Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μιχελογιαννάκης: Γιατί αποχωρώ από την ΔΗΜΑΡ


mixelogiannakis-660_2

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται και δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.
Διαβάστε αναλυτικά
Κύριοι,

Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο, όπως δεν ψήφισα και το δεύτερο, με αποτέλεσμα την διαγραφή μου από το κόμμα. Συγκροτήσαμε την Κίνηση Ανεξάρτητων Βουλευτών και συνεργαστήκαμε στης εκλογές με την Δημοκρατική Αριστερά. Στην εκλογές αυτές ο κόσμος με τίμησε με την πρώτη θέση πανελλαδικά σε ποσοστό, στο νομό Ηρακλείου.
Κατά τη μέχρι σήμερα πορεία μου ως ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αριστερά, στάθηκα συνεπής τόσο στην τήρηση του προγράμματος με το οποίο εκλέχθηκα, όσο και με την προγραμματική συμφωνία, συμφωνα με την οποία συγκροτήθηκε η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας,
Κύριοι,
Βιώνω την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και η οποία συνδέεται με τις παθογένειες του κοινονικοοικονομικού μοντέλου και της μέχρι τώρα πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας.
Χρησιμοποιώ από τη σελίδα 3 του προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς: «..Αν δεν υπάρξουν άλλες πολιτικές, η δυνατότητες θα μείνουν αναξιοποίητες και οι κίνδυνοι θα γίνουν πραγματικότητα, με εφιαλτικές διαστάσεις..». Επίσης, χρησιμοποιώ από τη σελίδα 54 του προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς το θέση: «..η ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν την αλλαγή των μέχρι τώρα πολιτικών..».
Επικαλούμαι το δελτίο τύπου της ΔΗΜΑΡ στις 11/9/2012 το οποίο αναφέρει: «..τα μέτρα που πρέπει να εξαιρεθούν:
1.      1.Οι περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα
2.      Η οριζόντια περικοπή όλων των συντάξεων
3.      Η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών
4.      Η κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων..»
Επικαλούμαι, ακόμα, συνέντευξη του Δημήτρη Χατζησωκράτη στην Real News στις 12/8/2012, όπου αναφέρει «..τα μέτρα τα οποία επιμένουμε ότι δεν πρέπει να ξεπεραστούν είναι:
1.      Η αύξηση από τα 65 στα 67
2.      Η μείωση του ΕΚΑΣ
3.      Οι μειώσεις στα συντάξεις από 1400 ευρώ και κάτω
4.      Η καταφυγή με οποιοδήποτε τρόπο στη εφεδρεία».

Επικαλούμαι από την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης συνεργασίας: «..έτσι ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί
1.      Χωρίς επίπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων, ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και τη στοχευμένη καταπολέμηση..

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...