Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Μητρόπουλος: Να πληρώσει η τρόικα για την καταστροφή που προξένησε

“Κατεπείγουσα εθνική ανάγκη” και “όρος επιβίωσης του έθνους” η ανατροπή της κυβέρνησης

Μητρόπουλος: Να πληρώσει η τρόικα για την καταστροφή που προξένησε
Ανατροπή της κυβέρνησης και άμεσα εκλογές που θα δώσουν νωπή εντολή διακυβέρνησης στον “νέο αριστερό Έλληνα πρωθυπουργό” και θα τον νομιμοποιήσει να προχωρήσει σε μία “επιθετική” αναδιαπραγμάτευση ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, σε συνέντευξή του στη Real News.

“Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη συμβολική σημασία που θα έχει η εμφάνιση του νέου αριστερού Έλληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής. Όλοι οι λαού του ευρωπαϊκού νότου προσβλέπουν στην άρθρωση εναλλακτικού ευρωπαϊκού λόγου που θα προξενήσει τεκτονικές αναταράξεις στις συστημικές ισορροπίες”, επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει “κατεπείγουσα εθνική ανάγκη” και “όρο επιβίωσης του έθνους” την ανατροπή της κυβέρνησης, προσθέτοντας: “Η νέα νομιμοποίηση θα αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινοβουλευτική λειτουργία και την εμπιστοσύνη του λαού σε αυτήν. Η καταγγελία - ακύρωση του μνημονίου, η διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος πρέπει να είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων”.

Ο κ. Μητρόπουλος ζητά ακόμα αποζημίωση από την τρόικα για την καταστροφή που έχει προξενήσει στον ελληνικό λαό. “Η τρόικα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για την καταστροφή που προξένησε στον λαό μας και την οικονομία μας. Μία επιστημονική ομάδα διεθνούς κύρους που θα συσταθεί, είναι εύκολο να αποτιμήσει το ύψος της αποζημίωσης. Αν παραδόξως η Γερμανία αποτολμήσει το σταδιακό “ξήλωμα” της ΟΝΕ θα προστρέξουμε στο λαό, θα εξηγήσουμε την κατάσταση, θα αναλάβουμε εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, επιδιώκοντας ευρύτερες συμπράξεις και συμμαχίες και εκτός Ε.Ε. και θα προτείνουμε εκλογές ή δημοψήφισμα για τη νέα πορεία”, δηλώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...