Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΙΤΑΛΙΑ - "H Άλλη ευρώπη με το Τσίπρα" εξέλεξε τρεις ευρωβουλευτές

Με σενάριο βγαλμένο από τον ... ΣΥΡΙΖΑ του 2000.. κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με ποσοστό λίγο πάνω από όριο του 4%, ο νέος συνδυασμός της αριστεράς στην Ιταλία «L' Altra Europa con Tsipras»).

Μετά από πολλά χρόνια η αριστερά στην Ιταλία βγαίνει από την αφάνεια και μπαίνει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου, χάρις στον ενωτική προσπάθεια που οδήγησε τον νέο σχηματισμό της, στο να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το κεντροαριστερό
«Δημοκρατικό Κόμμα» λαμβάνει το 40,8% των ψήφων, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη είναι το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, με ποσοστό 21,2% και διαφορά που αγγίζει σχεδόν τις είκοσι μονάδες.

Η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξασφαλίζει το 16,8% με πτώση δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Η Λέγκα του Βορρά λαμβάνει ποσοστό 6,2%, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο το 4,4% και το ψηφοδέλτιο «η 'Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το 4%.

Όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις (το δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, οι οικολόγοι, η κεντρώα Ευρωπαϊκή Επιλογή) δεν εκλέγουν ευρωβουλευτές, διότι, ως γνωστόν, ο ιταλικός νόμος θέτει το όριο του 4% των ψήφων για είσοδο στην Ευρωβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...