Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Τα λεφτά ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ! Απ΄όλους!!!!



Η έκφραση που χρησιμοποιεί ο λαός "έχει φτιάξει και τα εγγόνια του" ταιριάζει απόλυτα σε κάθε τέτοια περίσταση! Εντάξει και τώρα τι γίνεται! Πράξεις θέλουμε κύριοι και όχι αποκαλύψεις που από χρόνια όλοι μας ξέραμε! Τα λεφτά πίσω ΤΩΡΑ! - Ασβός

- Το ΠΑΣΟΚ τον απομακρύνει μέχρι να διευκρινιστεί το πώς απέκτησε τα πανάκριβα ακίνητα και ποιός κρύβεται πίσω από τις off shore που του τα πούλησαν

- Τι απαντά εμφανώς καταβεβλημμένος ο ίδιος ο επί 23 χρόνια υπουργός.

Δεν θεωρήθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσε στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ ο Ακης Τσοχατζόπουλος και αποφασίστηκε η παραπομπή του στην επιτροπή καταστατικού με το ερώτημα της αναστολής της κομματικής του ιδιότητας.

Για δυο ολόκληρες ώρες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας και υπουργός για πάνω από 20 χρόνια στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ενώπιον της επιτροπής και έδινε εξηγήσεις για όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ και μάλιστα ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν φανερά εκνευρισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερωτήσεις των μελών της επιτροπής ήταν πιεστικές, επίμονες και συχνά σε αυστηρό ύφος.

Τον καλούσαν να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις για την απόκτηση της ακίνητης περιουσίας του αλλά κυρίως για την ενέργειά του να μεταβιβάσει την οικία του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου από off shore εταιρεία στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη τρεις μόλις ημέρες πριν από το φορολογικό νομοσχέδιο με αποτέλεσμα να αποφύγει την καταβολή σημαντικών φόρων.

Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός οτι η Επιτροπή Διαφάνειας συνεδρίασε στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη και όχι στα νέα στην Ιπποκράτους. Μετά από την δίωρη συνεδρίαση ο Ακης Τσοχατζόπουλος βγήκε εμφανώς καταβεβλημένος ενώ σχολιάστηκε ιδιαίτερα ένα σημάδι που είχε στο αριστερό του μάγουλο.

Οι δηλώσεις του ιδιαίτερα σκληρές και οργισμένες: "Κέντρα απεργάζονται την φυσική και πολιτική εξόντωσή μου και στρέφονται κατά εμού και μελών της οικογένειάς μου."

Δήλωσε επίσης οτι είναι έτοιμος να προσφύγει στην δικαιοσύνη και δεν φοβάται τίποτα καθώς οι συναλλαγές του είναι καθαρές και διαφανείς. "Θα το αποδείξω αυτό στην δικαιοσύνη. Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω", είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από αρκετή ώρα από την έξοδο Τσοχατζόπουλου εκδόθηκε και η απόφαση της επιτροπής Διαφάνειας.

Αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην Επιτροπή Καταστατικού και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης.

Λανθασμένη χαρακτήρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αναστολή της κομματικής του ταυτότητας λέγοντας ωστόσο ότι την αποδέχεται μέχρι να λάμψει η αλήθεια.

Τι προηγήθηκε

Το κλίμα βάρυνε επικίνδυνα γιά τον πρώην υπουργό μετά τα κυριακάτικα δημοσιεύματα που εμφάνισαν και άλλα ακίνητα του πρώην υπουργού. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα είναι τα ακίνητα – φιλέτα, που απόκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή οι στενοί συγγενείς του κατά την πολιτική του σταδιοδρομία και τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Οι μέχρι στιγμής έρευνες αποκαλύπτουν έναν "χορό" εκατομμυρίων με αγοραπωλησίες ακινήτων, εμπλοκή εταιρείών offshore και επενδυτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα όσον αφορά τα ακίνητα, μιλάμε – πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ.) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ιδιοκτησίας της συζύγου του – για: Ακίνητο αξίας 1,5 εκ. ευρώ που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο Παλαιό Ψυχικό, δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη - ανήκει στην κόρη του-, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας. Αν σε αυτά τα ακίνητα προστεθεί και το πρώτο του σπίτι στο Χαλάνδρι, η συνολική του ακίνητη - σύμφωνα με την εφημερίδα - περιουσία αποτιμάται στα 10 εκατομμύρια ευρώ!

NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...