Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Να φτάσει παντού το βίντεο της Μάγδας Φύσσα


ΦΥΣΣΑΣ

Να φτάσει παντού το βίντεο της Μάγδας Φύσσα, η απάντηση της για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά. Ένα βίντεο που δείχνει πως τον Παύλο Φύσσα τον σκότωσε «η σπορά των νικημένων του 1945», οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ. 


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Όλες οι μάχες που συνέβησαν τα τελευταία 4.000 χρόνια σε έναν χάρτη

Στιγμιότυπο-2016-02-25-9.03.39-μ.μ.

Τις μάχες που έγιναν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 4.000 χρόνια δείχνει ένας χάρτης δύο ολλανδών ερευνητών, των Pim van Bree και Geert Kessels, οι οποίοι ίδρυσαν την LAB1100, μία εταιρία έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκεται στην Χάγη.
Όπως μεταδίδει o "Independent", ο χάρτης δείχνει όλες τις τοποθεσίες μαζί με τις ημερομηνίες των μαχών που έγιναν τα τελευταία 4.000 χρόνια σε όλο τον κόσμο.
Ο χάρτης βασίζεται μεταξύ άλλων σε δεδομένα από το wikipedia και είναι διαδραστικός.
Δείτε τον ΕΔΩ.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Απίθανα παγοθραυστικά σε ώρα... μάχης με πάγους (video)



Απίθανα παγοθραυστικά σε ώρα... μάχης με πάγους (video) 
Ενα συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη μάχη που δίνουν παγοθραυστικά πλοία στις παγωμένες θάλασσες της Ανταρκτικής, τις οποίες επιχειρούν να διασχίσουν και τα καταφέρνουν με εντυπωσιακό τρόπο
Δείτε το βίντεο στο dokari.gr



Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Διαφορά μισθών στην Ευρώπη


Το οικονομικό χάσμα που επικρατεί ανάμεσα στον πλούσιο ευρωπαϊκό Βορρά και τις χώρες του Νότου και του πρώην «ανατολικού μπλοκ» αποτυπώνει ακόμη μία έρευνα, την οποία διεξήγε το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (WSI).

Όπως γράφει η «Ημερησία», που δημοσιεύει τα στοιχεία της έρευνας, οι ονομαστικές ωριαίες αμοιβές στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία και το Λουξεμβούργο είναι σχεδόν τριπλάσιες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που ισχύουν σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, ενώ η σύγκριση είναι ακόμη πιο δυσμενής τόσο για χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης -Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία- όσο και για εκείνες των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης -Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία κ.λπ.

Το χάσμα είναι εμφανές ακόμη και σε επίπεδο πραγματικών αμοιβών, που υπολογίζονται με βάση την αγοραστική δύναμη που διασφαλίζει το ίδιο ονομαστικά ποσό, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται κατά τι μικρότερο. Έτσι, σε μια υποθετική εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο του εθνικού ορισμού της φτώχειας -όποιος αμείβεται με λιγότερο από το 50% του μέσου μισθού- το συμπέρασμα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων που δεν κατοικούν στον Βορρά μπορούν να χαρακτηριστούν ως φτωχοί. Τα πράγματα δε, είναι ακόμη χειρότερα εάν συνυπολογιστεί το καθεστώς μερικής απασχόλησης στο οποίο υπόκεινται εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ε.Ε.