Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Νομοθετικά η κατάργηση των αυξήσεων!

Υπερβάλλων ζήλος ή κάτι άλλο κ. Υπουργέ! Μη βασανίζεστε! Ανακοινώστε και το νομοσχέδιο που ήδη έχετε έτοιμο για την κατάργηση των ΣΣΕ! Μεσαίωνας εργασιακός! και πρωταγωνιστής είστε εσείς κ. Υπουργέ! Με το αριστερό παρελθόν, το Σοσιαλ(η)ιστικό παρόν και ποιό άραγε μέλλον! Ευχαριστούμε κ. Υπουργέ για την προθυμία σας! - Ο Ασβός

Με «οδηγό» ρύθμιση του 1985

Να παγώσει όλες τις αυξήσεις (από 1,5% ώς 3%) μισθών στον ιδιωτικό τομέα που δόθηκαν ή θα δοθούν φέτος μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, σχεδιάζει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σύμφωνα, δε, με τα Νέα, ο νόμος που θα ψηφιστεί θα βασίζεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1985, δηλαδή επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε... προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών και οδήγησε στη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ.

O κ. Λοβέρδος επανέλαβε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ότι πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση αποφάσεων της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν για φέτος μισθολογικές αυξήσεις 1,5% και 3%.

«Θα παρέμβουμε όχι για να καταργήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, ούτε για να καταργήσουμε τη διαιτησία, για την οποία κάναμε συγκεκριμένη αναφορά στον ασφαλιστικό νόμο και θα επεξεργαστούμε Προεδρικό Διάταγμα εντός των επομένων ημερών ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι» είπε.

Την απόφαση αυτή καταδικάζει η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι «η δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου περί νομοθετικής παρέμβασης για ακύρωση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον θεσμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το άρθρο...