Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Έλληνας υπουργός παραδέχεται ότι η αναδιάρθρωση είναι θέμα χρόνου

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απλά θέμα χρόνου, φέρεται να δήλωσε Έλληνας υπουργός, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. 
Η δήλωση παρεκκλίνει από την επίσημη γραμμή της Αθήνας αλλά και των Βρυξελλών, που είναι να διαψεύδονται τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης. 
«Το ερώτημα πλέον δεν είναι το εάν θα αναδιαρθρώσουμε, αλλά μόνο το πότε», είπε σύμφωνα με την προδημοσίευση της συνέντευξης. «Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι χρειαζόμασταν την αναδιάρθρωση. Είπαμε στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ από τις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερα εάν η βοήθεια συνδεόταν άμεσα με την αναδιάρθρωση». 
Όμως, όπως είπε ο υπουργός, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήταν ανοικτοί σε ένα τέτοιο σενάριο, στις αρχές της κρίσης. «Όμως, οι εταίροι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είπαν τότε: ‘Αυτό δεν αφορά μόνο εσάς. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο να σταθεροποιήσουμε ολόκληρη την Ευρωζώνη και πρέπει να αποδείξετε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνετε μεταρρυθμίσεις πριν μιλήσουμε για την αναδιάρθρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...