Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πως δύο αγελλάδες επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία

Συγκρίνετε τα κατώθι με το τρόπο που μας κυβερνούν. Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας, που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα σε όλους μας, αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης:

-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δινεις τη μία στο γειτονά σου.
-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες,η κυβέρνηση σου παίρνει και τις 2 και σου δίνει λίγο γάλα.


-ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες η κυβέρνηση σου παίρνει και τις 2 και σου πουλά λίγο γάλα.

-ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και το κράτος σου τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας!

-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,το κράτος τις παίρνει και τις 2,σκοτώνει τη μία ,αρμέγει την άλλη και μετά πετά το γάλα!

-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες,πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε τέσσερις αγελάδες.Αργότερα προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για ν' αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή!

-ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς γιατί θέλεις τρεις.

-ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδεςκαι τις ανασχεδιάζεις να έχουν το 1/10 του μεγέθους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα.Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν το ονομάζεις> και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις ώστε να ζουν 100 χρόνια,να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

-ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,αλλά δεν ξέρεις που είναι και κάνεις διάλειμμα για φαγητό!

-ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,τις μετράς και μαθαίνεις ότι είναι 5,τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι είναι 42.Την 3η φορά μαθαίνεις ότι έχεις ξανά 2!Μετά σταματάς και ανοίγεις ακόμη 1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΒΟΤΚΑ!

-ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,300 ανθρώπους να τις αρμέγουν,ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

-ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απλά τις λατρεύεις:(ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ).
-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και είναι και οι 2 τρελές!

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες τις πουλάς όσο όσο.Με τα λίγα χρήματα που παίρνεις δίνεις προκαταβολή για ν' αγοράσεις αυτοκίνητο το οποίο αποπληρώνεις σε 7,083 δόσεις!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ ΜΑΣ
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...