Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Στο δρόμο για το «Μέτωπο του Νότου» ο Αλέξης Τσίπρας

Στο δρόμο για το «Μέτωπο του Νότου» ο Αλέξης Τσίπρας

Στη συγκρότηση της «Συμμαχίας του Νότου» ρίχνει τώρα το βάρος η Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκινά επισκέψεις σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Πρώτος σταθμός η Πορτογαλία, όπου μεταβαίνει την προσεχή Πέμπτη με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαριφάλων. Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει και σε πορεία που διοργανώνεται, ενώ αργότερα το βράδυ της ίδιας μέρας θα μιλήσει και σε δημόσια εκδήλωση που οργανώνεται από το Bloco de Esquerda. Στόχος είναι η σταδιακή δημιουργία της «Συμμαχίας του Νότου» κόντρα στις πολιτικές λιτότητας που κατά τον ίδιο επιβάλλει σε σύσσωμο τον Νότο η Γερμανία.
Παράλληλα, προγραμματίζει ήδη σειρά συναντήσεων με κόμματα, προσωπικότητες και θεσμικούς φορείς της Πορτογαλίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Σοάρες, αλλά και το προεδρείο του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN, που θα τον υποδεχθεί στην έδρα του.
Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει να επισκεφθεί την Ισπανία, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού του εκεί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες του Νότου, που είτε είναι ενταγμένες σε μνημόνια είτε οι λαοί τους υφίστανται πολιτικές λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...