Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Π. Ιγκλέσιας: Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο χωρίς κυριαρχία - Ο Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε...

Ως «προτεκτοράτο» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ενώ έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, όταν ρωτήθηκε για το αν έλαβε κάποιο μάθημα από την περίπτωση της Ελλάδας και από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αναγκάστηκε να μην τηρήσει πολλές από τις βασικές δεσμεύσεις του ως προς τις συντάξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις», ο Ιγκλέσιας απάντησε ότι «ξέφυγε στον Ντε Γκίντος τις προάλλες πως “θα αποφασίσουμε στο Eurogroup μία ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων”. Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση».
Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν μετανιώνει για την «υπόσχεση» που είχε δώσει στο παρελθόν: «Αλέξη, κράτα γερά, ερχόμαστε».
Η απάντησή του ήταν «Όχι, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό, τι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...