Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Έξαλλος ο Σπίρτζης με το μπλακ άουτ της Digea. Ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ. Μπράβο στον Υπουργό!


Τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την «πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας» ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης.
Όπως αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, σε δήλωσή του, η διακοπή που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.
Η λεγόμενη ανεξάρτητη Αρχή, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός, είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. «Για να μην "μαυρίζουν" οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών» σημειώνει.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και τη λειτουργία της ίδιας της DIGEA.
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν την στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. Κυρίως, όμως, ερωτηματικά που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. «Το πρώτο βήμα έγινε με τον νέο νόμο για τη λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ, λίαν συντόμως προωθείται στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών» καταλήγει.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΑΝΚΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Για εξουθενωτικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και για μία κυβέρνηση η οποία έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε μήνυμά του σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (21/04/2015) στη Μελβούρνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%». «Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Έλληνας υπουργός είπε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εταίροι της Βόρειας Ευρώπης αρνούνται να αποδεχθούν μια πραγματικότητα και «η πολιτική τους είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».
«Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και ελπίζω ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα» τόνισε και χαρακτήρισε «εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και τη γεφυρώνει με την Αυστραλία», τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
Επισήμανε το γεγονός ότι στη δύσκολη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους «έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης» και επισήμανε: «Και τη δική σας συμπαράσταση που δεν έχει κομματικές ταμπέλες και επιγραφές τη βλέπουμε σαν μια εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γεφυρώνει την Ελλάδα με την Αυστραλία».
Στο δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε εν συντομία πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Παράλληλα, μετέφερε στον Ελληνισμό της Μελβούρνης τους χαιρετισμούς και την αγάπη των συνεργατών του, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και όλου του ελληνικού κοινοβουλίου «για την αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». «Ελπίζω να σας δω σύντομα στη Μελβούρνη» κατέληξε.
Το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει», υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Εργατικό Κέντρο (Trades Hall) της Μελβούρνης.
Στην ίδια συγκέντρωση απέστειλαν μηνύματα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.
Ο κ. Τσακαλώτος, στο μήνυμά του, ανέφερε: «Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι η αρχή. Ευχαρίστησε την Ελληνοαυστραλιανή Εκστρατεία Αλληλεγγύης και ευχήθηκε στον Ελληνισμό της Μελβούρνης ό,τι καλύτερο». Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη και σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός έχει περάσει πάρα πολλές δυσκολίες και πάρα πολλές φορές τις ξεπεράσαμε αυτές τις δυσκολίες και με τη βοήθεια των Ελλήνων εκτός Ελλάδας».
Στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και στην αλληλεγγύη της ομογένειας και του αυστραλιανού λαού, αναφέρθηκε διεξοδικά ο πολιτικός οικονομολόγος και επικεφαλής της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης, Διαμαντής Ρόρρης, ο οποίος σημείωσε πως «δεκάδες οικονομολόγοι της Αυστραλίας συμφωνούν πως το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί και μέρος του θα πρέπει να διαγραφτεί».
Η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) Τζεντ Κερν ζήτησε "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι «κάποτε διαγράφτηκαν τα χρέη της Γερμανίας και ότι ίσχυσε για τη Γερμανία πρέπει να ισχύει και

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Στη λίστα Νικολούδη είδα πολιτικούς, Υπουργούς Οικονομικών ακόμη και δημοσιογράφους

Ο Μητρόπουλος λέει ότι στη λίστα Νικολούδη υπάρχουν  δημοσιογράφοι και υπουργοί οικονομικών με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 500.000

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

«Στη λίστα Νικολούδη υπάρχουν 100 δισ. ευρώ που φύγανε από Έλληνες στη διάρκεια του μνημονίου, όταν είχα ζητήσει πριν από ένα χρόνο να κατατεθεί η λίστα Νικολούδη στη Βουλή, δέχθηκα επίθεση με απείλησαν και είπα ότι τελείωσε η ζωή μου» κατήγγειλε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Επειδή είναι η ώρα να γίνει κάθαρση και δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές στην πολιτική ζωή ζήτησα να κατατεθεί αμέσως η λίστα Νικολούδη, και ζήτησα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών που έστειλαν μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από δημοσιογράφους επειδή όπως είπε είδε τα ονόματά τους στη λίστα με μεγάλες καταθέσεις και συνέδεσε τη λίστα και με πρόσφατα δημοσιεύματα που τον κατηγόρησαν για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής.

«Αντί να παίζουμε με τη λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν τα εμβάσματα και πρέπει να δει το θέμα ο πρωθυπουργός» και πρότεινε να επιβληθεί φόρος Νικολούδη.

«Δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές της κρίσης»

Η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας για τον Γκύντερ Γκρας

Η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας για τον Γκύντερ Γκρας
«Έφυγε» ο συγγραφέας του «Τενεκεδένιου ταμπούρλου»   (Φωτογραφία:  Associated Press ) 
 
Αθήνα
«Η απώλεια του Γκύντερ Γκρας αφορά κάθε πολίτη της Ευρώπης. Σήμερα χάσαμε ένα από τα σημεία αναφοράς του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο που δε δίστασε να σταθεί δίπλα στον ελληνικό λαό στις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, όταν τα στερεότυπά εναντίον της Ελλάδας βρίσκονταν στο απόγειό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την απώλεια του Νομπελίστα συγγραφέα και ποιητή, Γκύντερ Γκρας.

Ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του υπογράμμισε ότι «ο Γκύντερ Γκρας, δεν υπήρξε μόνο ο νομπελίστας βιρτουόζος του λόγου, αλλά και ο μαχητικός διανοούμενος της δημοκρατικής και κοινωνικής στράτευσης» και επισήμανε ότι «το 'τενεκεδένιο ταμπούρλο' του είναι ανεξίτηλο ορόσημο της ευρωπαϊκής πολιτικής και αντιφασιστικής λογοτεχνίας».

«Στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους και όλες που τον αγάπησαν, εκφράζω την ειλικρινή και βαθιά μου θλίψη» κατέληξε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Το έργο του Γκύντερ Γκρας «Χάραξε σύμβολα ανθρωπισμού»...

Παυλόπουλος: Πνευματική παρακαταθήκη για τους Έλληνες το έργο του Γκύντερ Γκρας

Παυλόπουλος: Πνευματική παρακαταθήκη για τους Έλληνες το έργο του Γκύντερ Γκρας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
 
Αθήνα
«Για την Ελλάδα και τους Έλληνες το έργο του Γκύντερ Γκρας συνιστά πραγματική πνευματική παρακαταθήκη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για το θάνατο του βραβευμένου, με Νόμπελ Λογοτεχνίας, γερμανού συγγραφέα.

«Ο Γκίντερ Γκρας χάραξε στην σύγχρονη παγκόσμια -και ιδίως ευρωπαϊκή- λογοτεχνία ανεξίτηλα σύμβολα Ανθρωπισμού και Δικαιοσύνης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσέθεσε: «Κι αυτό το βιώσαμε στον Τόπο μας εντελώς πρόσφατα, μεσ’ από απτά δείγματα ανυπόκριτου και ανιδιοτελούς Φιλελληνισμού, σε κρίσιμες για το Λαό μας στιγμές».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

FT: Οι Ευρωπαίοι ζητούν από τον Τσίπρα να διώξει Λαφαζάνη

ImageHandler (3)Επίσης προτείνουν στον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε νέα κυβέρνηση συνεργασίας με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ
Οι ευρωπαϊκές αρχές επιθυμούν ο Αλέξης Τσίπρας να… ξεφορτωθεί τους ακροαριστερούς από την κυβέρνησή του, προκειμένου το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας να έρθει λίγο πιο κοντά, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν σε κοινό τους άρθρο τους στους «FT» οι Peter Spiegel και Kerin Hope.
Μάλιστα, φαίνεται ότι προτείνουν -ή ακόμη και πιέζουν- τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας με Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, με κορυφαίο στέλεχος υπουργείου Οικονομικών κράτους-μέλους της Ευρωζώνης να προχωρά ένα (ή μάλλον αρκετά) βήμα περισσότερο και να προβλέπει ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει»!
Σύμφωνα με τους δύο αρθρογράφους των «FT», υπάρχουν και ορισμένα -περισσότερο μετριοπαθή- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα με την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία διαθέτει αρκετούς βουλευτές, ώστε να μπορεί ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση.
«Ήμασταν περισσότερο ένας χώρος κοινωνικού προβληματισμού και λιγότερο πολιτικό κόμμα… ως εκ τούτου είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κομματικής πειθαρχίας. Όμως θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν έχουμε ακόμη συμπληρώσει 100 ημέρες στην κυβέρνηση» δηλώνει με τη σειρά του -φυσικά ανώνυμα- στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είναι τόσο δημοφιλής στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα διαθέτει τέτοια δύναμη, ώστε να ασκήσει βέτο σε δομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν από την κυβέρνηση οι πιστωτές της Ελλάδας.
Όμως, ακόμη και εάν ο κ. Τσίπρας έχει υιοθετήσει μία περισσότερο μετριοπαθή στάση έναντι Βερολίνου και Βρυξελλών, είναι δύσκολο, συνεχίζουν οι «FT», να περιμένει κάποιος ότι, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με τους επιθετικούς αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, προκειμένου να τον στηρίξει είτε το Το Ποτάμι είτε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, πρώτα, να διώξει και τον νυν κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.
«Θα ήταν καλύτερο να υπάρξει μία περισσότερο φιλοευρωπαϊκή, κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας σε σύγκριση με την απρεπή συμμαχία μεταξύ ριζοσπαστών αριστερών και λαϊκιστών δεξιών» υποστηρίζει ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσθέτοντας, όμως, ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για μία τέτοια αλλαγή.
Αν και οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αρνούνται ότι ασκούν πιέσεις στον κ. Τσίπρα να αλλάξει την κυβέρνηση, ταυτόχρονα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζει απρόθυμος να επιλέξει ξεκάθαρα μεταξύ των απόψεων της Αριστερής Πλατφόρμας, που αρνείται πλήρως το πρόγραμμα στήριξης και της πιο ρεαλιστικής προσέγγισης των περισσότερο κεντρώων δυνάμεων που είναι πιθανοί υποστηρικτές του στο Κοινοβούλιο.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πληρώστε ΤΩΡΑ τα εκατομμύρια που σας χάρισαν Σαμαράς-Βενιζέλος Ο Ν. Παππάς κηρύσσει πόλεμο στους μιντιάρχες!

Το είπε ο Τσίπρας την Δευτέρα, το έκανε ο Παππάς την Πέμπτη: Το "τζάμπα" ΤΕΛΟΣ για τα κανάλια! Πληρώνουν όλοι και αναδρομικά το 2%!
Η νέα κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να σκύψει το κεφάλι μπροστά στα πανίσχυρα μιντιακά μπλοκ που καταδυνάστευαν για χρόνια τη χώρα.
Η νέα κυβέρνηση δεν έχει πρωθυπουργό κανέναν Σαμαρά που να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα -τεράστια- χρέη των καναλιών.
Από το 2011 οι καναλάρχες ΔΕΝ πλήρωναν το 2% του τέλους που οφείλουν -βάση νόμου!- και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έκαναν πως δεν έβλεπαν! Είχαν ανάγκη, βλέπετε, την αβάντα, είχαν ανάγκη τη δημιουργία κλίματος τρόμου στον ελληνικό λαό, είχαν ανάγκη τη μιντιακή πλάτη των συμφερόντων.
Ο Αλέξης Τσίπρας που δεν τους έχει καμία ανάγκη έρχεται και ζητάει τα λεφτά αυτά και μάλιστα αναδρομικά! Να ένας τρόπος για να μπουν λεφτά στα ταμεία χωρίς να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη ο συνταξιούχος, ο μισθωτός ή ο άνεργος. Σωστά;
Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Τύπου, Νίκος Παππάς δεν έχασε χρόνο και ήδη στο Διαύγεια έχουν ανέβει οι σχετικές αποφάσεις!
Κύριοι καναλάρχες, έχετε γράμμα! Σας είχε προειδοποιήσει πάντως στην αρχή της εβδομάδας, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.
Έχετε περιέργεια για πόσα λεφτά μιλάμε; Πόσα λεφτά ΔΕΝ έδιναν τα κανάλια με την ανοχή του κράτους την ίδια στιγμή που άνθρωποι έχαναν το σπίτι τους για χρέη μερικών χιλιάδων και έμεναν χωρίς ρεύμα για 100 ή 200 ευρώ;
Ενδεικτικά, λοιπόν, σας αναφέρουμε ότι ο ΑΝΤ1 καλείται να πληρώσει 6.500.000 ευρώ, ο Alpha και το Star Channel περίπου από 4.000.000 ευρώ και το Mega περισσότερα από 7.400.000 ευρώ!
Ο πρωθυπουργός έκανε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά: "Εάν συμφωνείτε με τη ρύθμιση της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, γιατί δεν φροντίσατε επί πέντε χρόνια να εισπράξετε το 2% του τέλους που οφείλουν; Γιατί σας ενδιαφέρει η πολιτική τους στήριξη ενώ εμάς όχι, γιατί έχουμε τον ελληνικό λαό να μας στηρίζει", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Τη Δευτέρα όλα αυτά. Σήμερα Πέμπτη υπάρχει ήδη ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι καναλάρχες!

Εξάλλου, όπως αναφέρει και το ενημερωτικό σημείωμα: "Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, μέσω επίγειων πομπών που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας. Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά".

Αυτά λέει ο Νόμος. Μόνο που, οι μνημονιακές κυβερνήσεις (από το 2011 έως το 2014) φρόντιζαν να δίνουν στους καναλάρχες "συγχωροχάρτια" και να... αναβάλουν την υποχρέωσή τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ: Ενώ ο Νόμος επέβαλε ένα ελάχιστο "ενοίκιο" για τη χρήση των συχνοτήτων (που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού!), ενώ οι μιντιάρχες θησαύριζαν εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο αυτό περιουσιακό στοιχείο του Ελληνα φορολογούμενου, ενώ οι ίδιοι κυβερνώντες έκοβαν τη σύνταξη των παππούδων και των γιαγιάδων μας, ενώ συνελάμβαναν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον οδηγούσαν στην αυτοκτονία, ΕΠΕΛΕΓΑΝ να κάνουν δώρα εκατομμυρίων στους καναλάρχες. Αλήθεια, πόσα επιδόματα ανεργίας είναι 24 εκατομμύρια ευρώ;

Έχει φτάσει η στιγμή που η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση που εφαρμόζει το νόμο προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι των διαπλεκόμενων μιντιαρχών!

Δείτε ενδεικτικά τι θα πληρώσουν τα εννέα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας για το 2011, 2012, 2013, 2014:

ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ 2011 ΕΝΝΕΑ (9) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2010
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 2%
ΑΝΤΕΝΝΑ TV
96.242.708€
1.924.854,16€
CHANNEL 9
194.333,25€
3.886,67€
MAKEDONIA TV
1.178.088,18€
23.561,76€
CITY NEWS
2.105.038,55€
42.100,77€
ALPHA
60.121.960,12€
1.202.439,20€
SKAI
31.146.895,00€
622.937,90€
MEGA CHANNEL
112.088.000,00€
2.241.760,00€
STAR CHANNEL
53.249.292,14€
1.064.985,84€
902 ARISTERA STA FM
1.169.218,82€
23.384,38€

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου