Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Προσφυγές κατά του μνημονίου...

H ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρος της, συμφωνούν  άραγε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ; Και αν όχι γιατί δεν προσέφυγαν και αυτοί; - ΟΑΣΒΟΣ
Στις 8 Οκτωβρίου 2010 προσδιορίστηκε να συζητηθούν στην Ολομέλεια η κοινή αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν κατά των διατάξεων του Μνημονίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, πέντε ακόμη φορείς και 22 πολίτες. Την ίδια ημερομηνία προσδιορίστηκε να συνδικαστούν και οι προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Βόλου με το ίδιο αντικείμενο.



Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν ως αντίθετες στο Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την ΕΣΔΑ , αλλά και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, με την μορφή εγκυκλίου, οι οποίες επιβάλλουν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και η κοινή υπουργική απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που καθορίζει την εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2010.



Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ψήφιση του νόμου 3845/2010 ήταν πλημμελής, καθώς δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 των βουλευτών, κατά παράβαση του άρθρου 28 του Συντάγματος, καθώς επί της ουσίας αποτελεί διεθνή συνθήκη. Παράλληλα ωστόσο τονίζουν ότι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει να έχουν επαρκή αιτιολογία, τουλάχιστον όταν λαμβάνονται μέτρα που θίγουν δικαιώματα τα οποία έχουν κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...