Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τριγμοί στον ΣΥΝ λόγω μή εκλογής του Φ. Κουβέλη στο έκτακτο συνέδριο

Νέους εσωκομματικούς τριγμούς προκαλεί στο εσωτερικό του Συνασπισμού η μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος του, ενώ ο Αλέξης Τσίπραςστηλίτευσε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων που, όπως τόνισε, δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως ο Συνασπισμός, επισημαίνοντας ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ούτε αθώα ούτε τυχαία.


Γυναίκα υποψήφια στη θέση του

Χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην τοπική οργάνωση του ΣΥΝ στην Καλλιθέα, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης δεν κατάφερε να εκλεγεί σύνεδρος στο έκτακτο συνέδριο. Αφορμή στάθηκε η μεγάλη επιρροή της Αριστερής Ανασύνθεσης στην τοπική οργάνωση και της λεγόμενης ποσόστωσης, καθώς η Αριστερή Ανασύνθεση εξέλεξε τρεις συνέδρους και το Αριστερό Ρεύμα και η Ανανεωτική Πτέρυγα από δύο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -που ανήκει στην Ανανεωτική Πτέρυγα- δεν εξελέγη αν και ήρθε δεύτερος σε ψήφους μεταξύ των υποψηφίων της ίδιας τάσης, γιατί τη θέση του πήρε λόγω ποσόστωσης μια γυναίκα υποψήφια.

Η μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη σημαίνει ότι δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει τα κείμενα του συνεδρίου, ενώ θα έχει δικαίωμα εφόσον το επιθυμεί και να λάβει το λόγο και να είναι υποψήφιος.

Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη δυσφορία του και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει το παρόν στον αγώνα για μία Αριστερά που δεν θα ομφαλοσκοπεί και δεν θα αυτοεκτοπίζεται, όπως

είπε, στο βίο της πολιτικής ζωής.

Ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων που, όπως τόνισε, δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως ο Συνασπισμός, επισημαίνοντας ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ούτε αθώα ούτε τυχαία.

Πηγή: ΕΡΤ - APN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...