Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα επεισόδια και ο ανασχηματισμός στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου

Πρώτο θέμα στην επικαιρότητα των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, ο διεθνής Τύπος αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ στον επικείμενο ανασχηματισμό και τις αποφάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στο BBC News ο κεντρικός τίτλος είναι "Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει το νέο υπουργικό συμβούλιο".



Ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Η Ευρώπη προειδοποιεί για την οικονομική κρίση, λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα", σχολιάζοντας ότι η κρίση χρέους τους τελευταίους 18 μήνες στην Ελλάδα έφερε την κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης, ενώ στο κέντρο σημειώνονταν επεισόδια με διαδηλωτές και την αστυνομία.




"Φόβοι από το ελληνικό χρέος βουλιάζουν τη Wall Street, αναμένονται περισσότερες απώλειες" είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters.



Οι Financial Times έχουν ως κεντρικό άρθρο τους τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με τίτλο "Ο διχασμός βαθαίνει την ελληνική κρίση χρέους" ενώ στο άρθρο σχολιάζεται ότι καθώς οι συνομιλίες συναίνεσης αποτυγχάνουν, στην Αθήνα ξεσπούν βίαια επεισόδια.



"Μαζικές διαδηλώσεις και ελληνική κρίση" έχει ως υπέρτιτλο η γερμανική Bild, ενώ φέρει κεντρικό τίτλο "Ο Παπανδρέου προσφέρει την παραίτησή του". Επίσης, η Bild αναφέρεται στον σημερινό ανασχηματισμό και τη ψήφο εμπιστοσύνη που θα ζητήσει η κυβέρνηση.



Και το Bloomberg αναφέρεται στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπόυργός μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, ενώ και το CNN αφιερώνει επίσης, σχετικό άρθρο.






Οι New York Times έχουν τίτλο "Μπροστά στο αδιέξοδο, ο Έλληνας ηγέτης ανακοινώνει ανασχηματισμό κυβέρνησης" και το Sky News "Ο Έλληνας πρωθυπουργός σχηματίζει νέα κυβέρνηση εν μέσω ταραχών".





H ισπανική El Pais δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Ο Παπανδρέου κάνει ανασχηματισμό μετά την απόρριψη της συναίνεσης από την αντιπολίτευση". Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα "δεκάδες τραυματίστηκαν και προσήχθησαν στην τρίτη γενική απεργία στην Ελλάδα μέσα στον χρόνο. Ο πρωθυπουργός κάνει ανασχηματισμό την Πέμπτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Η αντιπολίτευση απορρίπτει την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και ζητεί εκλογές".







 Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...