Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επεισοδιακή η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Γερμανία


Την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός στο ιστορικό πανεπιστήμιο Humbold του Βερολίνου μία ομάδα νεαρών φώναξαν συνθήματα εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ενώ παράλληλα προσπάθησαν να σηκώσουν δύο πανό.

Ο Γ. Παπανδρέου τους απάντησε "καθίστε να με ακούσετε και μετά πείτε μου τις θέσεις σας". Οι φοιτητές συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα και η εκδήλωση διακόπηκε για λίγα λεπτά .

Οι αστυνομικές αρχές απώθησαν τους νεαρούς και έβγαλαν από την αίθουσα με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών αρχών.

Μόλις αποχώρησαν ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε σύμφωνα με την Wall Street Journal "Όπως σας έλεγα η δημοκρατία δεν είναι εύκολη".
Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή:

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ηγείται της εθνικής προσπάθειας του λαού μας για να αλλάξουμε και να σώσουμε οριστικά τη χώρα, ορισμένοι, με τις άγονες διαμαρτυρίες τους και την ανεύθυνη στάση τους επιχειρούν να υπονομεύσουν αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα το βράδυ.

Πρόσθεσε δε ότι το κάνουν «ακόμη και σε μια στιγμή που ο πρωθυπουργός δίνει αυτή τη μάχη στο εξωτερικό» και υπογράμμισε ότι «έτσι, δεν πληγώνουν την κυβέρνηση, όπως ίσως θέλουν να πιστεύουν», αλλά «πληγώνουν τη χώρα».

«Όμως ματαιοπονούν. Γιατί η απόφαση που αφορά τη δέσμευσή μας να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία της χώρας και το μέλλον όλων μας, το δικό μας και των παιδιών μας, είναι εθνική, συλλογική και γι’ αυτό θα την κερδίσουμε», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...