Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δανειστές: Υπογραφή Τσίπρα, αλλιώς ετήσια παράταση

daneistes-upografi-tsipra-alliws-etisia-paratasiΠου το πάνε οι δανειστές; Η τρόικα «παίζει» καθυστερήσεις και ροκανίζει τον χρόνο. Ή συμφωνία του Α. Τσίπρα στην προληπτική γραμμή στήριξης ή παράταση για ένα χρόνο.
Η τρόικα φαίνεται να παίζει καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης προκαλώντας εκνευρισμό στην κυβέρνηση καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Euro group της 8ης Δεκεμβρίου.
Πηγές της Ε.Ε. εκτιμούν ότι οι πιέσεις του ΔΝΤ και η διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ των εκπροσώπων της Ευρώπης και του Ταμείου για την Ελλάδα θα καθυστερήσει αρκετά τις διαπραγματεύσεις.
Η τρόικα με το σημερινό της ηλεκτρονικό μήνυμα προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ζητά περαιτέρω εξηγήσεις για τα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί παράλογες απαιτήσεις.
Πηγές της Ε.Ε. εκτιμούν ότι οι πιέσεις του ΔΝΤ και η διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ των εκπροσώπων της Ευρώπης και του Ταμείου για την Ελλάδα θα καθυστερήσει αρκετά τις διαπραγματεύσεις υπερβαίνοντας 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...