Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Κυβέρνηση: Θα διεκδικήσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και ό,τι μας ανήκει

Κυβέρνηση: Θα διεκδικήσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και ό,τι μας ανήκει
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό και κανείς δεν έχει παραιτηθεί από αυτές τις αξιώσεις δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Το θέμα το άνοιξε αυτή η κυβέρνηση και δεν σκοπεύει να το αφήσει ανοιχτό, αλλά θα το κλείσει και η Δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης ερώτησης 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Αβραμοπουλος είπε «ό,τι μας ανήκει το διεκδικούμε με ορθό και νόμιμο τρόπο».
Αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίας είπε πως το θέμα των αποζημιώσεων δεν θα πρέπει να δημιουργήσει πρόβλημα ανάμεσα στις δύο χώρες, αφού η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζει τη ναζιστική Γερμανία με τη σύγχρονη Δημοκρατική Γερμανία. Οι καλές σχέσεις των δύο χωρών θα πρέπει να διατηρηθούν.
Παράλληλα απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ζήτησε ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως για να καταφέρει η Ελλάδα να δικαιωθεί και να οδηγηθεί το θέμα στην επίλυση του χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση με όλους, αφού μόνο έτσι η χώρα θα δικαιωθεί.
Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε πει «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Στην ομιλία του επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας πως τα πρώτα πράγματα που έσπευσε να κάνει μόλις έγινε πρωθυπουργός ήταν να φέρει προς ψήφιση «την υπόθεση του κουκουλώματος της Siemens» και να μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ, στην οποία όμως δεν είπε κουβέντα για αποζημιώσεις αλλά μόνο τη φράση «ουδείς αναμάρτητος».
Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και να δοθεί στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής -«του φιλοναζιστικού κόμματος που απουσιάζει σήμερα από τη Βουλή».
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος ανέφερε ότι «ήρθε η στιγμή το Κοινοβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το χρέος του απέναντι στην ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...