Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Θα χρησιμοποιηθούν απειλές για τη ρευστότητα Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι αν τον απειλήσει


Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι αν τον απειλήσει
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Βαρουφάκη σε παρουσίαση βιβλίου του 

Αθήνα
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει απειλή από την ΕΚΤ για κλείσιμο των ATM και ο Τσίπρας «πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να εκλεγεί» δήλωσε ο οικονομολόγος Γ.Βαρουφάκης.

Μια τέτοια «καθαρά δικτατορική και αυθαίρετη απειλή, δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, ούτε από το καταστατικό της ΕΚΤ» τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκης μιλώντας στον ANT1, προεξοφλώντας ότι έτσι θα κινηθεί η ΕΚΤ, αφού κάτι ανάλογο έπραξε και στην περίπτωση της Κύπρου και της Ιρλανδίας.

Ερμηνεύοντας δε τη στάση του Βερολίνου λέει ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν να ρίξουν τον Σαμαρά αναζητώντας μια «φρέσκια κυβέρνηση» που θα «αναγκαστεί» να υπογράψει τρίτο μνημόνιο.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για κλείσιμο των ΑΤΜs και να πει στον κ. Ντράγκι (τον επικεφαλής της ΕΚΤ) ότι δεν δικαιούται να θέτει μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση υπό αυτή την καθαρά δικτατορική και αυθαίρετη απειλή, που δεν προβλέπεται από καμία ευρωπ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...