Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο! Ήταν και αυτό αναγκαίο; Προτροπή!!!

Κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ Ανδρέα!

Φτάνει πια! Υπογράψατε ένα μνημόνιο με τους Παγκόσμιους ηγεμόνες σας και οφείλατε να ξέρετε "τι υπογράψατε"! Εσείς επιλέξατε -ακόμα και αν δε το πιστεύατε (??) υπακούοντας στις κομματικές προσταγές για την λήψη τέτοιων αποφάσεων!
Ναι κύριε Υπουργέ! Το δεχτήκατε για να μη χαλάσει η κομματική ισσοροπία που από το συνέδριο σας προέκυπτε! Ναι συμφώνησε προεκλογικά και μετεκλογικά και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος! Μη κόψει η σούπα και πάνε χαμένες όλες εκείνες οι προσπάθειές σας!
Ναι κ. Υπουργέ! Δεν περιμένατε τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων που ο κόσμος σας έδωσε! Ένα ερώτημα κ Υπουργέ!
Πιστεύετε ότι αν ο κόσμος γνώριζε θα σας ψήφιζε με αυτόν τον τρόπο; Όχι κ, Υπουργέ! Θα σας έδινε μια διαφορά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες - μιας και οι άλλοι τα είχαν παρατήσει - μόνο και μόνον για να μη του φερθείτε με αυτόν τον τρόπο!
Που είναι τα 3 "ΔΕΝ" που κι σε μένα είπατε - όταν προεκλογικά σας ρώτησα; Κρίμα κ. Υπουργέ ! Σας πίστεψε κόσμος και κοσμάκης! Σας σταυροδότησε απλόχερα και εσείς του φερθήκατε με αυτόν τον τρόπο!
Θυμηθείτε τον συνταξιούχο στο καφενείο - κάπου εκεί στα Δυτικά - στο Περιστέρι! Δεν θάχετε την τύχη να τον ξαναδείτε! Ναι κ, Υπουργέ! Τύχη! Γιατί είτε εσείς δεν θα μπορείτε να περάσετε ξανά από το Περιστέρι ή ο συνταξιούχος θα έχει πεθάνει από τη μειωμένη ΄συνταξή του ή την αδυναμία να αγοράσει τα φάρμακά του! 
Κρίμα κ. Υπουργέ! Παραιτηθείτε κύριε Υπουργέ! Ίσως έτσι διαφυλάξετε κάπως τη δική σας  υστεροφημία και τη δική σας λαμπρή καταχώρηση στη πολιτική ιστορία του τόπου!!! - Ασβός

in.gr
Την προσήλωση της κυβέρνησης στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού (δηλαδή να κατατεθεί τον ν/σ τον Ιούνιο) δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά «με την προσθήκη των αναγκαίων συζητήσεων που έχουν γίνει και θα γίνουν» με την τρόικα.
Ο κ. Λοβέρδος, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισαν με έμφαση ότι εκτός από το μνημόνιο και όσα αυτό ορίζει, υπάρχει σε εξέλιξη και μια ευρύτερη συζήτηση για τις πολλές παραμέτρους του Ασφαλιστικού.
Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε δε, ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται συμφωνία για μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης της σύνταξης στο 48%.
«Το μνημόνιο είναι πάρα πολύ σαφές ως προς το θέμα αυτό της αναπλήρωσης [...] για το θέμα αυτό των συντάξεων τώρα, είναι αντιληπτό ότι δεν βρίσκεται στο πλαίσιο αυτό» είπε ο κ. Λοβέρδος ερωτηθείς για την απαίτηση της τρόικας για μείση των συντάξεων κατά σχεδόν 50%, όπως αναφέρει το Reuters.
Σε ό, τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του νομοσχεδίου ο κ. Λοβέρδος είπε «παραμένουμε στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, αλλά με την προσθήκη των αναγκαίων συζητήσεων που έχουν γίνει και θα γίνουν».
«Εμείς αν θυμάστε είχαμε πει από τον Νοέμβριο ότι τον Ιούνιο θα τελειώσουμε και αυτή είναι η πρόθεσή μας, να καταθέσουμε αυτό το σχέδιο νόμου στο πλαίσιο της λειτουργίας αυτής της συνόδου ... Δεν αλλάζουμε χρονοδιάγραμμα» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στη σημασία των συζητήσεων με την τρόικα για το θέμα του Ασφαλιστικού εστίασε και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
«Ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα μεγάλο πράγμα, δεν είναι ακριβώς ένα κείμενο μνημονίου, έχει μια σειρά από παραμέτρους, αυτά κουβεντιάζουμε και αυτά θα συνεχίσουμε να κουβεντιάζουμε» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.
«Οι συζητήσεις αυτές είναι κάτι που παίρνει καιρό και έχει πολλές λεπτομέρειες» συμπλήρωσε και τόνισε «υπάρχει ένα μνημόνιο συγκεκριμένο ... και υπάρχει μια ευρύτερη συζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...