Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

«Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα, να φύγει από το ευρώ» λέει ο επικεφαλής των γερμανών ευρωσκεπτικιστών

 «Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα, να φύγει από το ευρώ» λέει ο επικεφαλής των γερμανών ευρωσκεπτικιστών
«Χρεοκοπημένη χώρα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), Μπερντ Λούκε, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τις θέσεις του υπέρ της εξόδου των χωρών του Νότου, από την ευρωζώνη.

«Εάν οι υπό κρίση χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα και δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση καταστροφικές συνέπειες», υποστηρίζει ο Μπερντ Λούκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπερντ Λούκε εκτιμά πως οι ίδιες αυτές οι χώρες - δηλαδή και η Ελλάδα - έχοντας την δυνατότητα να υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα, θα καταφέρουν να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές και να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα των δανειστών θα χαθούν οριστικά, τονίζει: «Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα. Οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό κρατικό χρέος είναι βιώσιμο».

Ο Μπερντ Λούκε εκτιμά ακόμη ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς, όπως λέει, το χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κρίση αυξάνεται διαρκώς και παράλληλα η οικονομία τους συρρικνώνεται. «Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν συρρικνωθεί. Τι λύθηκε λοιπόν εκεί;», διερωτάται και διαχωρίζει μόνο την περίπτωση της Ιρλανδίας.

Κατηγορεί μάλιστα την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι «αποκοιμίζει τους πολίτες και τους ρίχνει στοχευμένα στάχτη στα μάτια», αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι καταστρέφει το κοινωνικό κράτος της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...