Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Βάσω Παπανδρέου: Πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους μας Πηγή:www.capital.gr

Της Μαρίνας Μάνη

Η Βάσω Παπανδρέου δεν είχε κρύψει εδώ και καιρό την άποψή της ότι, έτσι όπως εξελίσσεται η ελληνική κρίση, δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση του χρέους.

Εξαιτίας του ρόλου της, ως προέδρου της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, απέφευγε τις σχετικές με το θέμα δημόσιες τοποθετήσεις,  για να μην κατηγορηθεί ότι ροκανίζει το έργο της κυβέρνηση.

Εντέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, το έπραξε την Τρίτη, στη συνεδρίαση του “οικονομικού” Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργου (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, που έγινε παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η διαδικασία αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι σε όλες τις προηγούμενες ο υπουργός Οικονομικών “δεινοπάθησε” από τους εξαγριωμένους κυβερνητικού βουλευτές, οι οποίοι του ζητούσαν το λογαριασμό για τα αδιέξοδα της “μνημονιακής” πολιτικής.

Μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος, εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών για νέα σκληρά μέτρα 4-5 δισ.  και αναζωπύρωση των φημών στα ευρωπαϊκά κέντρα για αναδιάρθρωση του χρέους) οι κυβερνητικοί βουλευτές προσήλθαν με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις.

“Ολο λέμε ότι δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα κι όλο παίρνουμε” είπε η Βάσω Παπανδρέου και μίλησε για αναδιάρθρωση του χρέους το 2013, στη λογική ότι αν είναι να γίνει ας γίνει τώρα.

“Στήριξα τη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης αλλά πλέον δυσκολεύομαι διότι έχω την αίσθηση ότι έχει ανακοπεί" σημείωσε η Σοφία Γιαννακά, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου αντέδρασε για τη νέα ενίσχυση προς τις Τράπεζες παρότι, όπως είπε, “όταν ήμασταν αντιπολίτευση είχαμε βγει στα κεραμίδια και κατηγορούσαμε τη ΝΔ γι αυτό”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κώστας Γείτονας αντέδρασε έντονα στις αναφορές περί αναδιάρθρωσης του χρέους, λέγοντας ότι αυτή η συζήτηση κάνει κακό στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι, πέραν της κας. Παπανδρέου και ο Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε προ ημερών για αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ ο Παντελής Οικονόμου ζήτησε να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση “διότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα του Μνημονίου”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε, και σήμερα, ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Νωρίτερα την Τρίτη, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απέδωσε σε... “πολιτικές και δημοσιογραφικές παραισθησιογόνες  αντιλήψεις” τους ισχυρισμούς ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν.

"Τα πράγματα είναι δύσκολα", είπε, "αλλά δεν παραδοθήκαμε, δεν θα παραδοθούμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...