Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ο ΟΗΕ επανεξετάζει τη θέση του για την κάνναβη





Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προχωρά σε μια σε βάθος μελέτη για το εάν η κάνναβη είναι ορθά ταξινομημένη υπό τις Διεθνείς Συνθήκες, για το εάν είναι δηλαδή “ναρκωτικό” όπως την έχει έως τώρα αντιμετωπίσει ή όχι.
Όπως είναι γνωστό, η Συνθήκη του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά που ισχύει από το 1961 κατατάσσει την κάνναβη και τα παράγωγά της στην κατηγορία των ελεγχόμενων, παράνομων ναρκωτικών ουσιών μαζί με άλλα φυτά όπως η παπαρούνα του οπίου, τα φύλλα της κόκας και τα παράγωγά τους.
«Η Κανναβιδιόλη-CBD δε χρειάζεται να υπόκειται στις διεθνείς συνθήκες που αφορούν στις ναρκωτικές ουσίες», ανέφερε σε σχετική επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Η Επιτροπή κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσουμε σε μια “κρίσιμη εξέταση” για τη μαριχουάνα, το χασίς, τα εκχυλίσματα κάνναβης και το THC, συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας αναφερόμενος στο πρόσφατο πόρισμα του ECDD.
Σύμφωνα με τη διευκρινιστική ανακοίνωση της ...




Δείτε τη συνέχεια του άρθρου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...