Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν θέλουμε τη δόση των 7 δις ευρώ


Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζει, μέσω συνέντευξής του στους New York Times, ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να λάβει τα 7 δισ. ευρώ που αφορά στην εκκρεμούσα δόση της δανειακής σύμβασης, καθώς σχεδιάζει να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
«Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, η οποία, θα είναι απλώς μια μετάθεση του προβλήματος», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.
Μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θέλει να ...

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015


«Η Ελλάδα δίδαξε στις Βρυξέλλες ένα μάθημα δημοκρατίας» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ΡΙΑ- Νόβοστι στην ανταπόκριση σχετικά με τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης για την Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Σχεδόν σε παρόμοιο κλίμα κινείται σύσσωμος ο ρωσικός Τύπος και οι σχετικές εκπομπές στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας.

«Οι Έλληνες αποποιούνται τη σκληρή ευρωπαϊκή ρητορική ως προς τη Ρωσία και αυτό ενδέχεται να βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει ενίσχυση των κυρώσεων» γράφει το έγκυρο οικονομικό φύλλο RBK (RosBusinessConsulting), σημειώνοντας ότι στον λογαριασμό της στο twitter η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, απέφυγε να αναφερθεί στις διαφωνίες που προέκυψαν με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα απείλησε να μπλοκάρει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας» είναι ο τίτλος της κυβερνητικής εφημερίδας «Ρασίσκαγια Γκαζιέτα» που επαναλαμβάνουν πολλά ρωσικά ΜΜΕ, ακόμη και η ρωσικ...

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ!

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ... ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου μπήκε με το... δεξί στη διακυβέρνηση της Ελλάδας και από την πρώτη κιόλας ημέρα έσπευσε με δύο καίριες παρεμβάσεις να αποδείξει πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, έναντι των όσων υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και που είχαν ως αποτέλεσμα να της προσφέρει την εξουσία.
Το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ενημέρωση πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, με αφορμή την ανακοίνωση κατά της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία και το τέλος στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ που με κατηγορηματικό τρόπο έθεσε ο Θεόδωρος Δρίτσας ήταν απλά και μόνο τα... προειδοποιητικά πυρά.
Ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι, βέβαια, το «ξεκαθάρισμα» στο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 

Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα: Βιογραφικά σημειώματα των μελών της


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου το 1947. Έγγαμος. Έχει δύο κόρες.

Οικονομολόγος με σπουδές στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες.

Εξελέγη Βουλευτής Χανίων το 1989 και Βουλευτής Β΄Αθηνών 1996, το 2004 και το 2007 με το Συνασπισμό.

Μέλος της Αντιπροσωπείας της Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας 1994 – 1999, Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου, Μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Ινστιτούτου "ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ".

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη πράξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Φόρος τιμής στη Καισαριανή...


Η Ελλάδα άρχισε ν' αλλάζει από την πρώτη μέρα. Λίγη ώρα μετά την ορκομωσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας πήγε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Το θεωρούσε καθήκον του και το έπραξε! Μπράβο Αλέξη...


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

"ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ"... - ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 1944 Ηχηρό μήνυμα A.Tσίπρα προς Α.Μέρκελ με επίσκεψη στο τόπο μαρτυρίου της Καισαριανής: "Τίποτα δεν ξεχνιέται"


Με μια κίνηση εξαιρετικά υψηλού πολιτικού συμβολισμού, Α.Τσίπρας στέλνει το δικό του μήνυμα στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ με επίσκεψη στο τόπο της δολοφονίας των Ελλήνων από τους Γερμανούς στον Β'ΠΠ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου θα καταθέσει στεφανι στους εκτελεσθέντες!
Και ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας προς την Γερμανία ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές κάθε άλλο παρά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, συγκεκριμένα θα κατευθυνθεί στο σκοπευτήριο της Καισαριανής  όπου και θα αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από την γερμανική κατοχή κατά τον Β'ΠΠ.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι με την ενέργεια του αυτή ο Πρωθυπουργός της χώρας "επιδιώκει να τιμήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού στην αντίσταση αλλά και τα δημοκρατικά ιδεώδη", αλλά πρακτικά στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο ότι τίποτα δεν ξεχνιέται και ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στην Γερμανία. Και χρωστά και ψυχές, όχι μόνο αποζημιώσεις...
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας προς την Γερμανία ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές κάθε άλλο παρά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά θα...
 

26 - 01 - 2015 Για την Ιστορία και μόνον!...















Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή προς ψηφοφόρους της ΝΔ νομού Λέσβου

Μερικές ώρες για την κάλπη λοιπόν. Είμαι ο τελευταίος που θα υποδείξει σε κάποιον τι πρέπει να ψηφίσει. Αλλά λέω σε όλους, σε αυτές τις εκλογές μην ψηφίσετε για τους δικούς σας φόβους  αλλά για τα όνειρα των παιδιών σας. Ξέρετε καλά και επειδή έχουμε κοινή καταγωγή, πως πολέμησα και πολεμώ τη διαφθορά της οποίας  η ύπαρξη είναι απόδειξη πως οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα δεν προσπάθησαν στο ελάχιστο να απαλλάξουν τη χώρα από αυτή. Αντιθέτως υπουργοί, κρατικοί λειτουργοί,οι ίδιοι πρωθυπουργοί τη δημιούργησαν και την προστάτευσαν ακόμη και με νόμους. Τα τελευταία χρόνια ενώ η χώρα  βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση,προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως είναι υπεύθυνοι γι αυτή την κρίση,ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στη διαφθορά. Κανένας από αυτούς που έχουν δεν πληρώνει ούτε όσα πρέπει,ούτε όσα του αναλογούν σε μια εποχή κρίσης.Πληρώνουν όσοι δεν έχουν.Είναι το πολιτικό παράδοξο της διαπλοκής.
Τι έγινε η λίστα Λαγκάρντ για την οποία το μόνο τους μέλημα ήταν να με συλλάβουν για να προστατεύσουν όσους περιείχε;Εκδότες,πολιτικοί, εταιρείες, διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες παραμένουν χωρίς έλεγχο την ώρα που όποιος χρωστάει 500 ευρώ οδηγείται στο Αυτόφωρο από το ίδιο το κράτος που του κόβει το εισόδημα και γι αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.
Νομίζω ο καθένας καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν είναι επιχείρημα πως «και οι άλλοι είναι ίδιοι».Σημασία έχει και αποδεδειγμένο είναι, πως αυτοί που κυβέρνησαν είναι τέτοιοι.Δηλαδή διεφθαρμένοι, προστάτες συμφερόντων, ανειλικρινείς και επικίνδυνοι. Η άποψή μου αυτή δεν είναι μια ιδεολογική θέση, αλλά το συμπέρασμα δημοσιευμένων δημοσιογραφικών ερευνών. Μαζί τα φάγανε.Αλλά είναι αδικία να λέμε πως τα έφαγαν όλοι. Ακόμη και στα κόμματα που κυβέρνησαν.
Είναι ωστόσο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όσα πιστεύει. Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας η οποία δεν είναι αλάθητη αλλά εξασφαλίζει τη δυνατότητα να αναιρούμε το λάθος μας και να μαθαίνουμε από αυτό. Ακόμη και αν έχεις επιλέξει να ψηφίσεις ΝΔ, αγαπητέ συντοπίτη, η ψήφος σε πρόσωπα δεν είναι η ίδια. Και εννοώ αυτό για το οποίο έχω γράψει με αποδεικτικά στοιχεία. Η ψήφος στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, είναι ένα χτύπημα στη Δημοκρατία, ακόμη και σε αυτούς μέσα στη Νέα Δημοκρατία που θέλουν μια σύγχρονη ευρωπαική δεξιά για τη χώρα και όχι ένα ακροδεξιό μόρφωμα.

Δεν είναι απαραίτητα τιμή για τον τόπο να έχει καταγωγή  ένας υπουργός. Τιμή θα ήταν να είχε καταγωγή ένας καλός υπουργός. Ο Αθανασίου συναγωνίστηκε τον Βενιζέλο στη διαμόρφωση νόμων με ονοματεπώνυμο. Δηλαδή νόμων που όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων έγιναν για να εξυπηρερήσουν συμφέροντα. Συνοπτικά μόνο να θυμίσω:
-Δήλωσε ψευδές πόθεν έσχες αποκρύπτοντας περιουσιακά του στοιχεία. Δεν είχε την ευθυξία ως υπουργός Δικαιοσύνης ούτε να απαντήσει σε όσα αποκαλύψαμε δημόσια,ούτε να να ζητήσει έλεγχο
Διαβάστε το άρθρο

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.ΜΙΛΕΡ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ρωσία προς ΕΕ: "Ουκρανία τέλος για την μεταφορά φ.α. - Από την Ελλάδα θα φορτώνετε πλέον φυσικό αέριο"!


Με μια δήλωση-βόμβα ο ισχυρός άνδρας της Gazprom  Αλεξέι Μίλερ διαγράφει από τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης την Ουκρανία ως κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου και δηλώνει ότι οι αγωγοί μεταφοράς φ/α που περνούν από αυτή θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από τον ελληνοτουρκικό αγωγό φ/α!
Στη δήλωση του ο Α. Μίλερ «ενημερώνει» την Ε.Ε.  ότι πλέον θα παραλαμβάνει από την Ελλάδα το φυσικό αέριο που διέρχεται αυτή τη στιγμή από την Ουκρανία και τους καλεί να προχωρήσουν στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την παραλαβή του αερίου και μάλιστα με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εντός των «επόμενων ετών».
«Οι όγκοι του ρωσικού φυσικού αερίου, που περνούν μέσα από την Ουκρανία, θα στραφούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα  και η Ευρώπη πρέπει να βιαστεί να κατασκευάσει υποδομές διακίνησης του φυσικού αυτού αερίου στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να το παραλάβει στο νέο «σημείο παράδοσης-παραλαβής» από τα σύνορα με την Τουρκία», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας σε Γερμανούς: Η αλήθεια που κάποιοι σας κρύψανε για την Ελλάδα
Ανοιχτή επιστολή προς τους Γερμανούς πολίτες απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μέσω άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη (13/01/2015) στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» με τίτλο «Η αλήθεια που κάποιοι σας κρύψανε για την Ελλάδα».
Στο άρθρο του ο κ. Τσίπρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αγωνίζεται ενάντια στην ακατάλληλη θεραπεία που δόθηκε στην Ελλάδα και τονίζει πως οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρο το άρθρο:
«Αγαπητοί αναγνώστες της Handelsblatt, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι οι περισσότεροι από εσάς θα έχουν ήδη σχηματίσει ...

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του επί κεφαλής των podemos για τις Ελληνικές εκλογές...


Πάω να μάθω Ελληνικά... Μάλλον είναι απαραίτητο

Στο video που ακολουθεί ο κος Ντινόπουλος, υποψήφιος στη Β" Περιφέρεια της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία ακούγεται να λέει:"Άστον αυτόν αυτός καλά πληρώθηκε" και αναφέρετε στον κ. Κουβέλη.
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο κος Ντινόπουλος ισχυρίζεται:
1. Video υποκλοπής... Η συγκέντρωση είναι προεκλογική κατ' οίκον
2. Δεν είπε ότι ο κος Κουβέλης πληρώθηκε...

Δείτε το video και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

''ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ''


ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  
«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.
Γι' αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:
Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.
Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».


Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Με 7,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Αποτυχία της κινδυνολογίας

Κενό στρατηγικής της ΝΔ διαπιστώνει η πρώτη ουσιαστικά δημοσκόπηση μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στην μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs που πραγματοποιήθηκε την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας και ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7,5 από την ΝΔ.



166644-prothese_psephou.jpg




Η απόσταση μεταξύ των 2 κομμάτων αυξάνεται μάλιστα κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση μας, γεγονός που...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Spiegel: Ο Τσίπρας δεν είναι παρανοϊκός "Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αχτίδα ελπίδας στην Ευρώπη"

Spiegel: Ο Τσίπρας δεν είναι παρανοϊκός Σφοδρή κριτική στην Άγκελα Μέρκελ ασκεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφορικά με το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει στην Ελλάδα ενώ παράλληλα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι παρανοϊκός. Την ίδια ώρα που αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αχτίδα ελπίδας για τη δημοκρατία στην Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Der Spiegel, φιλοξενεί εκτενές άρθρο του γερμανού δημοσιογράφου Γιάκομπ Άουγκσταϊν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον τρόπο που αντιδρούν οι Ευρωπαίοι στην είδηση των πρόωρων εκλογών.
Συγκεκριμένα στο άρθρο του με τίτλο "Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;", ο Γιάκομπ Άουγκσταϊν ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στη Γερμανία πολιτικοί αλλά και μέσα ενημέρωσης στην προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. "Ποιος κυβερνά σε μια δημοκρατία;", αναρωτιέται ο δημοσιογράφος.
"Ο λαός ή το κεφάλαιο; Απλό το ερώτημα, θα έλεγε κανείς. Γιατί αυτό που διαφοροποιεί τη δημοκρατία από τη δικτατορία είναι οι εκλογές. Η Δύση είναι περήφανη γι΄ αυτό. Εκτός κι αν υπάρχει απειλή ο λαός να ψηφίσει αριστερό κόμμα. Τότε το δημόσιο δελτίο ειδήσεων της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης Tagesthemen εξοργίζεται με τη δημοκρατία των Ελλήνων (σσ. και σχολιάζει):
'Και πάλι θέλουν να ψηφίσουν!΄. Η δε Bild γράφει: "Η Άγκελα Μέρκελ δεν θα πρέπει να το δεχτεί αυτό', αλλά να καταστήσει σαφές στους Έλληνες 'τι περιμένει δικαίως η Γερμανία από μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση'. Προφανώς πρέπει να έχεις χρήματα για τη...