Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Κλείδωσαν 15.000 απολύσεις και μείωση 15% στο χαράτσι 4.000 απομακρύνσεις υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του 2013, άλλες 11.000 το 2014


Χωρίς κάποια οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν οι αρχηγοί της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου αναδεικνύουν πως υπάρχουν κάποιοι, έστω και στοιχειώδεις, άξονες συμφωνίας.
Οι επίορκοι θα δουν την πόρτα της εξόδου διαμηνύει τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως τόνισαν, ωστόσο, και οι δυο για να γίνει αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, ο σχεδιασμός προβλέπει 4.000 απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του 2013 και άλλες 11.000 το 2014.
Επίσης, υπήρξε συμφωνία για μειωση 15% στο τέλος ακινήτων που τουλάχιστον για το 2013 θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω ΔΕΗ.

Κουβέλης: Δεν θα κόψουμε κεφάλια επειδή το θέλουν οι εταίροι

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι “δεν θα κόψουμε κεφάλια στο Δημόσιο επειδή το θέλουν οι εταίροι” και διαμήνυσε ότι “η τρόικα να αντιληφθεί ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι επιβολή απόψεων”. "Η τρόικα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να ζητάει την ικανοποίηση των απαιτήσεών της, χωρίς νόμιμες διαδικασίες" κατέληξε, επαναλαμβάνοντας ότι η διαπραγμάτευση παραμένει ανοικτή.
Ανέφερε πάντως ότι αν κάποιοι οργανισμοί κριθεί ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης “θα σταματήσουν να υπάρχουν”.

Βενιζέλος: Οι απομακρύνσεις από το Δημόσιο βάσει Συντάγματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε ότι η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, που απαιτεί η τρόικα, θα γίνει μέσα από ένα μείγμα λύσεων. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. “Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε διαπραγμάτευση με την τρόικα για όλα τα θέματα. Πρέπει να κλείσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα, αιχμή των οποίων είναι η Δημόσια Διοίκηση. Σήμερα διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο που ελπίζουμε να γίνει αποδεκτό από την τρόικα μέχρι το βράδυ της Κυριακής”.
Στη συνάντηση κλήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Χρυσή Αυγή: Η συγκυβέρνηση θέλει την καταστροφή της χώρας

“Συγκυβέρνηση και τρόικα φέρνουν απολύσεις, περικοπές και νέα υφεσιακά μέτρα με στόχο την καταστροφή της χώρας, την εξαθλίωση των πολιτών και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή μπορεί να πει ΟΧΙ στους τοκογλύφους και να διεκδικήσει τα δίκαια του Ελληνικού λαού” ήταν η πρώτη αντίδραση της Χρυσής Αυγής μετά τις δηλώσεις των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

ΣΥΡΙΖΑ: Αφορμή για απολύσεις έψαχνε η κυβέρνηση

"Η τρικομματική κυβέρνηση, υιοθετώντας πιστά το μνημόνιο, δεν ήθελε ποτέ να φτιάξει ένα καλύτερο δημόσιο τομέα, αλλά έψαχνε αφορμή για να κάνει απολύσεις και να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια αγαθά», τονίζεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.
«Μετά τη σημερινή συνάντησή τους οι μάσκες πλέον έπεσαν και επίσημα, με τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και το εναπομείναν κοινωνικό κράτος" σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...