Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Σύνταξη στα 65 για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους

Θυμάμαι τον ΛΟΒΕΡΔΟ προεκλογικά! "ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ..." ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΛΚΗΣ... ΑΣΒΟΣ-
Ολομέλεια της Βουλής εισέρχεται την ερχόμενη Τρίτη το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, μετά την έγκριση που έλαβε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει σύνταξη στα 65 για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών ως το 2013 και 25ετία για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Από το 2011 όλοι οι νεοδιοριζόμενοι στο Δημόσιο θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και από το 2015 καθιερώνεται βασική και αναλογική σύνταξη. Εξάλλου, από την 1η Αυγούστου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου με συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, θα καταβάλλουν εισφορά ΛΑΦΚΑ. Παράλληλα καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι όσοι υπάλληλοι έχουν τρία και άνω παιδιά, συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Όσον αφορά στους στρατιωτικούς, τα σώματα ασφαλείας και τους πυροσβέστες, θα συνταξιοδοτούνται από του χρόνου με 40 χρόνια ασφάλισης, στα οποία θα συνυπολογίζονται τα χρόνια σπουδών και 5 πλασματικά έτη. Οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, δεν αγγίζουν αυτούς που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010. Όσα προβλέπονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, θα ισχύσουν από το 2011 και για τους υπαλλήλους της Βουλής, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, που παρενέβη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Έντονες αντιδράσεις από κόμματα και συνδικάτα
Την εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή, διατύπωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, τονίζοντας ότι με τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, την υγεία και την παιδεία η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Ως τη μεγαλύτερη κοινωνική ανατροπή από τη μεταπολίτευση, χαρακτηρίζει η ΝΔ το νέο ασφαλιστικό σύστημα και επιμένει στην απόφασή της να μην το ψηφίσει.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση οδηγεί και τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα και ειδικά τις γυναίκες και τις μητέρες στον ίδιο καιάδα της ανασφάλειας και της φτώχειας που οδηγεί και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια, με περιορισμένη χρονική διάρκεια ζωής: «Αν διαβάσει κανείς με προσοχή τον νόμο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα διαπιστώσει ότι για να πάρει κάποιος πλήρη σύνταξη απαιτούνται 100 χρόνια εργασίας».

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εισάγεται την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής και την Πέμπτη θα τεθεί σε ψηφοφορία, ημέρα κατά την οποία έχουν κηρύξει νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...