Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μίκης, ο Αλέξης και η Αλέκα

ΒΗΜΑτοδότης:

Αν και συναντήθηκαν, στο Ηρώδειο, στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου «Κατάσταση Πολιορκίας», ούτε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, αλλά ούτε και ο κ. Αλ. Τσίπρας αισθάνθηκαν να είναι... πολιορκημένοι από αυτά που τους χωρίζουν, ώστε να μη μιλήσει η πρώτη στον δεύτερο. Αλλωστε πολλές φορές κάποιες κοινωνικές, πολύ περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις φέρνουν τους επικεφαλής των δύο κομμάτων της Αριστεράς συνήθως πιο κοντά.

***
Στην πραγματικότητα, αυτή τη φορά τους έφερε πιο κοντά ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος τους έβαλε να καθίσουν δίπλα του, να επιχειρήσει να τους ενώσει τα χέρια και να φωτογραφηθούν και οι τρεις μαζί χαμογελώντας.

***
Μια εικόνα, λένε, αξίζει όσο και χίλιες λέξεις και οι φωτογραφίες που διέρρευσαν, δείχνουν και τους τρεις (κυρία Παπαρήγα, κ. Τσίπρα και κ. Θεοδωράκη) να συνομιλούν φιλικά, όχι βέβαια για πιθανή συνεργασία της Αριστεράς, ούτε βεβαίως για κοινή στάση έναντι των επερχόμενων μέτρων, ούτε καν για κάποια συνεργασία στη Βουλή. Ηταν απλώς μία τυπική, κοινωνική εκδήλωση, την οποία και οι τρεις την καταχάρηκαν. Αλλωστε τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ τους ενώνει ο σεβασμός στο πρόσωπο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

***
Ο κ. Θ. Μικρούτσικος πάντως πρόλαβε και είχε δημόσια συνομιλία με την κυρία Παπαρήγα, αφού την ρώτησε από μικροφώνου: «πετύχαμε χωρίς λαϊκισμούς, ότι πετύχαμε, δεν είναι έτσι Αλέκα;» Η κυρία Παπαρήγα απλώς κούνησε καταφατικά το κεφάλι της.

***
Πανηγυρικά επανεξελέγη ο κ. Γ. Παπανδρέου πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αντιπρόεδρος εξελέγη η κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία εκτός από τους θερμούς χαιρετισμούς που του διαβίβασε από τον πρώην σύντροφό της, Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ, του δήλωσε ότι θέτει υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος «για να βοηθήσω εσάς σύντροφε Παπανδρέου». Ετσι, ο κ. Παπανδρέου αρχίζει τη νέα του θητεία ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με βοηθό (ή αντιπρόεδρο- όπως θέλετε πείτε το) την κυρία Σεγκολέν, η οποία, να θυμίσω, τον είχε βοηθήσει και στην προεκλογική εκστρατεία του 2009 λέγοντας το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

***
Ο κ. Παπανδρέου στη Νότια Αφρική είχε σημαντικές συναντήσεις, όπως αυτή με τον γαλλόφωνο πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Ελ. Ντιρούπο, με τον κ. Γ. Μπίζο ελληνικής καταγωγής δικηγόρο του Μαντέλα και τον κ. Φιλ. Αγγελίδη ελληνικής καταγωγής, φίλο του Προέδρου Ομπάμα.

***
Εκτός από πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου μπήκε από χθες στη λίστα του Harry Walker, το διεθνές γραφείο που... ενοικιάζει ομιλητές. Ετσι, ο πρώην πρωθυπουργός αντιπροσωπεύεται από ένα γραφείο που διαθέτει ομιλητές όπως τον κ. Μπιλ Κλίντον, τον ακτιβιστή και τραγουδιστή των U2 Μπόνο, αλλά και νομπελίστες, επιχειρηματίες κτλ.

***
Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στο μεταξύ μίλησε στο Οικονομικό Συμπόσιο «Αlpbach», στη Βιέννη, παρουσία του κ. Μπαρόζο, του καγκελάριου της Αυστρίας και του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, χωρίς να είναι στη λίστα του περιβόητου γραφείου Harry Walker. Και είπε μάλιστα ότι ορισμένοι έλληνες πολιτικοί, ενώ ψήφιζαν τους νόμους (και τα μέτρα) δήλωναν αντίθετοι με την ουσία τους. Ετσι, η έλλειψη χρόνου οδήγησε σε έλλειμμα εμπιστοσύνης τόσο μεταξύ των ελλήνων πολιτικών και πολιτών και μεταξύ των ελλήνων και ευρωπαίων πολιτικών.

***
«Είμαστε δεύτεροι αλλά δεν πειράζει», ακούστηκε σε κάποια στιγμή να λέει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στους διπλανούς του, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Οι περισσότεροι άρχισαν να διερωτώνται τι είδους διαπίστωση ήταν αυτή, αλλά το θέμα γρήγορα λύθηκε όταν πρόσεξαν ότι ο κ. Καραμανλής συνομιλούσε (όχι πάντως χαμηλοφώνως) με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Βασ. Μιχαλολιάκο. Θέμα συζήτησης ήταν το ποδόσφαιρο και ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε στον «γαύρο» δήμαρχο, ότι ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος στη βαθμολογία.

***
Τον κ. Καραμανλή συνόδευσαν στην αίθουσα ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης και οι κκ. Κ. Αρβανιτόπουλος και Α. Λυκουρέντζος και φαινόταν χαρούμενος και με καλή διάθεση. Δεν παρέλειψε μάλιστα να δώσει τα συγχαρητήριά του στον κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη για το... μαύρισμά του, να θυμηθεί τις παλιές καλές ημέρες της ΔΑΠ. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έδειξε όταν σε κάποια στιγμή άκουσε τον κ. Αντ. Σαμαρά, να τον προσφωνεί «μεγάλε αρχηγέ».

***
Ενα μαύρο Suzuki, σταμάτησε στα φανάρια, ξημερώματα Κυριακής, στην οδό Χαϊμαντά στο Χαλάνδρι. Από το εσωτερικό του ακουγόταν (σχεδόν στη διαπασών) το τραγούδι «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Ηταν τόσο δυνατός ο ήχος και με ανοικτά τα παράθυρα του μικρού γιαπωνέζικου αυτοκινήτου, ώστε έδινε την εντύπωση ότι οι επιβάτες του επιζητούσαν την προσοχή του κόσμου. Ποιοι ήταν αυτοί, που άκουγαν τον Γρηγόρη Μπιθικώτση (αλλά...after), δηλαδή ξημερώματα; Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Α. Παπαδόπουλος, με συνοδηγό την κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, που ζουν εδώ και δύο μήνες μεγάλες τρυφερές στιγμές. Α, να μην ξεχάσω, το μαύρο Suzuki είχε την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας μέσα από το τζάμι, αλλά τι σημασία, αλήθεια, έχει αυτό;

***
Μία ασημένια θωρακισμένη, με φιμέ τζάμια και με πινακίδες ξένης αποστολής 500άρα Mercedes, σταμάτησε, στις 2.25 μ.μ. της Πέμπτης, μπροστά από την είσοδο της Βουλής, κινητοποιώντας την αστυνομική φρουρά. Ποιος επίσημος είναι αυτός; Ισως να σκέφτηκαν οι αστυνομικοί που ήταν μάλιστα έτοιμοι να χαιρετήσουν.

***
Ο οδηγός του θωρακισμένου αυτοκινήτου ανοίγει την πόρτα και απ΄αυτό εξέρχονται δύο νεαρές (μινοφορούσες) κυρίες. Ηταν όπως είπαν απεσταλμένες του αμερικανικού εντύπου Reporter' s Magazine και ήθελαν να πάρουν συνέντευξη από έναν έλληνα βουλευτή, (ποιόν άλλον;) από τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη!

***
Μία δίκαννη, επαναληπτική καραμπίνα σκέφτεται να αγοράσει η βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή για την προσωπική της ασφάλεια, όπως έλεγε, τώρα που υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο για τη μείωση της αστυνομικής φρουράς των βουλευτών. Ηδη έχει ετοιμάσει το σχέδιο για να υποβάλει αίτημα οπλοφορίας στην Αστυνομία. Αφήστε που λέει ότι οι πληθαίνουν οι βουλευτές που έχουν... όπλο μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...