Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Σεμνά και ταπεινά... για τους άλλους!!!

ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ; -

Παρά το γεγονός που ο ίδιος ο πρώην Υπουργος είχε πει πως το θέμα θα παγώσει μέχρι το πέρας των εκλογών,σύμφωνα με στοιχεία που βγήκαν στη φορά ο Άρης Σπηλιοτόπουλος υπέγραψε στις 30 Σεπτεμβρίου 38 άδειες λειτουργίας κολλεγίων!

Ποια ήταν η τελευταία πράξη του «γλυκούλη» και «συγκαταβατικού» Σπηλιωτόπουλου, που επαιρόταν ότι έφερε την ειρήνη στην εκπαιδευτική κοινότητα με τη συναινετική στάση που υιοθέτησε; Να υπογράψει «νύχτα», τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, τις άδειες λειτουργίας για τα 40 κολέγια, που ανέμεναν το πράσινο φως όλο το καλοκαίρι. Ο Σπηλιωτόπουλος έδρασε κυριολεκτικά πραξικοπηματικά, κάνοντας το τελευταίο δώρο του στους κολεγιάρχες, για να δέσει χειροπόδαρα και το ΠΑΣΟΚ, που θα ακολουθούσε στην εξουσία, ως προς τις επιλογές. Οχι ότι τα κολέγια κινδυνεύουν να κλείσουν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η Αννα Διαμαντοπούλου έχει φροντίσει επανειλημμένα να μας υπενθυμίσει ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το λουκέτο αυτών των μαγαζιών, αλλά η «ρύθμιση του καθεστώτος λειτουργίας τους». Εχει υπογραμμίσει δε με σημασία πως «δεν εθελοτυφλούμε απέναντι στην πραγματικότητα που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε σχέση με τη μεταλυκειακή - μη ανώτατη εκπαίδευση, η οποία καθιερώθηκε στη χώρα μας με τη μορφή των κολεγίων», προετοιμάζοντάς μας, στην ουσία, για την ενσωμάτωση της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας, την οποία τώρα θα διαχειριστεί η κυβέρνησή της. Ο Σπηλιωτόπουλος, η ΝΔ, όμως, ήθελαν και να δρέψουν εκλογικά οφέλη, αλλά και να «δέσουν» την κατάσταση, αποτρέποντας πιθανές καθυστερήσεις ή εξαιρέσεις που θα δυσαρεστούσαν τους κολεγιάρχες.

Για την πραξικοπηματική ενέργεια του πρώην υπουργού Παιδείας, που παραβίασε συν τοις άλλοις και κάθε νομιμότητα, θα περίμενε κανείς μια οργίλη ανακοίνωση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ. Ομως, επειδή και η καρδιά της νέας κυβέρνησης χτυπά στο ρυθμό των κολεγίων (ο Παπανδρέου ήταν και είναι φανατικός υποστηρικτής των ιδιωτικών πανεπιστημίων), ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ έβγαλε μια χλιαρή ανακοίνωση, όπου «θέτει δημόσια το ερώτημα, ποιο σκεπτικό και ποιες σκοπιμότητες οδήγησαν τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας Σπηλιωτόπουλο σε μια τέτοια απόφαση».

Η απροκάλυπτη αδειοδότηση των κολεγίων ξεσήκωσε την πανεπιστημιακή κοινότητα, που απειλεί με προσφυγές στη δικαιοσύνη, ενώ οι κολεγιάρχες πανηγυρίζουν και μιλούν για «δικαίωση» και για «ένα νέο σκηνικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα που αυξάνει τις επιλογές όσων ενδιαφέρονται για πανεπιστημιακές σπουδές». Ο Σπηλιωτόπουλος απήλθε γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που κατέθεσε ήδη στον Αρειο Πάγο, ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πάτρας, εκτελώντας απόφαση της Συγκλήτου, για τις παραπλανητικές διαφημίσεις των κολεγίων ως πανεπιστημίων (στην οποία καλείται μάρτυρας και ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου της Αθήνας και πανεπιστημιακοί καθηγητές) και την προσφυγή της ΠΟΣΔΕΠ (την οποία υπογράφει και η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) στο ΣτΕ που ζητούσε της ακύρωση των αδειών ίδρυσης των 40 κολεγίων.

Από WORDPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...