Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

S-400 στη Συρία! Δείτε πως και γιατί αλλάζουν τα δεδομένα! Ποιες περιοχές καλύπτουν

 
Image

Μόλις 48 ώρες μετά από την κατάρριψη του ρωσικού SU-24, η Μόσχα έστειλε και ανέπτυξε στη Συρία τους S-400. Αυτό είναι το πρώτο που εντυπωσιάζει,αλλά όχι το κυρίαρχο.
Ο χάρτης με τις περιοχές που  καλύπτει η “ομπρέλα” του πιο σύγχρονου αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος των Ρώσων είναι αυτό που εντυπωσιάζει.

Σύμφωνα με τον χάρτη οι S-400 καλύπτουν τη Συρία , μεγάλη έκταση της Τουρκίας και την Κύπρο!

Οι S-400 μπορούν να εγκλωβίζουν 100 διαφορετικούς στόχους στον αέρα και να “εμπλέκονται” με έξι ταυτόχρονα ανά πάσα στιγμή.

Η παρουσία των S-400 στην περιοχή έχει οδηγήσει ήδη στην καθήλωση της τουρκικής αεροπορίας! Και οι ΗΠΑ προβληματίζονται από την επιχειρησιακή τους εμπλοκή αν και ίσως να το θεωρήσουν μια καλή ευκαιρία για να “δοκιμάσουν” το σύστημα εν λειτουργία.

Όπως και να ΄χει η παρουσία των ρωσικών S-400 στην περιοχή αλλάζει δεδομένα και θα κρατήσει την τουρκική αεροπορία μακρυά από τη Συρία για πολύ καιρό. Μέχρι τουλάχιστον Ερντογάν-Νταβούτογλου να ζητήσουν ένα μεγάλο όσο και ταπεινωτικό συγγνώμη από τη Ρωσία.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών κήρυξαν οι Anonymous: Θα σας κυνηγήσουμε (Video)

Πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών κήρυξαν οι Anonymous: Θα σας κυνηγήσουμε (Video) - Media 
Πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κήρυξαν οι Anonymous ύστερα από τις επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής μέσω ενός βίντεο που ανήρτησαν στο youtube.
Στο βίντεο, η ομάδα των χάκερς δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για να «ενώσουν την ανθρωπότητα» και προειδοποίησαν τους τρομοκράτες να περιμένουν «χτύπημά» τους.
Ο γαλλόφωνος ομιλητής τους ανέφερε στο βίντεο:
«Οι Anonymous απ’ όλο τον κόσμο θα σας κυνηγήσουν. Να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε. Θα ξεκινήσουμε την μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον σας. Να περιμένετε μαζικές διαδικτυακές επιθέσεις. Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί. Να είστε προετοιμασμένοι. Ο γαλλικός λαός είναι δυνατότερος από εσάς και θα βγει ακόμη ισχυρότερος από αυτή τη θηριωδία».


Επιπλέον, οι Anonymous έγραψαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο twitter:
«Οι επιθέσεις στο Παρίσι βρίσκονται ακόμη στο επίκεντρο των ΜΜΕ, όπως και είναι σωστό. Αλλά τι γίνεται με τις επιθέσεις στη Βηρυτό; Την Κένυα; Υποθέτω ότι οι μη δυτικοί δεν είναι σημαντικοί…»

«Μην κάνετε λάθος: Οι Anonymous είναι σε πόλεμο με την Daesh. Δεν θα σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, είμαστε καλύτεροι χάκερς.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Anonymous απειλούν τους τζιχαντιστές, καθώς έκαναν παρόμοιες δηλώσεις ύστερα από τις επιθέσεις στα γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo» τον Ιανουάριο.




Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Oριστικά σε δίκη οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Τ.Τ.


Oριστικά σε δίκη οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Τ.Τ. 
Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος που είχαν υποβάλλει 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με το σκεπτικό ότι «δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση». 
 Έτσι, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος 35 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου. 
 Την αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος είχαν υποβάλλει οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 
   Newsroom Naftemporiki.gr

Η Βενετία της Ελλάδας

Αλλοι την παρομοιάζουν με νερένια πόλη, άλλοι την αποκαλούν μικρή Βενετία της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας που συνδέεται με τη ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα μήκους 300 μέτρων.

Αυτή η βγαλμένη από καρτ ποστάλ ομορφιά είναι το Αιτωλικό, το οποίο δικαιολογημένα αποκαλείται «μικρή Βενετία» της Ελλάδας.
Το Αιτωλικό, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.
 

Ομορφιά βγαλμένη από καρτ ποστάλ

Είναι ένα μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας, που προστατεύεται από τους ορεινούς όγκους της Βαράσοβας και του Ζυγού.
Η ακτογραμμή του είναι ανάγλυφη και εντυπωσιακή. Το σκηνικό συνθέτουν αλμυρόβαλτοι και αμμώδεις περιοχές.
Στα βιβλία της Ιστορίας μνημονεύεται για την ηρωική αντίσταση που πρόβαλε στους Τούρκους, ιδιαίτερα στη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου.
Eίναι μια παλιά ναυτική πολιτεία, με ιδιαίτερο χρώμα και γραφικότητα.
Η πλούσια λιμνοθάλασσα

Η λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού είναι τεράστιος βιότοπος και αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του πολύτιμου οικοσυστήματος που ορίζεται από τις εκβολές του Ευήνου έως τις εκβολές του Αχελώου.
Αποτελεί φωλιά και καταφύγιο για περισσότερα από 250 διαφορετικά είδη πουλιών, στα οποία περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση. Ερωδιοι, φοινικόπτερα, αγριόχηνες, μαυρόκοτες και άλλα θαλασσοπούλια ζουν εκεί μαζί με πέρδικες, τσαλαπετεινούς και κοτσύφια.
 

 

 

 

 

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ισπανία: Ψήφισμα υπέρ της απόσχισης υιοθέτησε το Κοινοβούλιο της Καταλονίας

Ισπανία: Ψήφισμα υπέρ της απόσχισης υιοθέτησε το Κοινοβούλιο της Καταλονίας
Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα χωρίς προηγούμενο, κηρύσσοντας την έναρξη της διακοπής των σχέσεων με την Ισπανία και το ξεκίνημα μιας διαδικασίας που αναμένεται να καταλήξει στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας το αργότερο το 2017.
Εβδομήντα δύο βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας (σε σύνολο 135) ενέκριναν το κείμενο με το οποίο ξεκινά αυτή η διαδικασία που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου καταλανικού κράτους με τη μορφή μιας Δημοκρατίας».
Οι οπαδοί της παραμονής στην Ισπανία υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όρθιοι, ξετυλίγοντας τις σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας.
«Έχω την τιμή και την ευθύνη να υπερασπίζομαι την πρόταση ψηφίσματος με την οποία ξεκινάμε επίσημα την οικοδόμηση ενός νέου κράτους, ενός καταλανικού κράτους, μιας καταλανικής Δημοκρατίας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ραούλ Ρομέβα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτονομιστικού συνασπισμού Junts pel Si (Μαζί για το ναι).
Το περιφερειακό Κοινοβούλιο αυτής της περιοχής των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ισπανίας, προήλθε από μια ψηφοφορία που διενεργήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου επικεντρωμένη στο ζήτημα της απόσχισης.
Στις εκλογές εκείνες επικράτησαν οι αυτονομιστές, που κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών (72 σε σύνολο 135) χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους (47,86%).
Οι αυτονομιστές εκτιμούν πως διαθέτουν πλειοψηφία επαρκή για να ξεκινήσουν τη διαδικασία της ανεξαρτησίας και υποστήριξαν το σημερινό ψήφισμα, ως «το πιο σημαντικό στοίχημα για τη δημοκρατία τα τελευταία 30 χρόνια», συνόψισε η βουλευτής του κόμματος Ciudadanos, που αντιτίθεται στην απόσχιση, Ινές Αριμάδας.

Στο Ανώτατο δικαστήριο θα προσφύγει η κυβέρνηση του Μ. Ραχόι

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει επείγουσα προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να ακυρώσει το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα το καταλανικό Κοινοβούλιο.
«Ζητώ την άμεση αναστολή αυτής της (κοινοβουλευτικής) πρωτοβουλίας και όλων των αποτελεσμάτων της», δήλωσε ο Ραχόι σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, διευκρινίζοντας πως συγκάλεσε για τον σκοπό αυτό έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου για την ερχόμενη Τετάρτη.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Βαρουφάκης: Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί τους επόμενους έξι μήνες

Βαρουφάκης: Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί τους επόμενους έξι μήνες
Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, εξαιτίας των όρων που επέβαλαν στη χώρα οι πιστωτές υπό τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «ο οποίος γνωρίζει ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει», προέβλεψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βιέννη σε Αυστριακούς δημοσιογράφους.
Κατά τη χθεσινοβραδινή (σσ 4 Νοεμβρίου 2015) διάλεξή του και τη συζήτηση με το κοινό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων επισκεπτών - την οποία διοργάνωσε το «Φόρουμ Μπρούνο Κράισκι για τη Διεθνή Πολιτική», που φέρει το όνομα του ιστορικού καγκελάριου της Αυστρίας, Μπρούνο Κράισκι - ο πρώην υπουργός είχε ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά την άποψη του, την οποία διατύπωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, οι θεσμοί της ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενδιαφέρονται να σταθεροποιήσουν την ελληνική οικονομία αλλά να καθυποτάξουν εκείνους που τολμούν και αμφισβητούν την αυθεντικότητα της «τρόικα».
Αυτό φαίνεται για παράδειγμα στη συμφωνία με την κυβέρνηση, η οποία καλείται να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις στην προκαταβολή μέσα στο Νοέμβριο φόρων για ολόκληρο το 2016, κάτι που, όπως ισχυρίστηκε, κάνει κάποιος μόνο με μία χώρα με κατεστραμμένη οικονομία που θέλει να την οδηγήσει σε κατάρρευση.
Ο ίδιος θεωρεί πως η Ελλάδα έχει τις παράπλευρες απώλειες από τη διαμάχη που υποβόσκει εδώ και καιρό ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία για τον προσανατολισμό μιας κοινής οικονομικής πολιτικής.
Στη διάλεξή του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε τους θεσμούς της ΕΕ ότι απέτυχαν μετά το 2008 να προστατεύσουν τις χώρες-μέλη της.
«Μια Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα, όμως δεν υπάρχει», ενώ «το κοινό νόμισμα ακολουθεί το μότο των Βουρβόνων, οι οποίοι τίποτε δεν έμαθαν και τίποτε δεν ξέχασαν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η θητεία του από τις αρχές του 2015 έως τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε δύσκολη και το τέλος της ήταν για τον ίδιο «τραυματικό», ωστόσο υπήρξε επιτυχία του ότι «τώρα οι άνθρωποι γνωρίζουν πως η Ευρωζώνη δεν κρατά πρωτόκολλα για τις συνεδριάσεις της, ενώ οι Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η οικονομία τους κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία».
Τέλος, κατά τη διάλεξή του, κάλεσε σε μια νέα συμμαχία των Αριστερών στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει ένας πανευρωπαϊκός διάλογος για νέους δρόμους της συμβίωσης, και σε αυτόν το διάλογο μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ή σε ποια κοινωνική ομάδα και αν ανήκει.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η Κίνα κατακτά τους αιθέρες - Παρουσίαση του πρώτου επιβατικού αεροσκάφους


i kina katakta tous aitheres parousiasi tou protou epivatikou aeroskafous video
Η Κίνα τώρα βάζει στόχο την κατάκτηση των αιθέρων. Ο ασιατικός γίγαντας φαίνεται αποφασισμένος να αναπτύξει τον τομέα της αεροναυπηγικής και να αποκτήσει μια θέση αντάξια του μεγέθους της πλάι στους κολοσσούς, Boeing και Αirbus και το πρώτο βήμα έγινε με την παρουσίαση του πρώτου επιβατικού αεροσκάφους.
Το C919, το μακρόστενο, δικινητήριο τζετ, μήκους 39μ και με δυνατότητα φιλοξενίας 168 επιβατών αποκαλύφθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Δευτέρα όταν μια βαριά κόκκινη κουρτίνα, πίσω από τη οποία «κρυβόταν», παραμέρισε για να κάνει την εμφάνισή του το αεροσκάφος.
Το «καμάρι» της Κίνας που έχει εμβέλεια 5.555χιλ αναμένεται να εκτελέσει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση το 2016 ενώ στόχος της κατασκευάστριας εταιρείας- πρόκειται για την κρατική Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) με έδρα τη Σαγκάη- είναι να ανταγωνιστεί τα A320 της Airbus και 737 της Boeing στην αγορά αεροπλάνων μονού διαδρόμου.
Η κατασκευή του αεροσκάφους ξεκίνησε το 2008 ενώ βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος- αφού τα προηγούμενα deadline δεν κατέστη εφικτό να τηρηθούν- αναμένεται να κάνει τις πρώτες εμπορικές πτήσεις του το 2019.
Σημειώνεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ήδη δεχθεί περισσότερες από 517 παραγγελίες από συνολικά 21 πελάτες που όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κινεζικές εταιρείες και ως ένα βαθμό ελέγχονται από το κράτος.
Για την κατασκευή του αεροσκάφους η COMAC αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε δυτικές εταιρείες για την αγορά συστημάτων όπως στις Honeywell, Rockwell Collins και Hamilton Sunstrand ενώ οι κινητήρες κατασκευάζονται από την κοινοπραξία της General Electric- και την γαλλική Safran.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Boeing, η ζήτηση για επιβατικά αεροπλάνα στην Κίνα τις επόμενες δύο δεκαετίες θα φτάσει τα 5.580 τζετ συνολικού κόστους 780 δισ. δολαρίων.
Στην Κίνα δραστηριοποιείται ακόμη μια κρατική εταιρεία που έχει κατασκευάσει ένα αεροπλάνο 78 έως 90 θέσεων για εσωτερικές πτήσεις, το ARJ, το οποίο στοχεύει να ανταγωνιστεί μοντέλα της βραζιλιάνικης Embraer και της καναδικής Bombardier. Όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις δοκιμές και δεν έχει λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση για πτήσεις στις ΗΠΑ.
C919 

C919 1 

C919 3 

C919 4
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την διαδικασία κατασκευής του C919 σε μόλις...140 δευτερόλεπτα.

Πηγή: huffingtonpost.gr