Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η ομολογία Στρος Καν που καίει τον Γ. Παπανδρεου "Υπόγεια προετοιμασία μηνών" για να δεθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Στρος Καν για την προετοιμασία που είχε κάνει σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου η Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταμείου αποκάλυψε, μιλώντας στο γαλλικό κανάλι Cannal plus, ότι δούλευε υπόγεια με τον Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα πριν από την εκλογική αναμέτρηση του 2009, την οποία κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα από το ΔΝΤ.
"Υπόγεια προετοιμασία μηνών" για να δεθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ
Το απόσπασμα που δεν δημοσιοποίησε τελικά το γαλλικό κανάλι αλλά αποκάλυψε αυτούσιο ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή “Αλ Τσαντίρι Νιουζ” ο Στρος Καν ανέφερε επί λέξει: "Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ(στην Ελλάδα) κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε ημέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό".
Και ο Στρος Καν καταλήγει: "Αλλά από την αρχή (ο Παπανδρέου) με είχε πάρει πολύ νωρίς τηλέφωνο. Με είχε πάρει από τον μήνα Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια".
Από τη συνέντευξη αυτή του Στρος Καν, που δόθηκε πριν από τη γνωστή περιπέτειά του με την καμαριέρα, η οποία του στοίχισε την υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας, είναι εμφανές ότι υπήρξε πολιτική μεθόδευση για την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...