kon-mpentit-dialogos-kwfwn-metaksy-elladas-kai-eyrwphsΓια διάλογο κωφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έκανε σήμερα λόγο από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Για μια διαφορετική Ευρώπη - μια διαφορετική Ελλάδα».
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, η αυστηρή πολιτική της λιτότητας της κας Μέρκελ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή κρίση.
«Οι περισσότεροι Έλληνες με τους οποίους συζητώ, μου λένε ότι αν σήμερα τα πράγματα δεν πάνε καλά, το λάθος είναι της Ευρώπης», ανέφερε και επεσήμανε ότι είναι λάθος και δεν υπάρχει ψήγμα αλήθειας για όσους υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Πρέπει, είπε, να συμφωνήσαμε όλοι σ' ένα πράγμα: όχι μόνο η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία αλλά η Γαλλία ότι αυτές οι χώρες δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν από την κρίση εκτός Ευρώπης, προσθέτοντας ότι αν συνεχισθεί αυτή η πολιτική οι χώρες αυτές θα χωθούν ακόμη περισσότερο στην κρίση.
Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη και σημείωσε ότι στην Ευρώπη υπάρχει μια επείγουσα κατάσταση.
«Στην Ελλάδα», πρόσθεσε,«ένα μέρος του πληθυσμού ζει σε μια φτώχια που μεγαλώνει όλο και περισσότερο, δεν έχει ούτε προστασία ιατρική, ούτε κοινωνική και υπάρχουν οικογένειες που τα παιδιά τους τρώνε μια φορά τη μέρα. Άρα, εδώ είναι ο ρόλος της Ευρώπης να αναλάβει ένα τμήμα της κοινωνικής και ιατρικής προστασίας στην Ελλάδα», ανέφερε.
Αυτό, πρόσθεσε, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορούμε να ζητάμε το αδύνατον από την ελληνική κοινωνία.
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, σημείωσε ότι είναι χρέος της Ελλάδας και της Ευρώπης να προστατεύσουν ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας από την Χρυσή Αυγή. «Πρόκειται» είπε,«για μια ελληνική τραγωδία, όπου η Ελλάδα μπήκε στη Ευρώπη, αφού ξεπέρασε την περίοδο του φασισμού των στρατηγών και τώρα η πολιτική της Ευρώπης σπρώχνει την Ελλάδα να ξαναγυρίσει προς μια οργάνωση, η οποία είναι φασιστική, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι η χώρα έχει πολλές θετικές πλευρές και δύναμη για να βγει από αυτό το αδιέξοδο», κατέληξε.
Τον συμπρόεδρο της ομάδας των «Πρασίνων» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποδέχτηκε το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τον συνεχάρη για τις μαχητικές τοποθετήσεις του υπέρ της Ελλάδας, αλλά και για μια δίκαιη κοινωνία στην Ευρώπη.
Η κεντρική εκδήλωση των Οικολόγων Πρασίνων οργανώνεται απόψε στην αίθουσα Ανδρόγεω με θέμα:«Ξύπνα Ευρώπη, ρόλος των Περιφερειών» και κεντρικό ομιλητή τον Ντ. Κον Μπεντίτ, αναμένεται δε να μιλήσουν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση, και ο Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.