Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αμβρόσιος: Απομακρυνθείτε από τον Τσίπρα, θα πάει και με το διάβολο! (Και αν κάνει καλό αυτή η δήλωση)

Αμβρόσιος: Απομακρυνθείτε από τον Τσίπρα, θα πάει και με το διάβολο! Να απομακρυνθούν από τον Αλέξη Τσίπρα καλεί τους πιστούς ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
 
Ο λόγος; Η φράση του κ. Τσίπρα πως θα συμμαχούσε με το διάβολο.
Με ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος υποστηρίζει  ότι «η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό!
Αναφέρεται επίσης και στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως δεν ανήκει στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, αφού είναι απολίτικος και ακομμάτιστος.
Αναλυτικά τα όσα γράφει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος:
«Η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό! Ο κ. Τσίπρας άλλωστε δεν το έκρυψε: Θα πάει και με το Διάβολο, μας είπε πρόσφατα!Σας ερωτώ λοιπόν: Προσεγγίζοντας εσείς μεν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ τον Διάβολο, σε τίνος τα χωράφια έχετε προσεγγίσει;
Οπωσδήποτε όχι του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού! Αδελφοί μου εν Χριστώ, συνέλθετε! Τις κοινωνία Χριστού προς Βελίαρ; Με σεβασμό προς το πρόσωπό Σας, σας παραπέμπω στα λόγια του Απ. Παύλου: "Μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις! Τις γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος; τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαλ; ή τις μερίς πιστώ μετά απίστου;" (Β΄Κορινθ. 6, 14-15). Σκεφθήτε το'!Γράφοντας όλα αυτά ενδεχομένως να ισχυρισθείτε, ότι ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Σας δηλώνω ευθαρσώς και δημοσίως: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ! Είμαι Α-πολίτικος!
Είμαι Α-κομμάτιστος! Ανήκω στην Εκκλησία μας ολόκληρος και ολοκληρωτικά! Όποιος σέβεται την Εκκλησία, τον δέχομαι, τον αγαπώ, τον προστατεύω! Όποιος όμως μάχεται και αντιμάχεται την Εκκλησία τον τοποθετώ απέναντί μου, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει! Στη Δεξιά, στο Κέντρο, στην Αριστερά, στην Άκρα Αριστερά!».

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Προσφυγή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα

Προσφυγή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδαΜε στόχο να διασφαλίσει τα δικαιώματα της χώρας στην περιοχή κάτω από το Καστελόριζο, όπου πριν από λίγο καιρό η Τουρκία έδωσε άδεια ερευνών στην κρατική εταιρεία πετρελαίων, η Ελλάδα προχώρησε με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην αποστολή ρηματικής διακοίνωσης προς τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με αυτήν, “η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας”.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, “η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982). Σημειώνεται ότι ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία”.
Τονίζεται ακόμα ότι "με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin. Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου".
Διπλωματικές πηγές σχολίασαν στο news.gr ότι πρόκειται για σοβαρή νομική κατοχύρωση της Ελλάδας για μελλοντικές νομικές ενέργειες, όπως η προσφυγή σε διαιτησία, στο Δικαστήριο της Χάγης κλπ.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τον οποίο και  ενημέρωσε για την κίνηση αυτή της χώρας μας.

Τι σημαίνει η κίνηση της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα, ερμηνεύουν για το news.gr δύο διακεκριμένοι καθηγητές Δημοσίων Σχέσεων . “Πρέπει να διερευνήσουμε αν πρόκειται για απλά άδεια εξερεύνησης ή για άδεια εξόρυξης κοιτασμάτων, που είναι εξαιρετικά σοβαρό σε κάθε περίπτωση”, αναφέρει ο Γρηγόρης Τσάλτας. “Είναι μία πολύ σωστή πράξη. Ενώπιον της διεθνούς κοινότητας στηρίζουμε το απόλυτο δικαίωμά μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Νομικά το πολεμάμε με τη σωστή μέθοδο, αλλά δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για την περιοχή",  επισημαίνει ο Γιάννης Βαληνάκης.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί…δέος!!

  • 1071
     


 Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί...δέος!!
Ο λόγος για  την εντυπωσιακή γέφυρα «Aizhai», που ενώνει δύο σήραγγες στην περιοχή Jishou, Hunan στην Κίνα.
Το εντυπωσιακό αυτής της γέφυρας είναι ότι έχει ύψος 350 μέτρα και μήκος 1146 μέτρα κάτι που την κάνει μοναδική όσον αφορά τον συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων. Σίγουρα υπάρχουν γέφυρες και σε υψηλότερα σημεία αλλά καμία δεν…
…ενώνει δύο σημεία σε τόση μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Βέβαια, αυτό δεν είναι και το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της γέφυρας. Κάτι που κάνει μεγάλη εντύπωση, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι η κατασκευή ολοκληρώθηκε γρηγορότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο! Επίσης το κόστος της ανήλθε στα 208.000.000$, χρήματα που έφτασαν όχι μόνο για την κατασκευή της γέφυρας αλλά και για την βελτίωση παρακείμενων δρόμων μήκους 129 χιλιομέτρων!
Με την κατασκευή αυτής της γέφυρας η απόσταση μεταξύ των πόλεων Jishou και Chatong, από 4 ώρες που ήταν, πλέον μειώθηκε μόλις στη 1 ώρα!
Απολαύστε αυτό το εκπληκτικό δημιούργημα στις φωτογραφίες που ακολουθούν…
 Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί...δέος!!
 Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί...δέος!!
 Η γέφυρα της Κίνας που προκαλεί...δέος!!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θλίψη και οργή! Η ΦΩΤΟ που συγκίνησε τον πλανήτη το τελευταίο 24ωρο (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Βρήκε "θησαυρό" κατά λάθος

Η λατρεία για το moto cross και την άγρια φύση έσωσε έναν ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό από τα χέρια αρχαιοκαπήλων. Ο 29χρονος Γιάννης Δενδρινέλης "όργωνε" τα βουνά στο Δερβένι Κορινθίας όταν κατά τη διάρκεια στάσης του για να θαυμάσει σπάνιας ομορφιάς σπηλιά ανακάλυψε μια θαμμένη τσάντα που σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί τι περιέχει.
Τρομαγμένος την άνοιξε και αντίκρισε αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας που χρονολογούνται, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που τα εξέτασαν, στους ρωμαϊκούς χρόνους (27 π.χ.-476 μ.χ.): ένα πήλινο αντρικό ειδώλιο, μία γυναικεία κεφαλή, δύο τμήματα γυναικείου ειδωλίου, ένα τμήμα κεφαλής αντρικού ειδωλίου, ένα πήλινο μυροδοχείο, ένα λυχνάρι, τμήμα από λυχνάρι και δύο χάλκινα νομίσματα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

«Να επιστρατεύσει και τους βουλευτές που διαφωνούν»

 
 
Λιτή, αλλά γεμάτη νόημα, δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες.

«Το μόνο που απομένει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να επιστρατεύσει και τους βουλευτές που διαφωνούν με την πολιτική της», δήλωσε ο κ. Γλέζος.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τους διαψεύδουν οι αριθμοί - Άλλα 3 δισ. ύφεση φέρνει το Μνημόνιο 3



Πηγή: www.avgi.gr
Βάθεμα της ύφεσης πέρα από κάθε πρόβλεψη της κυβέρνησης θα προκαλέσουν τα μέτρα του Μνημονίου 3 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο.



Τα αποτελέσματα του Μνημονίου 3 αρχίζουν να νιώθουν οι πολίτες μέσα από τις μειώσεις των συντάξεων, την υπερφορολόγηση των ακινήτων, αλλά και την εκτόξευση της ανεργίας, στην οποία η Ελλάδα πλέον, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, κατέχει την πανευρωπαϊκή πρωτιά. Μιάμιση μονάδα του ΑΕΠ (3 δισ. ευρώ) μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο ύφεση αναμένεται να προκαλέσει η λιτότητα του Μνημονίου 3, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurobank, ενώ τις αιθεροβάμονες κυβερνητικές προβλέψεις έχουν διαψεύσει ο οίκος Moody's, η Citigroup, ακόμα και το ΙΟΒΕ.

Μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να επιβάλει καθεστώς μηδενικής ανοχής μπροστά στις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις εργαζομένων και αγροτών, την ίδια ώρα που οι βασικές της παραδοχές εγκαταλείπονται πλέον από το σύνολο του διεθνούς παράγοντα, που ανησυχεί για νέο κύκλο παγκόσμιας ύφεσης.


Άλλα 3 δισ. ύφεση μόνο από τα μέτρα βλέπει η Eurobank


Παράταση της ύφεσης για ακόμη δύο χρόνια με συρρίκνωση του ΑΕΠ, ενδεχομένως και "κατά δύο και πλέον φορές" απ' ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, βλέπει η Eurobank, αμφισβητώντας έτσι την -ούτως ή άλλως ανύπαρκτη πια- εγκυρότητα των περιβόητων δημοσιονομικών "πολλαπλασιαστών" που, λόγω της "γκάφας" ΔΝΤ (που τους εφάρμοσε) και Αθήνας (που τους αποδέχθηκε), δυναμίτισαν την οικονομία. Και τούτο, καθώς ενέτειναν σε καταστροφικό βαθμό τις υφεσιακές παρενέργειες της λιτότητας. Η τράπεζα, η οποία προτείνει διετή επιμήκυνση του νέου προγράμματος λιτότητας, υπολογίζει περίπου στα 8,3 δισ. με 8,4 δισ. ευρώ τη συνολική επίπτωση από τα τελευταία μέτρα, καθώς κάνει λόγο για πρόσθετα 3 δισ. ευρώ, άνω των 5,34 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός και τα οποία θα έχουν τη μειωτική τους επίδραση το επόμενο έτος. Επιπλέον, εκτιμά ότι υπό δυσμενείς προϋποθέσεις, "...η συσταλτική επίδραση των μέτρων λιτότητας στο εγχώριο ΑΕΠ (fiscal drag) θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη κατά δύο και πλέον φορές σε σχέση με τις αντίστοιχες προβλέψεις του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού".

Στη μελέτη της η Eurobank, αφού υπενθυμίζει ότι "...Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις αρχές Οκτωβρίου, τα νέα μέτρα αναμένεται να έχουν καθαρή συσταλτική επίπτωση 5,34 δισ. ευρώ περίπου στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν του επόμενου έτους...". Προσθέτει πως "...Με βάση τις παραδοχές του προσχεδίου του προϋπολογισμού, εκτιμούμε ότι η καθαρή επίπτωση του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων στο εγχώριο προϊόν θα είναι περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά περίπου 3 δισ. ευρώ το 2014".

Μάλιστα, στο κείμενο (η μελέτη είναι του Πλ. Μονοκρούσου, βοηθού γενικού διευθυντή και επικεφαλής της διεύθυνσης τρέχουσας οικονομικής ανάλυσης της Eurobank και του Δ. Θωμάκου, καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και επιστημονικού σύμβουλου Διεύθυνσης Διεθνών Επενδυτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Eurobank, με τίτλο: “Fiscal multipliers in deep economic recessions and the case for a 2-year extension in Greece’s austerity programme’’ «Δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές σε περιόδους βαθιάς ύφεσης και οφέλη από μια διετή επιμήκυνση του νέου προγράμματος λιτότητας») καλεί την κυβέρνηση να μεταβάλει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου προγράμματος λιτότητας. Το τελευταίο το θεωρεί "προκαταρκτικό και αντικείμενο αναθεωρήσεων κατόπιν της τελικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το περιεχόμενο και τη δομή του".

Η Eurobank θεωρεί ότι, με βάση και τα παραπάνω, οι συνεπαγόμενες αυξήσεις του δημόσιου χρέους και των δανειακών αναγκών της κυβέρνησης θα ήταν σημαντικά υψηλότερες από τις παρούσες επίσημες προβλέψεις. Τονίζει ότι η τράπεζα ερμηνεύει τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης ως ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ μιας διετούς επιμήκυνσης του νέου προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, σε συνδυασμό με μια πιο σταδιακή εφαρμογή των νέων μέτρων περιστολής δαπανών και ενίσχυσης των εσόδων. Όπως αναφέρει η Eurobank, μια διετής επιμήκυνση του νέου δημοσιονομικού προγράμματος θα μπορούσε να έχει και άλλες θετικές συνέπειες εκτός των προαναφερθέντων. Μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να:

(α) ενισχύσει την αξιοπιστία των νέων (αναθεωρημένων) δημοσιονομικών στόχων, και

(β) αμβλύνει τους κινδύνους στο μέτωπο της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψιν ότι η επιμήκυνση του νέου δημοσιονομικού προγράμματος (για τουλάχιστον δύο έτη) αποτελεί βασικό στόχο της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Ελλάδας.

Ας σημειωθεί, ότι η μελέτη μιλά για μεταβαλλόμενες εκτιμήσεις ανάλογα με την πορεία των γενικότερων συνθηκών στην οικονομία μπορεί να λάβει υπόψη "στατιστικά σημαντικούς πολλαπλασιαστές για τις πρωτογενείς δαπάνες της κυβέρνησης που φτάνουν το 1,32 σε περιόδους οικονομικής ύφεσης". Αναφέρει ακόμη ότι τα ευρήματά της "...είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για τις μισθολογικές δαπάνες της κυβέρνησης, όπου οι σχετικοί πολλαπλασιαστές εκτιμάται να φτάνουν μέχρι και 2,35 σε περιόδους ύφεσης και να είναι αρνητικοί (και στατιστικά μη σημαντικοί) σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης...".

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ELEOS! BLACKWATER?? ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ



Με αφορμή τις αποκαλύψεις Καζάκη, σχετικά με την Blackwater.

Οι Λεγεώνες των μισθοφόρων χωρίζονται σε 3 κατηγορίες.
1) Backwater USA.
2) Aegis defense services.
3) Dyncorp.

Πάμε λοιπόν να δούμε από πολύ κοντά αυτές τις μισθοφορικές ομάδες.

Η BLCKWATER έκανε την εμφάνιση της στον πόλεμο του Ιράκ. Στο Ιράκ η BLCKWATER είχε αναλάβει τη φρούρηση διπλωματών, Στρατηγών, πρακτόρων, και φυσικά της πρεσβείας των ΗΠΑ.Τα μικρά μαύρα ελικόπτερα της εταιρείας αλλά και τα τεθωρακισμένα οχήματα προστάτευαν τις αυτοκινητοπομπές. Πρόεδρος και ιδρυτής της BLACKWATER Ο ΕΡΙΚ ΠΡΙΝΣ, ένας από τους κύριους χρηματοδότες του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Μερικά από τα στελέχη αυτής της εταιρείας είναι μέλη του Στρατιωτικού τάγματος της Μάλτας. Όταν μιλάμε για BLACKWATER αναφερόμαστε φυσικά στην C.I.A. Αντιπρόεδρος για έτη υπήρξε ο Κόφερ Μπλάκ( διευθυντής του αντιτρομοκρατικού κλάδου της C.I.A)-συνεργάτης του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνευ. O Κόφερ Μπλάκ, υπήρξε και ο εμπνευστής του σχεδίου απαγωγής υπόπτων για τρομοκρατική δράση σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα… Η BLACKWATER έχει ταλέντο στην άντληση μισθοφόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βετεράνοι του Πινοσέτ πιάνοντας δουλειά στον πόλεμο του Ιράκ. Η BLACKWATER δεν έχει προβλήματα στο να στρατολογεί και να δίνει οδηγίες σε κατοχικές δυνάμεις.

Aegis defense services.

Έδρα το Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Τιμ Σπάισερ 61 ετών. Το βασιλιά των μισθοφόρων του Ιράκ. Ο βετεράνος του πολέμου των Φόκλαντ και πρώην αντισυνταγματάρχης της Σκωτικής φρουράς μέχρι τον πόλεμο του Ιράκ, είχε ειδικότητα στις χώρες της Αφρικής. Λόρδοι και επιτελάρχες πλαισίωναν την εταιρεία του στο Ιράκ. Η εταιρεία είναι εν ζωή…και περιμένει συμβόλαια.

Dyncorp-ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Εδρεύει στην Βιρτζίνια και όλα τα έσοδα προέρχονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Χρηματοδότης μελών του Κογκρέσου που μετέχουν σε επιτροπές για την άμυνα. Συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Κολομβίας, για την καταστροφή φυτειών κόκας με ψεκασμούς αέρος. Η εταιρεία στα τέλη της δεκαετίας του 90, βοηθούσε τον αμερικανικό στρατό στις επιχειρήσεις στη Βοσνία. Εκεί 2 εργαζόμενοι της Dyncorp αποκάλυψαν σκάνδαλο διακίνησης γυναικών με σκοπό την πορνεία. Μισθοφόροι της Dyncorp αγόραζαν και πουλούσαν κοριτσόπουλα της Βοσνίας…..

Αυτές είναι οι σημαντικές μισθοφορικές ομάδες μέχρι στιγμής. Ο γράφων πιστεύει ότι κάποια φωτεινά μυαλά θα κατευθύνουν με σχέδιο την ελληνική αστυνομία. Με βαρύ οπλισμό και θωρακισμένα μεγάλα οχήματα παντός εδάφους σε ολόκληρη την Ελλάδα για να περάσουν τον φόβο… Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο think tanks επιτρέπονται. Όπως και να έχει είναι ντροπή. Είναι ντροπή που φτιάχνουν ένα σκληρό και αδίστακτο αστυνομικό κράτος για το μεγάλο ξεπούλημα με χρήματα των Ελλήνων. Προφανώς αυτό συμφέρει πιο πολύ σε μια κοινωνία, στην οποία προ πολλού έχει χαθεί κάθε έλεγχος … ...Δεν μπορεί να είναι τυχαία αυτά τα πράγματα..

Ο ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Υ.Γ. Δεν περιμέναμε καμία ανάρτηση από το γνωστό εθνικιστικό κόμμα…..

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ BLACKWATER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ..

peri maj 

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Γνωστοί hackers ενώνουν τις δυνάμεις τους

 Γνωστοί hackers ενώνουν τις δυνάμεις τουςΓνωστοί hackers της σκηνής jailbreak iOS συντόνισαν την ομάδα «Evad3rs Dev Team» για να δημιουργήσουν το jailbreak του iOS 6.
Οι @pod2g, @MuscleNerd, @pimskeks και @Planetbeing είναι τα ιδρυτικά μέλη των Evad3rs. Πολλοί ήταν μέρος της ομάδας <…>
Dream iOS που έφτιαξε και το jailbreak το iOS 5.1.1 πέρσι. Επίσης, έχει ήδη δημιουργηθεί και λογαριασμός στο twitter, @evad3rs όπου πιθανότατα εκεί θα ανακοινωθεί το jailbreak όταν θα είναι έτοιμο προς διάθεση.

ΡΩΣΙΑ, ΙΜΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΕΝΑΣ ΠΙΘΑΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Το 1947 στην Αρκτικό Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μία υποθαλάσσια οροσειρά πού έφτασε...μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονοσοφ. Αυτὴ ἡ οροσειρά γεωλογικὰ είναι συνέχεια της Σιβηρίας.


Το 1982 υπογράφτηκε στην ΟΗΕ το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας πού καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικὰ μίλια απὸ τις ακτές.

Με το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δύο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και ἡ Τουρκία (λόγω Αιγαίου).


Σύμφωνα με το δίκαιό του ΟΗΕ αν μία χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά ἡ οποία είναι γεωλογική συνέχεια μίας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε …

ἡ υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια απὸ το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.


Επομένως ἡ υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη ἡ Αρκτική της ανήκει. Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα ἡ Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει ἡ μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου.


Αυτὸς είναι ὁ λόγος πού δεν υπόγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ. Απ την άλλη ἡ Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα πού να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο.


Επομένως ἡ Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.


Ουσιαστικά όμως οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δίκαιου έτσι ώστε και ἡ Ρωσία να χάσει την Αρκτική.


Αυτός είναι ὁ λόγος πού ὁ Πούτιν πρόσφερε 25 δὶς δάνειο τότε ώστε να μην πάει ἡ Ελλάδα στο ΔΝΤ και ἡ Κίνα άλλα τόσα για να μην χάσει την Αρκτική.


Για αυτὸ τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης, από τους Ευρωπαίους, για να μην υπάρξει ποτέ ἡ πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δίκαιου πού θα μπορεί ἡ Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα της αρκτικής.


Όμως ένα μικρὸ κράτος όπως είναι ἡ Κύπρος στην προσπάθειά της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια.


Έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ πού όμως βασιζόταν στο διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας.


Αυτὸ όμως ήταν και ἡ ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.


Για τον λόγο αυτὸ κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην μεσόγειο τον Νοέμβριο. Όμως αυτὴ την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνὲς δίκαιο πού με αυτό κερδίζει ἡ Ρωσία την αρκτική και αυτὸ δεν το θέλουν καθόλου.


Ἡ Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι. Μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Έτσι τώρα ἡ Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτὴ άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί πού οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν γίνει αυτό τέρμα ἡ υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα ἡ αρκτική για τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους….


Δύο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:


1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε τοις καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και ἡ απάντηση τους ήταν ναι.

2. Στης 25 Ιουλίου το 2011 το Υπεξ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως……….(δεν το λέω)


Το 1995 αποτέλεσε μια χρονιά «σταθμό» στην έρευνα που πραγματοποιήσαμε.

Το Καλοκαίρι της χρονιάς αυτής ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, λαμβάνει ένα άκρως απόρρητο σήμα από μια ειδική υπηρεσία.


Στο έγγραφο αυτό σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ένας Αμερικανικός δορυφόρος υψηλότατης τεχνολογίας ανακάλυψε και φωτογράφισε κοιτάσματα πετρελαίου στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην ενημέρωση της γινόταν λόγος για ένα κοίτασμα που ξεκινάει από τις βραχονησίδες Ιμια και κάνοντας ένα “S” και καταλήγει στη Γαύδο.


Πολλά ΜΜΕ τότε έσπευσαν να γράψουν ότι η αποκάλυψη πετρελαίου στο Αιγαίο θα είχε γνωστοποιηθεί από τους Αμερικανούς και στις αρμόδιες Τουρκικές Υπηρεσίες.


§ Οι ενέργειες επί της Κυβέρνησης Σημίτη η οποία ουσιαστικά ήταν αυτή που ανακαίνισε πάλι το θέμα των πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι το 1996 οι Αμερικάνοι απέκτησαν ένα κατά το κοινός λεγόμενο «Μάτι» στην περιοχή της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου.

Με δύο νέους υπερσύγχρονους δορυφόρους οι ΗΠΑ είχαν πλέον σαφή εικόνα για τις πιθανές θέσεις των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου γενικότερα αφού οι δορυφόροι αυτοί είχαν την ικανότητα να ανιχνεύουν κηλίδες λαδιού στην επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που αποτελεί μιας πρώτης τάξης ένδειξη για ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή.


Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι η εξόρυξη πετρελαίου στη Θάσο (περιοχή Πρίνου) είναι αποτέλεσμα των πρώτων ερευνών που αναφέραμε και αποτελεί τμήμα της αρχικής μελέτης όπου έκανε λόγο για πετρελαϊκό ορίζοντα, όχι όμως αυτόν της θέσης ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ.


Αντίθετα ήταν μια από τις δύο περιοχές που οι μελέτες έκαναν λόγο για περιορισμένα κοιτάσματα πετρελαίου.

• Γύρω στο 1996 οι Τούρκοι στρέφουν την προσοχή τους στη περιοχή της Δωδεκανήσου όπου Αμερικανικοί δορυφόροι είχαν εντοπίσει κηλίδες λαδιού κοντά σε 14 περιοχές που εκτείνονταν από την Ρόδο ως την Κω. Παράλληλα έκανε την εμφάνισή του ένας χάρτης με άλλες 20 περιοχές από τη Λήμνο ως την Σάμο που εμπλέκονταν σε διάφορα σενάρια ύπαρξης πετρελαίου.


Την ίδια περίοδο αρχίζει να γίνεται λόγος για αντίστοιχες περιοχές στην ελεύθερη Κύπρο.

• Η κυβέρνηση Σημίτη βάζει τότε στο παιχνίδι τους Γερμανούς, αφού είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται η πρόθεση Σημίτη-Παπαντωνίου να απευθυνθούν σε ειδικούς συμβούλους από την Γερμανία στις έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Θάσου.


• Είναι αρκετά τρομακτικό – για να είναι σύμπτωση – η συγκυρία της κρίσης των Ιμίων – αφού πριν την κρίση και πάλι οι Τούρκοι είχαν δυσανασχετήσει με την καθυστέρηση της μελέτης κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού Μπακού – Τσειχάν και έψαχναν τρόπους για να βάλουν στο παιχνίδι Αμερικανικών συμφερόντων πετρελαϊκές εταιρίες.


Ένας χάρτης που είχαν δημοσιεύσει οι Aegean Times σε ανύποπτο χρόνο καταδείκνυε ότι όλο το Ανατολικό Αιγαίο αποτελεί μια τεράστια πηγή υδρογονανθράκων και μάλιστα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τον τύπο.


Ο χάρτης αυτός έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν την κρίση των Ιμιων. Η κρίση αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η επισφράγιση της 30ετούς πολιτικής των Τούρκων στο Αιγαίο.


Οι «γκρίζες ζώνες» δεν είναι τίποτε άλλο από περιοχές της Ελληνικής επικράτειας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενέχονται σε έρευνες ή συζητήσεις περί ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου.


Πάνω απ΄ όλα όμως τα Ιμια ήταν η απέλπιδα προσπάθεια των Τούρκων να παζαρέψουν κομμάτι της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως αποδείχτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν.