Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σόιμπλε:''Δεν έχετε καμία ελπίδα για αποζημιώσεις''


Σόιμπλε:''Δεν έχετε καμία ελπίδα για αποζημιώσεις''

Η πρώτη επίσημη απάντηση της Γερμανικής κυβέρνησης έρχεται από τον Σόιμπλε που χαρακτηρίζει ως ''ανεύθυνους'' τους Έλληνες πολιτικούς, που ζητούν την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προφανώς θεωρεί εαυτόν και δικαστή και ιστορικό, μας συστήνει ουσιαστικά να ξεχάσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις και να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο!

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε μέσω της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung ''να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία''.

''Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό'' δηλώνει προκλητικότατα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...