Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πάθος για απόσχιση σε Καταλωνία – Ίδια εικόνα σε Σκωτία και Βέλγιο – Τρόμος Βρυξελλών

  • 75
     


 Πάθος για απόσχιση σε Καταλωνία – Ίδια εικόνα σε Σκωτία και Βέλγιο – Τρόμος Βρυξελλών
“Παράπλευρες” αλλά πολύ ουσιαστικές και επικίνδυνες “απώλειες” γα την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κομίζει η οικονομική κρίση, δικαιώνοντας όπως φαίνεται τα αγγλοσαξονικά think tanks τα οποία προβλέπουν μείζονες κοινωνικές-εθνοτικές αναταραχές με άμεσο αντίκτυπο στο τομέα της ασφάλειας ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Η χθεσινή διαδήλωση 1,5 εκατ. Καταλανών που ζητούσν την απόσχισή τους από την Ισπανία είναι μόνο το πρελούδιο αυτού που θα ακολουθήσει σε όλη την Ευρώπη, είτε υπό την μορφή αιτημάτων απόσχισης είτε με την μορφή μειονοτικών ταραχών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βαρκελώνης 1,5 εκατ. διαδηλωτές  πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στη Βαρκελώνη για να απαιτήσουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Οι διαδηλωτές με συνθήμαστα όπως FREE KATALONIA κατηγορούσαν την κεντρική κυβέρνηση στην Μαδρίτη ότι έχει οδηγήσει Καταλονία στο φαύλο κύκλο της κρίσης.
Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της Καταλονίας είναι 7,5 εκατ. κάτοικοι οπότε μία διαδήλωση 1,5 εκατ. ατόμων αναπόφευκτα θα έπρεπε να προβληματίσει όχι μόνο της

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...