκνότητα, που γι΄ αυτό αποτελεί ένα ορυκτό υπερκαύσιμο! Το υπερκαύσιμο του μέλλοντος!

·   ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΞΟ ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ: Το παρήγορο για τα ελληνικά πράγματα είναι ότι έχουμε εντός της ελληνικής ΑΟΖ πάρα πολλά τέτοια λασποηφαίστεια, δεξαμενές δηλαδή φυσικού αερίου (αέριο μεθάνιο) και υδριτών (συμπυκνωμένου στερεού μεθανίου)! Το τόξο των ελληνικών λασποηφαιστείων ξεκινά από τη δυτική Ελλάδα στο Ιόνιο, γίνεται κυριολεκτικά «δάσος» κάτω από την Κρήτη και φτάνει ως τα νότια της Μεγίστης, στα λεγόμενα υποθαλάσσια όρη «Αναξίμανδρος»!

·   ΜΕΓΙΣΤΗ: Ακριβώς εκεί, στη νότια υποθαλάσσια περιοχή Μεγίστης  (Καστελόριζο) έχει εντοπιστεί από επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών)  κοίτασμα υδρίτη (παγωμένο, συμπυκνωμένο μεθάνιο) που αποτελεί το ενεργειακό καύσιμο του μέλλοντος, με μοναδική ενεργειακή δύναμη, μόλις μισό μέτρο κάτω από την λάσπη του πυθμένα! Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε 1m3  υδρίτη, απελευθερώνει σε κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας 164 mαερίου μεθανίου και 0,8 m3  ύδατος! Υπολογίζεται μάλιστα ότι ο υδρίτης μόνο στο κοίτασμα «Αναξίμαδρος» Μεγίστης είναι 0,25 km3, οπότε μπορεί να δώσει 41 δισ. m3 μεθανίου!  Σημερινής αξίας 4,3 δις. δολαρίων ή  3,4 δισ. Ευρώ! (με 3 δολάρια ανά MMBTU)

·   ΚΡΗΤΗ: Νοτίως της Κρήτης όμως υπάρχει τεράστια ποσότητα υδρίτη, όπως ισχυρίζεται ο καταξιωμένος διεθνώς Καθηγητής Γεωλογίας Αντώνης Φώσκολος αφού σύμφωνα με τον ίδιο «ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις εκτιμούν ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στους γεωλογικούς σχηματισμούς μιας έκτασης 60.000 Km2, περικλείεται στερεό αέριο (υδρίτες) του απίστευτου μεγέθους των 30 τρισ. m3Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια θα είναι δυνατή η οικονομική ανάκτηση ενός μέρους του με βάση τις εξελισσόμενες νέες τεχνολογίες»!  [Ανακοίνωση Καθηγητή στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) στις 31-10-2011]
        Η αξία αυτών 30 τρισ. m3 υδρίτη είναι σήμερα 3,15 τρισ. δολάρια ή 2,52 τρισεκατομμύρια  ευρώ (με 3 δολάρια ανά MMBTU)

·   ΥΔΡΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ: Στις τεράστιες υποθαλάσσιες ποσότητες υδριτών στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, λέγεται ότι οφείλεται και το μυστήριο φαινόμενο της εξαφάνισης πλοίων και σκαφών, καθώς επειδή το μόριο του υδρίτη είναι εξαιρετικά ασταθές, με την μεταβολή κάποιου υποθαλάσσιου παράγοντα πίεσης ή κυρίως θερμοκρασίας,απελευθερώνει μαζικά το εγκλωβισμένο μεθάνιο δημιουργώντας βουνά φυσαλίδων, αφρών ή και εκρήξεων, που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται στην επιφάνεια της! Είναι σαν ένα πλοίο να πατά ξαφνικά σε αέρα και όχι σε νερό… Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εξόρυξη και ήδη η τεχνολογία τρέχει με ασύλληπτους ρυθμούς για τον υδρίτη…



Η STRATFOR ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ» ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
επικαλούμενη «οικονομική πηγή» αλλά και
απόρρητα «αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»
   Η STRATFOR (Παγκόσμια Εταιρεία Πληροφοριών και Αναλύσεων) γνωστή και ως «ιδιωτική CIA», ιδρυμένη από τον γεννημένο στην Ουγγαρία - από επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος - George Friedman, οι γονείς του οποίου μετέπειτα διέφυγαν από το Κομμουνιστικό Καθεστώς και κατόρθωσαν να φτάσουν στην Αμερική, διαχειρίζεται χιλιάδες πληροφορίες για κάθε πλευρά του κόσμου και ενημερώνει με συνδρομή τα μέλη της για αυτές… Κάποιες πληροφορίες βέβαια δε είναι για όλους και άλλες πάλι αξίζουν πράγματι «χρυσάφι»!
   Όπως αυτή που διακίνησε εσωτερικά η Stratfor στις 4-11-2011 (ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη…) με το υπ΄ αριθμόν 170561 e-mail της που αλίευσε το Wikileaksεπικαλούμενη αξιόπιστη οικονομική πηγή, που ίσως να έχει σχέση με «αυτόν» που περιέγραφε σε προηγούμενο e-mail του (41468/16-9-20121) ο ίδιος ο Friedman: τον επικεφαλή της Noble Energy! Της εταιρίας που πραγματοποιεί τις θαλάσσιες έρευνες υδρογονανθράκων σε Ισραήλ και Κύπρο …

   ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ – Τι έλεγε λοιπόν εκείνο το μυστικό εσωτερικό μήνυμα, στο οποίο ίσως δεν δόθηκε - όταν αποκαλύφθηκε αρχικά - η δέουσα σημασία;

   STRATFOR: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο και άλλα μέρη στην περιοχή. Σε πρόσφατο συνέδριο στην Κρήτη που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρθηκαν εκτιμήσεις από το USGS (Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ), ότι η περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να έχει δυνητικά τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκωνόπως έχει επιβεβαιωθεί από αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»!!!

    Ποιος έδωσε την πληροφορία των ανακοινώσεων που είχε κάνει ο κ. Φώσκολος στη Stratfor; Ποιος είναι σε θέση να διαβεβαιώνει τη Stratfor ότι ισχύουν αυτά που είπε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης για «τεράστια κοιτάσματα»; Προφανώς κάποιος ειδικός, του οικονομικο-ενεργειακού χώρου, που μπορεί να είχε στη διάθεσή του τα σχετικά, απόρρητα, «αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»… Και τέτοια μπορούν να έχουν Εταιρείες… Όπως η Noble ή οι Νορβηγοί…

   Είναι μάλιστα τέτοιος ο ενθουσιασμός της Stratfor για το απρόσμενο νέοπου ζητάει παρακάτω στο αποκαλυπτικό e-mail, η Ελλάδα να μπει στη ζώνη του …δολαρίου!
   Αναφέρει συγκεκριμένα: «Σε περίπτωση που η Ελλάδα γινόταν ένας σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου, θα προτιμούσε να είναι στο μπλοκ του δολαρίου παρά σε εκείνο του Πλαίσιο κειμένου: STRATFOR:     «In the event that Greece did become a significant natural gas/oil producer, the
 country would prefer to be in the dollar bloc than in the Euro one»...    «Becoming a member of the dollar bloc would fit the new geopolitical scenario being structured in the State Department in Washington»!    «Perhaps Greece becoming part of the dollar bloc is the bigger game played out behind the scenes»!    4/11/2011  ευρώ»…  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2: Παρακάτω, αφού βρίσκει να πει ξαφνικά χίλια καλά λόγια για την Ελλάδα και πόσο σύμμαχοι ήμασταν στο Β΄ Παγκόσμιο, την Κορέα και τον Ψυχρό Πόλεμο (!) κάνει την άλλη μεγάλη αποκάλυψη:

   «Το να γίνει (η Ελλάδα) μέλος της ζώνης του δολαρίου θα ταίριαζε με το νέο γεωπολιτικό σενάριο που διαμορφώνεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον»!

   Η Ελλάδα, από εκεί που ήταν το «αποπαίδι» γίνεται ξαφνικά περιζήτητη! Τόσο, που όχι μόνο την εντάσσουν από τώρα στο «κλαμπ του δολαρίου», σαν να είναι ισότιμη αμερικανική «πολιτεία», ένα νέο «Τέξας», αλλά τη βλέπουν και μέσα στη νέα γεωπολιτική μεταβολή που μαγειρεύεται από το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
   Τόσο μεγάλα είναι λοιπόν τα κοιτάσματά μας;
   Και εμείς καθόμαστε και ξεψειρίζουμε τα «μνημόνια» και τους «Φον Ράιχ» του Βερολίνου;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3:  Και τέλος το σημείωμα-φωτιά του Stratfor, καταλήγει σε μια γεύση «CIA», όπως πράγματι είναι:
   «Ίσως η ένταξη της Ελλάδας στο μπλοκ του δολαρίου να είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο»!

   Γίναμε ξαφνικά «το μεγαλύτερο παιχνίδι» του διεθνούς «παρασκηνίου»… Με μεγάλη πλέον γεωπολιτική και κυρίως οικονομική και ενεργειακή αξία…
   Και μάλιστα από την ώρα που βγήκε πέρυσι στην επιφάνεια από τη Wikileaks αυτή η πληροφορία της Stratfor, σήμανε συναγερμός σε όλες τις σχετικές εταιρείες, τους οικονομικούς κύκλους, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι πια ένας ενεργειακός γίγαντας, που δεν πρέπει όμως να το καταλάβει η ίδια… μέχρι να δεθεί χειροπόδαρα για τα καλά…


ΡΩΣΙΑ: ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΟΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
   «Η Ελλάδα έχει τόσο πετρέλαιο, όσο και ο Κόλπος του Μεξικού. Έχουμε εδώ και χρόνια στα χέρια μαςφωτογραφίες από δορυφόρο που το αποδεικνύουν», δήλωσαν κατηγορηματικά στο περιοδικό CRASH (τεύχος 15, Ιουλίου 2012), ο Αντιπρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκεόργκι Μουράτοφ (θιασώτης του Παγκόσμιου Νομίσματος που προωθεί ο ίδιος ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος το είχε παρουσιάσει δημόσια το 2009 στη Σύνοδο των G8 στη L’ Aquila της Ιταλίας) και ο Γενικός Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, Γιούρι Αζάροφ!
    Και συμπληρώνουν με νόημα: «Έχουμε τους επιστήμονες και τις εταιρείες να σας στηρίξουμε στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Η απόφαση είναι δική σας»…

ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - Αμέτρητα κοιτάσματα πετρελαίου (πράσινο) και φυσικού αερίου (κόκκινο) στον Κόλπο του Μεξικού, όπου έχουν εντοπιστεί πλέον και τεράστια κοιτάσματα υδρίτη (συμπυκνωμένου μεθανίου) της τάξεως των 6. 700  τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf)! Ο υδρίτης του Κόλπου από μόνος του αρκεί να εφοδιάσει με φυσικό αέριο (μεθάνιο) τις ΗΠΑ για 290 ολόκληρα χρόνια!  – Οι Ρώσοι πλέον λένε δημόσια βάση στοιχείων τους,  πως τα κοιτάσματα της Ελλάδας, είναι ίδια με εκείνα του Κόλπου του Μεξικού!


«ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ» 30 ΔΙΣ ΤΩΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
   Με όλα τα παραπάνω είναι πλέον απολύτως βέβαιο ότι υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, που με τις σημερινές εκτιμήσεις και σε σημερινές τιμές, αξίζουν 629 δισ. δολάρια ή 504 δις ευρώ συνολικά, μόνο στη δυτική και βόρειο Ελλάδα και τα νότια της Κρήτης, χωρίς τα κοιτάσματα του κυρίως Αιγαίου! Και με την πιθανότητα αυτές οι εκτιμήσεις να είναι τελικά πολύ συντηρητικές μπροστά στην πραγματικότητα του βυθού! Και χωρίς να υπολογιστούν και οι μελλοντικοί υδρίτες, που ξεπερνούν όπως είδαμε τα 3,15 τρισ. δολάρια ή 2,52 τρισ. ευρώ!  
  
   Επομένως το Ελληνικό Δημόσιο, η σημερινή Κυβέρνηση - που έχει απόλυτη ανάγκη από τη μια να προλάβει την απελπισία, τις μαύρες τρύπες και τις ξένες εξαρτήσεις, καθώς και το κύμα αυτοκτονιών μιας κοινωνίας που καθημερινά βομβαρδίζεται με έναν κυκεώνα αδιεξόδων και από την άλλη να μην θυσιάσει το μεγάλο οικονομικό, γεωστρατηγικό και αναπτυξιακό πλεονέκτημα των Ελληνικών Κοιτασμάτων - μπορεί να προχωρήσει άμεσα, τώρα, χωρίς να περιμένει, μέσα στον Αύγουστο, σε τροποποίηση της «Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Α.Ε.» (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.), η οποία έχει συσταθεί με μία μόνη, κρατική και αμεταβίβαστη μετοχή, ως εξής:

1.       Η Εταιρεία μετονομάζεται σε «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ» (Greek Hydrocarbon Deposits) με τον ίδιο διαχειριστικό ρόλο, σε έναν αμύθητο ορυκτό θησαυρό που συνολικά ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια ευρώ! (Τα κοιτάσματα ανήκουν και παραμένουν στο Κράτος – Η Εταιρεία αναλαμβάνει την διαχείριση της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του ενεργειακού τους πλούτου)

2.       Το Δημόσιο κρατά το αμεταβίβαστο του 65% της Εταιρείας!

3.       Από το υπόλοιπο, το 30% το διαθέτει σε 300 εκατομμύρια μετοχές των 100 ευρώ η μία, προς αγορά αποκλειστικά από Έλληνες Ελλάδος, Κύπρου και κυρίως Ομογένειας, αλλά και Ελληνικές Εταιρείες ή Τράπεζες! Σε μια πρωτοφανή, γιγάντια και μαζική κινητοποίηση-αναγέννηση του Παγκόσμιου Ελληνισμού!

4.       Με τον παραπάνω τρόπο η Εταιρεία θα εισπράξει άμεσα 30 δις ευρώ! Από το ποσό αυτό, θα χρησιμοποιηθεί για την ισορρόπηση του Κράτους το οποίο και διαθέτει τα κοιτάσματα (Ελλάδα) το μισό ποσό, δηλαδή τα 15 δις, ώστε να κλείσει από τώρα θριαμβευτικά το Έλλειμμα του Προϋπολογισμού, αλλάζοντας διεθνώς το κλίμα και μετατρέποντας την Ελλάδα σε νέα «Τίγρη της Ευρώπης», καθώς θα υπάρξει και βέβαιο πλεόνασμα, το οποίο θα αρχίσει να μειώνει σταθερά το Χρέος!  1 δις θα δοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις για συνέχιση προγραμμάτων εξοπλισμού, εκσυγχρονισμού και προμήθειας ανταλλακτικών! 1 δις θα δοθεί επίσης στην ανακούφιση 1.000.000 ανέργων (από 1.000 ευρώ) με κοινωνικά κριτήρια! Τέλος 1 δις θα δοθεί για την ανακούφιση 1.000.000 συνταξιούχων (από 1.000 ευρώ) με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια! Τα υπόλοιπα 12 δις θα μείνουν άθικτα στο Ταμείο της Εταιρείας Υδρογονανθράκων και θα αποτελέσουν μια πανίσχυρη «δύναμη πυρός» για την επίτευξη των στόχων της έρευνας και κερδοφόρας αξιοποίησης των κοιτασμάτων, καθώς η Εταιρεία θα στελεχωθεί με το καλύτερο Ελλαδικό, Κυπριακό και Ομογενειακό Δυναμικό, όπως π.χ. τους Καθηγητές Καρυώτη, Φώσκολο, Λυγερό, Ζελιλίδη και άλλους, ώστε να είναι βεβαία και η επιτυχία των στόχων και η αξιοπιστία της Εταιρείας, που θα προσφέρει έτσι μεγάλο, εθνικό, οικονομικό, αλλά και κοινωνικό έργο! Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας και οι μισθοί του προσωπικού και του ΔΣ, θα βαρύνουν εξ΄ ολοκλήρου το Κράτος!

5.       Έτσι και θα διασωθεί η Ελλάδα και θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια ο θησαυρός των υδρογονανθράκων και θα υπάρξει ένας νέος «Χρυσός Αιώνας» για τον Παγκόσμιο Ελληνισμό, αφού η επένδυση στις μετοχές αυτές, θα αποφέρει τεράστια εθνικά, αλλά και ατομικά οφέλη! Η μετοχή π.χ. που θα αγορασθεί τώρα 100 ευρώ, μεθαύριο και καθώς θα προχωρούν έρευνα και εκμετάλλευση, θα ανέβει φυσιολογικά στα 150 και 200 ευρώ, προσφέροντας κέρδη της τάξης του 50% και 100% αντίστοιχα! Το Δημόσιο θα έχει τότε την ευχέρεια να αξιοποιήσει τότε και το υπόλοιπο 5% των μετοχών που θα έχει μείνει στα χέρια του προς διάθεση (65%+30%+5%)! Ίσως με δικαίωμα προτεραιότητας αγοράς από τους πρώτους μετόχους!

6.       Τα κεφάλαια-ποσά που θα διαθέσουν οι Έλληνες όλου του Κόσμου για την άμεση αγορά των μετοχών μέχρι τον Σεπτέμβριο το πολύ, θα γίνονται αυτομάτως νομιμοποιημένα, αφορολόγητα και θα εξαιρούνται από έλεγχο «πόθεν έσχες» δια παντός, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να εισάγουν πλέον οποιοδήποτε άλλο ποσό στην Ελλάδα ή να το δηλώσουν ή να το καταθέσουν σε τράπεζα, χωρίς και πάλι έλεγχο «πόθεν έσχες» και με εφάπαξ φορολόγηση 10%, μια για πάντα, χωρίς άλλη μελλοντική επιβάρυνση ή προσαύξηση ή πρόστιμο ή φόρο κεφαλαίου ή καταθέσεως αρκεί τα κεφάλαια να εισαχθούν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2012! Τα κεφάλαια αυτά θα χαρακτηρισθούν ως «ελεύθερα κεφάλαια» και από εκεί και πέρα θα είναι αφορολόγητα!  Τα κινητά ή ακίνητα τα οποία θα αγορασθούν εντός Ελλάδος από αυτά τα ελληνικά «ελεύθερα κεφάλαια» και θα χαρακτηρίζονται ως «ελεύθερα κινητά ή ακίνητα» περιουσιακά στοιχεία, δεν θα αποτελούν τεκμήριο, δεν θα έχουν «πόθεν έσχες» και θα εξαιρεθούν των επιπλέον φόρων ισοβίως, ενώ θα μεταβιβάζονται ατελώς στους νομίμους κληρονόμους! Μια δηλαδή πολύ γενναία ανταμοιβή, που θα βοηθήσει όμως αποφασιστικά και την οικονομία της χώρας! Π.χ. εάν αγορασθεί ένα σπίτι με «ελεύθερα κεφάλαια ή καταθέσεις», δεν θα αποτελεί τεκμήριο, δεν θα πληρώνει ΕΤΑΚ ή «χαράτσι», ενώ θα πληρωθεί εφάπαξ για την αγορά του μόνο το ΦΠΑ! Το ίδιο και ένα αυτοκίνητο, δεν θα έχει τεκμήριο και «πόθεν έσχες», ούτε θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Παρομοίως σκάφης αναψυχής, ιδιωτικά αεροσκάφη κλπ. Στις φορολογικές δηλώσεις θα υπάρχει ειδική σελίδα «ελευθέρων περιουσιακών στοιχείων» που θα είναι αφορολόγητα!

7.       Έτσι εκτιμάται ότι θα επανέλθουν επιπρόσθετα στην Ελληνική Οικονομία και τις Τράπεζες διαφυγόντα ή αποσυρθέντα ή αδήλωτα κεφάλαια και καταθέσεις ή κρυμμένα χρήματα της τάξεως των 70 δις και πλέον, τα οποία επί 10% εφάπαξ και αφορολόγητα έπειτα εφ΄ όρου ζωής, θα αποδώσουν στο Κράτος απευθείας άλλα 7 δισ. ευρώ!

8.       Μέρος των παραπάνω «ελευθέρων κεφαλαίων» θα διαχυθούν και στην αγορά, τονώνοντας την οικονομία και δημιουργώντας νέα έσοδα για το κράτος από την είσπραξη ΦΠΑ της τάξεως των 5 δισ.!


ΤΡΟΪΚΑ ΤΕΛΟΣ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
   Τα ποσά αυτά που υπολογίζονται συνολικά από μετοχές, εισροή κεφαλαίων και νέα έσοδα ΦΠΑ σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ (ενώ άλλα 12 δισ. θα είναι ανέπαφα στο εντελώς ξεχωριστό Ταμείο της Εταιρείας), θα εξαφανίσουν φέτος κιόλας το έλλειμμα, δημιουργώντας πλεόνασμα σχεδόν 10-12 δις, κάνουν φανερό ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πια το Μνημόνιοτο ΔΝΤ και την Τρόικα, λόγω επίτευξης αλματώδους ανάπτυξης με πόρους των παιδιών της! Και ιδίως των Ελλήνων του Εξωτερικού, που έτσι, για άλλη μια φορά, θα αποδείξουν ότι αξίζουν το δικαίωμα ψήφου απευθείας από την χώρα κατοικίας τους και μάλιστα άμεσα!
   Γιατί τα Χρέη δεν εξαφανίζονται με περικοπές και ύφεση, αλλά με ανάπτυξη, ώστε ο λόγος Χρέος προς ΑΕΠ (ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ) να βαίνει μειούμενος! Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος κανόνας ενός Μνημονίου!

   Το παρόν Σχέδιο Ενεργειακών Κοιτασμάτων του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, πετυχαίνει όλους τους στόχους ταυτόχρονα:

1.     Φέρνει ξανά στην οικονομία αδήλωτα ή διαφυγόντα ή κρυμμένα ή νέα ομογενειακά κεφάλαια, εισοδήματα και καταθέσεις ύψους 100 δις ευρώ, χωρίς «πόθεν έσχες» και χωρίς πρόστιμα!

2.     Από αυτά, τα 30 δις επενδύονται αφορολόγητα σε μετοχές, της «Ελληνικά Κοιτάσματα Υδρογονανθράκων», τα οποία παραμένουν σε ελληνικά χέρια, υπό κρατικό έλεγχο και ιδιοκτησία!

3.     Εξαφανίζει το έλλειμμα του Προϋπολογισμού, χωρίς κανένα νέο επώδυνο μέτρο, προσφέροντας 15 δις στο κρατικό ταμείο, από τα παραπάνω!

4.     Τα υπόλοιπα 70 δις χωρίς «πόθεν έσχες» φορολογούνται εφάπαξ (μια για πάντα) με 10% και νομιμοποιούνται αμέσως, χωρίς καμμία περαιτέρω επιβάρυνση, όπως και τα κινητά ή ακίνητα που θα αγορασθούν με αυτά στην Ελλάδα, αποδίδοντας στη χώρα άμεσα ακόμη 7 δις ευρώσυν τα έσοδα ΦΠΑ από αγορές που υπολογίζονται σε άλλα 5 δις τουλάχιστον (λόγω των σημερινών χαμηλών τιμών και ευκαιριών)!

5.     Δημιουργείται έτσι πλεόνασμα τουλάχιστον 7+5=12 δις στον προϋπολογισμό, απογειώνοντας την οικονομία!

6.     Αυξάνει εντυπωσιακά το ΑΕΠ, μειώνοντας σημαντικά τον λόγο Χρέους/ΑΕΠ!

7.     Πετυχαίνει σημαντικά φθηνότερο κρατικό δανεισμό (χαμηλά σπρεντς), λόγω θεαματικής βελτίωσης των μεγεθών της οικονομίας!

8.     Ζωντανεύει την αγορά, ρίχνοντας νέα κεφάλαια αγορών και επενδύσεων!

9.     Ενισχύει τις Τράπεζες σε ρευστότητα με νέες καταθέσεις!

10. Δίνει κοινωνική και οικονομική ανάσα σε 1 εκατομμύριο ανέργους και επίσης σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, με βοηθήματα των 1.000 ευρώ για τον καθέναδιατηρώντας την γαλήνη, την ηρεμία και την ελπίδα στον τόπο!

11. Προσφέρει ακόμη 1 δισ. ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας, που αποτελεί και τον άγρυπνο φύλακα των Ελληνικών Θαλασσών και Κοιτασμάτων!

12. Ενώνει τον Παγκόσμιο Ελληνισμό σε μια γροθιά, σε έναν σκοπό, σε ένα όραμα, δίνοντας σε όλους τους Έλληνες του Κόσμου την ευκαιρία να επενδύσουν στην πατρίδα, σώζοντας την πατρίδα!

13. Ελευθερώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ, ανατρέποντας με τη βοήθεια του Θεού την δυσμενή πορεία, ακριβώς δίπλα στο «χείλος του γκρεμού»!

   Αρκεί η Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, να ξεκινήσουν τώρα, αμέσως, χωρίς καν «ανακηρύξεις» και «διακηρύξεις», γιατί ξέρουμε πλέον τι τεράστιο πλούτο και τι μοναδικές προοπτικές έχουμε!